Luk

Trust the Kids: Silberbauer topper i Canada

| Canadian Championship 1 | 0 kommentarer

Infoboks

Michael Silberbauer og Pacific bruger suverænt flest unge spillere i den canadiske Premier League og det kan resultere i flere canadiske OL-spillere. 

Efter 27 år uden en professionel liga har Canadian Premier League set dagens lys i 2019, og det er primært sket for at styrke canadisk fodbold og Canadas A-landshold frem mod VM 2026, hvor canadierne er medværter. 

Syv klubber er med i debutsæsonen, og ved roret i den ene står den tidligere danske landsholdsspiller Michael Silberbauer. 

38-årige Silberbauer er cheftræner i Pacific FC fra British Columbia på vestkysten, og selv om holdet maksimalt kan nå en tredjeplads, topper man på et andet og ikke uvæsentlig parameter. 

De syv klubber skal således have mindst tre canadiske spillere under 22 år i truppen, og de skal have mindst 1.000 minutter på banen i løbet af hver sæson. En mission om at styrke canadisk fodbold med mottoet; Trust the Kids.  

Og Silberbauer har i den grad har tillid til sine 'børn'. 

- Vi ligger et godt stykke over 10.000 minutter og er langt foran de nærmeste, som vist har givet omkring 3-4.000 minutter til deres unge. Og det er alle i klubben selvfølgelig meget stolte af, siger Silberbauer til bold.dk og medgiver, at det ikke er hans idé alene at bruge så mange unge spillere: 

- To af klubbens tre ejere er tidligere canadiske topspillere, der begge måtte rejse til Europa og slås i de lavere rækker for at skabe sig en karriere. De vil meget gerne give noget tilbage til Canada og give de unge spillere en ærlig chance, så det handler i høj grad om, at ejerne har hjertet med i projektet.

Flere kan komme til OL

Pacific bruger klart flest unge spillere, og Silberbauer har også klart færrest udenlandske spillere i sin trup. 

- Det giver selvfølgelig nogle udfordringer og har nok også kostet nogen point, men når det er sagt, så har de unge virkelig også gjort det godt. 

- Og så længe alle i klubben er indforstået med, at det er sådan her, vi gør det, så er det ikke noget problem, siger Silberbauer, der er overbevist om, at Pacific kan nærmere sig toppen med den nuværende strategi: 

- Jeg er selvfølgelig ambitiøs, og jeg vil have os til at vinde flere kampe, end vi taber. Og på sigt skal vi også bygge endnu på og gerne være med længere oppe, men lige nu og her satser vi meget på de unge og på at give dem noget erfaring. 

Lige nu kan Canadian Premier League kun levere meget få spillere til det canadiske A-landshold, men nogle til marts skal nogle Silberbauers unge profiler formentlig forsøge at spille Canada til OL i Tokoyo. 

- Den canadiske U23-landstræner skal til at bygge sit hold op frem mod OL, og jeg regner helt sikkert, at han vil have flere af vores spillere med. Det er selvfølgelig helt op til ham, men flere af dem har gjort det så godt, at de bør være i betragtning, siger Silberbauer, der blandt sine ældste spillere har en offensivspiller, der klinger velkendt i Superliga-ørerne. 

Nakajima-Farran er joker

Issey Nakajima-Farran, der har en fortid i Vejle, Horsens og FC Nordsjælland, er dog blevet 35 år og har ikke helt samme antrit som tidligere. 

- Issey har mest haft en jokerrolle for os i sæsonen, og den har han udfyldt godt. Han har været vigtig for os i et par kampe, og han er god at sætte ind – både når vi skal jagte et mål, eller når vi skal forsvare en føring. Jeg er meget tilfreds med ham, siger Silberbauer. 


Af Mikael Blond
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober