Luk

Troyes fordømmer racistiske OM-kommentarer

| Ligue 1 | 12 kommentarer

Infoboks

Montpellier - Troyes
Ligue 1 (19/01)
Oddset 1,75 3,90 4,40
bet365 1,72 4,00 4,50

Ligue 1-holdet Troyes har tirsdag udsendt en udtalelse, hvor man fordømmer flere racistiske kommentarer fra Marseilles bænk i weekendens opgør.

I weekenden mødtes Marseille og Troyes i Ligue 1 til et opgør for tomme lægter.

Kampen endte 1-0 til Marseille, men nu kan kampen formentlig få et disciplinært efterspil, for under kampen blev flere racistiske kommentarer mod Troyes-sydkoreaneren Hyun-Jun Suk nemlig opfanget af mikrofoner nær Marseilles bænk.

Ifølge RMC blev der blandt andet sagt efter en tackling fra Troyes-spilleren: 'Samuraien har skåret ham over to gange', mens en anden sagde 'han skal lave sushi'.

De kommentarer fordømmer Troyes i en udtalelse på sin hjemmeside tirsdag, og ifølge RMC Sport kommer den franske ligas disciplinær komité til at tage sagen op.

- Klubben støtter alle skridt, der tages for at bekæmpe denne plage. Klubben vil støtte spilleren i ethvert skridt, han vil tage, lyder det blandt andet fra Troyes, som kalder kommentarer uacceptable.

Ligaforbundet har endnu ikke meldt noget ud om sagen på sin hjemmeside.


Af Jonas Dalgård

12 kommentarer

Titi81 23:25          
Altså, selvfølgelig skal man tale ordenligt.. Men ingen af ordene er vel så nedladende, at det kan betegnes som rasisme? Eller er jeg bare personligt for vild med sushi til at kunne se det? Jeg vil da både gerne være samurai og være god til at lave sushi?
unvraiparisien93300 02:30          
Tag dig seriøst sammen. Tænk at du ikke kan se det er nedenladende.
Busi 05:50          
Racistisk!!???? Hvordan I HELVEDE kan det her være racistisk!!???? Et par halvkiksede kommentatorer ja, som folk fyrer af hele tiden. Man kan mene om det hvad man vil, men RACISTISK!!?? Det her krænkelseshysteri nærmer sig sgu snart psykisk sygdom!!! Jeg brækker mig!!
Sodavand med passion 05:54          
Morgensur alligevel..
Lempetersen 07:52          
At der refereres til sushi i forbindelse med en mand af koreansk afstamning er vel i grunden det samme, som når hvide danskere (eller whatever) kaldes for kartoffel eller kartoffeldanskere. Og den er altså heller ikke helt god. Bare fordi man som hvid ikke kan se, at der er noget i vejen, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er det.
TR1986 08:09          
Klubben støtter alle skridt, der tages for at bekæmpe denne plage. Klubben vil støtte spilleren i ethvert skridt, han vil tage, lyder det blandt andet fra Troyes, som kalder kommentarer uacceptable.
Jeg har ikke helt forstået om det er spilleren selv der har følt sig krænket eller om det først og fremmest er klubben der prøver at lave en sag ud af det her. Jeg synes der er kæmpe forskel. Man skal aldrig være krænkede på andres vegne hvis de ikke selv føler sig krænkede. Jeg føler personligt at det er underlige og unødvendige kommentarer. Om det ligefrem er nok til at køre en sag, er nok at overdrive en smule. En advarsel til dem burde være nok efter min mening.
TheUnitedWay 08:17          
Det lyder da som klassiske fordomme om asiatere. Jeg kan sagtens forstå at det kan opfattes racistisk.
Mandag 17. januar