LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Tryllebundet af Baggio på campingferie

| Inter | 24 kommentarer
Tryllebundet af Baggio på campingferie

Infoboks

Inter - Empoli
Serie A (26/05)
bet365 1,40 4,75 7,00
NordicBet 1,43 5,05 6,95
Oddset 1,40 4,90 6,60
Julekalenderen består i år af All Star-hold fra verdens bedste læsere, og bag femte låge gemmer Flying Dutchmans Inter-hold sig - han blev fan på en campingferie i det nordvestlige Italien.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

Dagens afsnit handler om Inter - og måske i særlig grad Roberto Baggio, som nåede to sæsoner i den norditalienske storklub.

Vores kære læser Flying Dutchman var nemlig fan af Roberto Baggio allerede inden, han blev såkaldt Interista.

- Jeg blev Interista i 1998, da jeg var på ferie i Italien. I nærheden af det sted, vi var på camping, blev der holdt en træningsturnering - og det år var det, så vidt jeg husker, Atalanta, Juventus, AC Milan og Inter, der deltog.

- Inter varmede op til kampene ved at møde fodboldholdet fra den lille flække, campingpladsen ligger i - et amatørhold. Jeg var ikke Inter-fan - men jeg var glødende Roberto Baggio-fan, og han var lige kommet til klubben den sommer. Der var gratis adgang til kampen, så selvfølgelig skulle jeg se min store helt.

- Han kom ind i anden halvleg og bankede et fænomenalt mål ind fra midtercirklen - jeg fik også en autograf.

- Men det var faktisk på grund af Inters fans, at jeg selv blev fan. Til en sølle træningskamp på en kunstgræsbane i det nordvestlige Italien var der dukket et sted mellem 800 og 1.000 Interisti op med flag, røg, romerlys og konstant larm. Jeg var blæst bagover.

- Jeg købte en trøje samme dag - med Baggio bagpå - og har fulgt klubben lige siden.

Siden dengang har Flying Dutchman været på Inters stadion, Giuseppe Meazza, to gange - til en 3-0-sejr over Palermo og en nullert mod Napoli.

Flying Dutchmans Inter-hold ser ud som følger:

Målmand:
Samir Handanovic:
264 kampe, 0 mål (pr. 5/12-18)

Vi Interisti har været så heldige, at klubben altid har haft en god målmand mellem stængerne - og det endda i lange perioder i streg. Jeg blev fan i 1998, og siden da har der reelt set været fire faste målmænd: Pagliuca, Toldo, Julio César og Handanovic. 

Min beslutning, om at Handanovic slår de tre andre, er, at mandens dårlige kampe kan tælles på én hånd - vel at mærke i en periode, hvor Inters forsvar har været... usikkert. 

Han havde desuden mulighederne for at komme til CL-klubber, men valgte at blive i Inter og bliver da også belønnet for det i år.

Forsvar:
Maicon:
249 kampe, 20 mål
Walter Samuel: 236 kampe, 17 mål
Milan Skriniar: 57 kampe, 4 mål (pr. 5/12-18)
Cristian Chivu: 169 kampe, 3 målMaicon var i sine velmagtsdage verdens bedste højreback; dygtig i defensiven, farlig i offensiven, flittigt scorende og én af de absolutte grundpiller i Inters bedste sæson indtil nu. Velsagtens det letteste valg på mit drømmehold.

En uskadet Walter Samuel var én af verdens bedste forsvarsspillere; hård som sten, god i duellerne og enormt klog. 

Milan Skriniar er kun i klubben i sin anden sæson, men viser mange af de samme egenskaber som Samuel. Han missede ikke ét eneste minut i sidste sæson og er en af de bedste boldspillende forsvarsspillere i Serie A i nyere tid. Han er en enormt spændende spiller - hvorfor han også lige kommer foran Lúcio, Cordoba og min store favorit Materazzi på mit drømmehold.

Som venstreback vælger jeg Chivu, der sad på pladsen i samme periode, som Maicon sad på sin.

Midtbane:
Javier Zanetti:
860 kampe, 21 mål
Dejan Stankovic: 326 kampe, 42 mål
Wesley Sneijder: 116 kampe, 22 mål

Zanetti var den nemmeste spiller at vælge. Han kunne også have spillet på højrebacken - men der skulle også være plads til Maicon. Capitano var i klubben fra 1995 til 2014, han var anfører fra 1999 og frem og nåede 860 kampe i trøjen - en levende legende og en tro følgesvend i alle mine år som fan.

På den centrale vælger jeg Stankovic, der, med sine utvivlsomme kvaliteter, hurtigt blev en favorit hos mig. Manden scorede mindst ét flot mål per sæson. Det kunne være en hammer fra 20 meter og op i krydset eller en firsttimer over målmanden fra midterlinjen. Han var en kriger uden lige.

På den offensive midtbane vælger jeg den sidste virkelig gode 10'er, Inter har haft; Wesley Sneijder. I sæsonen hvor Inter vandt La Tripletta, var han vel verdens bedste fodboldspiller; han vandt Serie A, Coppa Italia, Champions League, sølvmedalje til VM og senere også et verdensmesterskab for klubhold. 

Sneijder gjorde alle omkring sig gode, fordelte spillet upåklageligt og var ikke bleg for selv at skyde på mål - oftest med succes. At han ikke engang kom i top tre af Ballon d'Or i 2010, undrer mig stadigvæk meget.

Kantspillere og angriber:
Luis Figo:
141 kampe, 11 mål
Roberto Baggio: 59 kampe, 16 mål
Diego Milito: 171 kampe, 75 mål

Luis Figo var lidt et enigma, da han kom til klubben. Verdens bedste fodboldspiller anno 2000 var 32, da han kom til Inter - men hold nu op, hvor var han god inden sin skade i 2007.

På den modsatte side vælger jeg manden, med hvem min kærlighed til Inter startede; Roberto Baggio. Han er måske lidt ude af position, måske var han aldrig på sit bedste i Inter, måske var han der kun i to sæsoner og fik kun sporadisk spilletid (fordi Lippi ikke forstår fodbold) - men vælg bare hvilken som helst Baggio-video på YouTube, og der vil være masser af øjeblikke, hvor han figurerer i en Inter-trøje. Min absolutte favoritspiller nogensinde, og derfor skal han med.

Oppe på toppen vælger jeg Il Principe; Diego Milito. Han var hverken den hurtigste eller den mest tekniske - men han kunne score mål. Hvilket han så også gjorde i Inter-trøjen. Hans to mål i CL-finalen i 2010 står stadigvæk som to af de mest lykkelige fodboldminder for mig, hvorfor han vælges frem for Mauro Icardi, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo og Christian Vieri.

Læs med igen i morgen, hvor en af Superligaens mastodonter gemmer sig bag lågen.

julekalender@bold.dkAf Nicolai Skovsgaard Tøfting

24 kommentarer

Daniel Nielsen 08:46          
Inter har på en eller anden måde altid tiltalt mig i de knap 20 år, jeg har på bagen som fodbold-fan.

Jeg blev selv Real Madrid-fan i 98´ish, men på det tidspunkt så jeg mere Inter som et galactico-hold end Real Madrid, hvis det da overhovedet giver nogen mening at bruge en sådan term for en Inter-fan :-)

Jeg var på en eller anden måde bjergtaget af spillere som Djorkaeff og senere Recoba, som jeg altid har haft et eller andet soft spot for. Og så var det et fremragende mandskab i de gamle FIFA-spil.

Sidder lige og kigger på truppen fra 98 - sikke en trup! Ronaldo, Baggio, Zamorano, Zanetti, Simeone, West, Pagliuca og mange unge talenter som Pirlo, Simic, Silvestre og Frey.

Nå, men tak for et godt indslag. Sneijder blev forresten frarøvet Ballon d´Or der tilbage i 2010. I øvrigt i tæt kapløb med Iniesta.
Mikker1990 10:50          
Jeg har det lidt på samme måde som ovenstående. Jeg har aldrig været rigtig fan af klubben, men altid haft en eller anden forkærlighed for klubben. Det skyldes nok især spillere som Zanetti og Cambiasso, som jeg altid har set op til.

Jeg havde nok valgt Cordoba fremfor Škriniar. Han var en atypisk centerforsvarer, men virkelig pålidelig og stabil. Fantastisk placeringsevne og timing i sit spil og tilmed lynhurtig. På trods af sin højde var han også stærk i hovedspillet med sin ekstreme springkraft. Han havde lidt for mange fejl i de sidste sæsoner mod de sværere modstandere, men alderen i betragtning stadig god.

Men når det er sagt, ser Škriniar ser virkelig lovende ud. Han kan godt gå hen og blive verdens bedste forsvarsspiller.
RecobaNerazzurri 11:01          
Nu kommer mit all-star hold sgu nok ikke i julekalenderen.

Men fint hold du har sat FD. Og gode forklaringer. Baggio var desværre før min tid.

Men det her hold kunne man da godt lige skrabe sammen til en Inter Forever kamp eller to ;)
Zola 11:52          
Inter har altid været en af de helt store i Italien - på det seneste dog i Juventus skygge.

Zenga

Bergomi - Ferri - Samuel - Córdoba

Zanetti - Cambiasso - Berti - Stanković

Altobelli - Vieri

Bænk:
Toldo
Maicon
Baresi
Chivu
Bianchi
Recoba
Serena
AG 11:53          
Personligt har jeg det lidt svært med, at Baggio optræder på et allstar-hold for en klub, som han kun repræsenterede i et par sæsoner. På klubplan forbinder jeg Baggio med Fiorentina og Juventus!

Men jeg er selvfølgelig helt med på den præmis, at han sagtens kan være en top 11-spiller i Inter og have været meget afholdt af fans for den periode.
jacobnr1 12:11          
Havde nok fundet plads til tysker-trioen Brehme, Matthäus og Klinsmann... Og Zlatan er vel selvskreven
Mr_bum 12:19          
Det er ikke overraskende, når nu det er FD, der er bagmand, den bedste låge ind til nu.

Det er også fint, at der er blevet plads til lidt overvejelser om, hvorfor bestemte spillere er valgt på bekostning af andre. Det, synes jeg, har manglet lidt de andre dage.
Onsdag 22. maj
Tirsdag 21. maj