Luk

Trods Seier-snak: Zanka er i en anden galakse

| 3F Superliga | 76 kommentarer

Infoboks

FC København - Rijeka
Europa League Kvalifikation (01/10)
YouBet 1,71 3,65 4,80
bet365 1,66 3,60 4,75

Mathias Zanka Jørgensens løn er for høj til at FC København kan hente ham hjem, selv om medejer Lars Seier har fortalt, at man vil punge ud for den rette spiller.

FC København kommer ikke til at få Mathias Zanka Jørgensen hjem lige foreløbig.

Det siger Ståle Solbakken, der ellers har fået opbakning af FCK-medejer Lars Seier Christensen til at åbne for skattekisten, hvis muligheden for at hente den rette spiller opstår, som man så det med Pione Sisto.

Men når man op i Zankas løn-niveau plus en transfersum til Fenerbahce, kan Seiers pengepung ikke følge med, siger Ståle Solbakken.

- Lars Seier har ikke villet åbne i de summer, det har han ikke. 

- Zankas løn er på en anden planet, og det, man skal forstå ved Lars’ udtalelser, er, at FCK skal leve i dag, i morgen og over tid, siger Ståle Solbakken til bold.dk og peger på, at man i FCK i det sidste år har brugt over budget, og nu er det tid til at finde ansvarligheden frem igen. 

Derfor skal der være mulig indtjening i den spiller, man vil bruge store penge på, siger FCK-manageren.

- Det er jo mit ansvar (at få budgettet tilbage på plads, red.), og når Lars siger det, så er det, hvis der kommer et særligt emne, som kan være her over tid, og som vi kan lave penge på i det store hele, siger han og fortsætter om 30-årige Zanka:

- Zankas løn er i en anden galakse, end hvad vi opererer med, og det tror jeg, Zanka af alle ved bedst. 

- Han har været her to gange, så det handler ikke om, at han ikke vil spille for os, men det handler om, at han ved, hvad han har på sin løncheck i de næste to år, og det er et helt andet niveau, end vi i FCK kan tænke på. 

Ståle Solbakken slår fast, at medmindre ’noget mærkeligt’ sker, så sker der ikke ændringer i gruppen af centrale forsvarere i FCK.

Oviedo-afgang får budgettet i balance

Ståle Solbakken insisterer i snakken om Mathias Zanka Jørgensen på, at FCK’s budget skal tilbage til normalen efter et år og en sæson, hvor man sent i transfervinduet sidste sommer måtte skrue op på grund af skader og et sent Robert Skov-salg.

- Vi havde et lidt højere budget sidste år på grund af alle skaderne, og nu er Michael Santos og Dame N’Doye ude, som måske er to af de spillere, som vi havde størst udgifter på sidste år, siger FCK-bossen og fortsætter:

- Hvis Oviedo også finder en klub, sparer vi hans løn, og så har vi sænket budgettet med mange millioner, og det var det, vi skulle.

- Grunden til, vi gik op sidste år, var, at vi fik solgt Robert Skov helt til sidst og havde N’Doye, Boilesen og Jonas Wind skadet, mens Viktor Fischer var usikker. Derfor måtte vi gøre nogle ekstra tiltag til sidst.

- Det, Lars siger, har ikke noget at gøre med den daglige drift. Den er jeg ansvarlig for, og det efterlever jeg så godt, jeg kan, og derfor er vi optaget af at balancere budgettet bedre.

Denne sommer har FCK hentet Kamil Wilczek og Marios Oikonomou, mens man har sendt Michael Santos på udlån og solgt Sotirios Papagiannapoulos og Uros Matic. 

Dame N’Doyes kontrakt udløb i slutningen af juli.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård

76 kommentarer

haraltidret 15:34          
Lars Seier vil så gerne være Sugardaddy for FCK, selvom han har gjort lidt grin med de klubber der allerede har en sugardaddy. Men dobbeltmoral er som vi ved dobbelt så godt som moral.
bruger 130576 15:35          
Ingen Sisto og ingen Zanka
Jillionaire 15:38          
Det er skidt nyt for FCK..
Så kommer der "måske kun" en ny kant og så må vi leve med usikkerheden i forsvaret :)..

Jeg håber samtlige klubber i DK læser med på den nyhed, de må slikke sig om munden med tanke på at kunne score 2-3 mål mod FCK hver gang :)
CopenhagenNoice 15:45          
Verbic står øverst på min ønskeseddel
Skytte 15:51          
Tænker nu nok det hele skal gå - fck så jo trods alt rigtig godt ud defensivt i EL kampene mod stærke modstandere, så det gælder nok om at kunne få hejst bundniveauet. Mon ikke det kunne blive realistisk med en udlejning(med en mindre/realistisk kompensation af lønnen) af Zanka sidst i vinduet hvis ikke han har fundet en anden klub - på den måde vil han kunne hjælpe FCK short term, komme med til slutrunden og dermed stå endnu stærkere for et salg næste sommer...
922 15:54          
Bare vi kommer i top 5 i år, er sæsonen godkendt med den trup, og taktik. Utroligt at vi blev 2er sidste år med den trup og elendige spil.
Fcm<4ever 15:54          
haraltidret

Det mest morsomme er , at FCM som han forsøgte at stikke til , ikke har fået gaver af Benham.

Men typisk at repræsentanter fra den klub ikke reelt har viden om det , man udtaler sig om når det omhandler FCM.
Onsdag 30. september