Luk

Trodsig Jimmy Nielsen slås med utilfreds ejer

| North American Soccer League | 7 kommentarer
Trodsig Jimmy Nielsen slås med utilfreds ejer
Foto: Getty Images

Jimmy Nielsen afslører over for bold.dk, at han har et anstrengt forhold til Hartfords ejer. Frederik Due røg blandt andet ud bag Nielsens ryg. 

Jimmy Nielsen blev sidste efterår den første cheftræner nogensinde i USL-klubben Hartford Athletic fra den amerikanske østkyst.

Udover at samle en trup helt fra bunden var Jimmy Nielsen fra starten af sæsonen også udfordret af otte udekampe i træk mod stærke og etablerede klubber, mens Hartfords stadion blev gjort klart til brug.

Det gav en rædselsstart med nul point efter otte kampe, og selv om resultaterne siden er blevet bedre, har Hartford med seks kampe tilbage af sæsonen ingen mulighed for at nå med i playoff.

- Det var en meget, meget svær start. Ikke nok med at tingene ikke hang sammen for os selv, så mødte vi også meget stærk modstand, og det er altid en dårlig kombination.

- Men jeg må også sige, at det efter de otte første kampe har set forholdsvis fornuftigt ud. Vi har manglet stabilitet, men det følger jo med, når man samler 20 nye spillere. 

- Vi har hævet vores bundniveau, og i momenter har det set rigtigt, rigtigt godt ud. Når vi er gode, er vi rigtigt, rigtigt gode. Så der har både været negative, men bestemt også positive ting i sæsonen, siger Jimmy Nielsen til bold.dk.

Anstrengt forhold til ejeren
Umiddelbart ligner Hartfords sæson en forholdsvis normal og svær første sæson for en spritny klub, der skulle bygges op helt fra bunden og stadig mangler struktur for at fremstå som en etableret klub.

Sådan ser Hartfords ejer dog ikke helt på situationen, afslører Jimmy Nielsen. 

- Jeg ville ønske, at ejeren havde samme forståelse for udfordringerne, som du har. Men det har han ikke, siger Jimmy Nielsen og tilføjer:

- Han er meget, meget utilfreds, og han har heller ikke nem at gøre tilfreds. Udover kampe på banen har jeg også haft mine opgør med ham uden for banen.

Er du ligefrem en presset mand?

- Det ved jeg ikke rigtig. Jeg tror ikke, jeg er specielt presset på resultaterne. Men jeg er nogle gange presset til at gøre, hvad han siger.

Frygter du en fyring?

- Nej, det kan ikke holde mig vågen om natten. Hvis jeg bliver fyret, bliver jeg fyret. Det er en del af gamet, og jeg har faktisk overhovedet ikke skænket det en tanke. Det har ikke holdt mig vågen i ét eneste minut, siger Jimmy Nielsen og tilføjer om sine kampe med ejeren:

- Et eller andet sted er man nødt til at stå op for det, som man tror på. Jeg har 25 års erfaring i fodbold mere end ham, men nogle gange skulle man tro, at det var omvendt. 

Er jeres forhold blevet bedre i takt med bedre resultater?

- Desværre ikke. Det er konstant uro uden for banen. Jeg prøver så vidt muligt at holde spillerne ude af det, men de har jo også øjne og ører.

Har du selv været ved at miste tålmodigheden?

- Jeg har et par gange overvejet, om det er det hele værd. Men jeg føler et stort ansvar i forhold til, at det er mig, der har bragt disse 20 spillere til klubben. Der er ting, der vigtigere end min person, og det ansvar svigter jeg ikke bare sådan uden videre.

Jimmy Nielsen vil ikke spekulere for meget i konsekvenserne af sine uenigheder med ejeren.

- Vi har gjort det klart over for hinanden, hvad vi hver især føler. Og nu tager vi én dag ad gangen.

Dansker sendt videre mod Nielsens vilje
Jimmy Nielsen hentede før sæsonen landsmanden Frederik Due i Randers FC, men trods en status som klar førstekeeper skiftede 27-årige Due for nyligt til rivalerne Orange County.

Hartford lejede i stedet Cody Cropper i MLS-klubben New England, men det skete ikke med Jimmy Nielsens gode vilje.

- Det var en beslutning, der blev taget lidt bag min ryg. Og jeg var ked af det, for jeg var meget tilfreds med Frederik Due. Han er en vanvittig dygtig keeper, så jeg var selvfølgelig dybt skuffet og meget uenig i, at vi skulle have en anden keeper. En keeper, der skal spille. 

- Heldigvis fik Frederik en god mulighed for at komme videre til Orange County, og som jeg også har sagt til ham, så håber jeg meget, at vi får mulighed for at arbejde sammen igen på et tidspunkt, for han er en dygtig keeper med en god og professionel attitude. Jeg var ked af at miste ham, men sådan blev det desværre.

Fantastiske fans motiverer
Nielsen har ikke problem med at være topmotiveret til sæsonens sidste seks kampe, selv om playoff-chancen er væk.

- For tre-fire kampe siden slog jeg over for spillerne fast, at man altid har noget at spille for. Om ikke andet så deres egen fremtid. 

- Men vi repræsenterer også noget, der er større end os selv. Her tænker jeg ikke mindst på den fantastiske opbakning, vi får fra vores fans.

- De har stået bag os fra dag ét, og de har været meget loyale og tålmodige. Vi skylder dem at slutte sæsonen af på en ordentlig måde.

Hartford har trods sin status som nystartet og trods de dårlige resultater et tilskuersnit på 5.300 på hjemmebane, og det er tolvtebedst i USL, hvor 36 klubber spiller med.

- Hartford er en kæmpe fodboldby, og vores fans er meget passionerede. De er meget højrøstede og kreative. Der er fede sange fra første til sidste fløjt, og det skaber en fed fodboldatmosfære, siger Nielsen og fortsætter: 

- Uanset resultaterne står der altid mindst 10-15 mennesker og tager imod os i lufthavnen, når vi kommer hjem fra udebanekampene. Og afhængigt af resultaterne både sørger og jubler de med os. 

- De er der hver eneste gang. Også når vi er med bus og vender hjem klokken to-tre stykker om natten. Fansenes støtte har været det største højdepunkt i sæsonen, siger Jimmy Nielsen. 


Af Mikael Blond

7 kommentarer

UMURUM 12:40          
Spændende historie. Jimmy Nielsen virker som en rigtig fornuftig herre efterhånden, og en ret erfaren træner også. Jeg kan godt lide hans ansvarsfølelse overfor de spillere, han har været med til at få til klubben. Ikke noget med at stikke halen mellem benene, selvom der tydeligvis er kæmpe store problemer udenfor banen, med en sikkert urealistisk ejer.
mirakelmix 12:45          
Det lyder som en meget klassisk rigmandsejer, der ikke helt har forståelse for sporten og, at man ikke bare kan købe sig til succes.
kim1a 12:54          
Helt enig UMURUM, noget man iøvrigt også kunne se tidligt da Jimmy var indblandet i skandalen omkring oddset-forhandleren. Der stillede han op til balladen og kunne alligevel holde fokus på både sport og familien.

Det er noget af et eventyr med ups and downs - jeg under ham en sæson eller to i den bedste række, og så håber jeg at Aalborg trækker i familien så han kan komme retur, måske endda som en god træner til AaB.
29 Corleone 12:54          
God artikel bold.dk. Desvärre ligner det for Jimmy en ejer der sikekrt mister taalmodigheden ved endnu en saesson uden fine resultater. Imponerende at se mere end 500 tilskuere i snit for helt ny klub. Isaer naar man taenker at de efter deres förste 8 kampe var sidst da de spillede deres förste hjemmekamp.
proege 14:11          
Det virker da slet ikke fornuftigt, at kritisere ejeren i medierne.
maxbakketop 17:30          
Enig Kim1a, det har jeg drømt om længe.
-V- 13:21          
Jimmy siger de rigtige ting ift spillere og fans.

Mon ikke han så nemt som ingenting får et nyt job, når han om lidt bliver fyret?
Fredag 20. september