Luk

Trods stigende smitte: Schweiz holder åbent

| Schweiz | 5 kommentarer

Infoboks

Schweiziske klubber har lov til at fylde to tredjedele af sine stadions, og det fortsætter man med, selvom man registrerer store stigninger i antallet af coronasmittede.

Torsdag i denne uge indledte DBU og Divisionsforeningen en kampagne for større oplysning omkring den måde, som Divisionsforeningen har sikret, at man på forsvarlig vis kan gå til fodbold i den nuværende coronasitaution.

Kampagnen er et modsvar til de forlængende restriktioner i Danmark, der tillader 500 personer til en kamp indtil 1. november, fordi antallet af coronasmittede i Danmark blussede op igen i september.

Derfor må Divisionsforeningen formodentligt kigge misundeligt mod Schweiz, for her har klubberne lov til at lukke to tredjedele af kapaciteten ind på sine stadions – og det selvom smittetallene stiger.

Det skriver ritzau, som har talt med Claudius Schäfer fra den schweiziske ligaforening, efter smitten fredag var steget med 3100 i forhold til torsdag.

- I denne weekend vil vi igen se op mod 10.000 tilskuere til kampe i den schweiziske liga, siger han til ritzau og tilføjer:

- Tallet er virkelig gået op de sidste 24 timer, og vi var naturligvis bekymrede for, om politikerne ville begynde at diskutere antallet af tilskuere til kampene i fodbold og ishockey. Men det har ikke været tilfældet.

Han fortæller desuden, at de schweiziske myndigheder ikke kæder smittestigningen sammen med sportsbegivenheder, men i stedet familiebegivenheder og -fester, nattelivet og muligvis amatørsporten.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 29. oktober
Onsdag 28. oktober