Luk

Tshiembe vil gengælde tillid efter SL-debut

| 3F Superliga | 15 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Brøndby IF 1-3
Superligaen Grundspil
23' 0-1 Kevin Tshiembe
28' 0-2 Kamil Wilczek
54' 0-3 Teemu Pukki
87' 1-3 Paulus Arajuuri

Lyngbys Kevin Tshiembe er trods sit selvmål glad for Superliga-debuten mod Brøndby, og stopperen håber på mere spilletid i foråret. 

Kevin Tshiembe havde spillet i pokalen og i Europa League, men søndagens 77 minutter i 1-3-nederlaget til Brøndby var stopperens første i Superligaen.

Han markerede sit fint med flere vundne dueller, men efter 24 minutter blev han også noteret for et selvmål, da han rettede Johan Larssons indlæg af for næsen af Kamil Wilczek.

- Det var dejligt at få debut i Superligaen. Jeg synes, jeg kom godt ind i det mod et svært hold, men selvfølgelig var det ikke sjovt at lave selvmål.

- Jeg gjorde alt for at komme foran angriberen og sparkede bolden væk, men jeg ramte den uheldigt desværre, siger Tshiembe til bold.dk og erklærer sig uimponeret over at spille over for profiler som Teemu Pukki, Kamil Wilczek og Hany Mukhtar:

- Jeg har spillet mod nogle af dem på reserveholdet, og selvom det ikke er samme niveau, så har jeg lært dem at kende som typer.

- Det ligger naturligt til mig ikke at lade mig påvirke af modstanderne eller omgivelserne, men jeg skulle da lige bruge fem minutter på at komme ind i det. Derefter gik det fint, synes jeg.

Cheftræner Thomas Nørgaard pønsede allerede i efteråret på at bruge 20-årige Tshiembe, men en mindre skade udskød ligadebuten.

- Jeg føler mig rigtigt godt tilpas i truppen, og jeg er helt klar nu, så der bør være gode muligheder for at spille lidt mere. Jeg er glad for den tiltro, trænerne har vist mig, og jeg håber, jeg kan gengælde den i foråret, siger Tshiembe, der var valgt foran Oliver Lund mod Brøndby.

Unge Tshiembe overvejede aldrig at søge væk, da han i lighed med de andre spillere i Lyngby i sidste uge havde muligheden for at ophæve sin aftale.

- Det har været en hård periode, og jeg har ikke prøvet noget som det før. Men jeg valgte at være tålmodig og håbe på det bedste. Jeg havde ingen planer om at skifte klub, så jeg er glad for, at klubben nu er reddet, og at jeg kan blive her, siger den unge forsvarsspiller. 

Lyngby-stopperen er lillebror til AC Horsens' Delphin Tshiembe. 

mikael@bold.dk

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Mikael Blond

15 kommentarer

Rizzle 09:37          
Af ren nysgerrighed:

Er der nogen der ved, om Kevin og Delphin Tshiembe har dansk, congolesisk eller dobbelt statsborgerskab? Jeg synes oplysningerne er lidt tvetydige når jeg googler dem.
bruger 123620 09:56          
Jeg synes, modsat artiklen, netop ikke at han markerede sig fint. Jeg synes virkelig han i flere situationer positionerede sig helt forkert, og manglede blik for modstandernes løb.
Flash G City 10:38          
Jeg synes faktisk, at Kevin Tshiembe gjorde det ret fint. Især er han rigtig god med bolden, meget rolig, fin teknik og med godt overblik. Adskillige gange spillede han hårde præcise afleveringer op i banen til en fri midtbanespiller, i stedet for at spille på tværs eller losse den planløst frem.

Det er helt naturligt, at han som debutant ikke er spillet ind i forsvaret og alle aftaler endnu ikke er på plads, men det kommer helt sikkert. Og det bliver nok også lidt lettere mod ikke helt så gode modstandere.

Og så var han vel kun 20-30 cm for et debutmål. Alt i alt synes jeg at han kan være stolt af sin SL-debut.
Kim W 12:01          
Han spillede en kanon kamp og vandt flere dueller både i nærkamp og løb. Han så fin ud i opspillet og var tæt på at score(i den rigtige ende)
Mere end godkendt SL debut. Håber han spiller fra start fremover.
UMURUM 12:08          
Kevin skal bare spille fast fremover. Så skal der nok komme masser af stabile præstationer. Jeg så i hvert fald rigtig gode takter i går, med tanke på at der var tale om hans Superliga debut.
Jpp 12:19          
Kevin er dansk statsborger.
Delphin er congolesisk.
jenner4 12:38          
Come on seriøst det forsvar sejlede rundt i stort set hele kampen, og det så ud som om der slet ikke var nogen aftaler i 4 backkæden. Det lignede på ingen måde et superliga forsvar. Ingen lå på linie og som kommentatoren nævnte så var det BIF angribere der dikterede offside linien. Men giv da den unge mand nogle flere kampe, så skal de måske nok få det afstemt bedre. Talentet må være der.
Lørdag 5. december
Fredag 4. december