LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

Tudbrølede da Kejseren af Rom abdicerede

| Roma | 39 kommentarer
Tudbrølede da Kejseren af Rom abdicerede

Infoboks

Roma - Parma
Serie A (26/05)
bet365 1,18 7,00 13,00
NordicBet 1,20 7,15 14,50
Oddset 1,18 6,90 13,00
Julekalenderen består i år af All Star-hold fra verdens bedste læsere, og bag låge nummer 11 gemmer Sofus Bryld Staunæs' Roma-hold sig. Kærligheden startede med en PlayStation-controller i hånden. 

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

I dagens afsnit skal vi en tur til den italienske hovedstad, Rom. Læseren Sofus Bryld Staunæs forelskede sig i Roma igennem et PlayStation-spil, og siden da er kærligheden kun blevet større - og Roma har givet ham de allerstørste oplevelser som sportsfan.

Og én af de helt store helte er legenden Francesco Totti, naturligvis.

- Jeg er glødende Roma-fan, og jeg har været fan af La Magica, så længe jeg kan huske, men det er dog først fra 09/10-sæsonen, jeg for alvor har fulgt med, hvorfor All Time-holdet altså er inden for de sidste ti år.

- Jeg mener, at kærligheden startede, da jeg var tre år gammel og prøvede FIFA VM 2002 og elskede Italien og ham der Totti (som også var på bagsiden). Jeg fik en Totti-trøje, og mens de andre holdt med Barcelona, United og Milan, så voksede min merchandise-samling og passion stille og roligt, hvilket altid har ført til diverse drillerier i årenes løb.

- Siden 09/10-sæsonen har jeg for alvor fulgt med og set langt størstedelen af kampene. I 2011 besøgte jeg Stadio Olimpico første gang, hvor vi spillede 1-1 mod Juventus i deres ubesejrede sæson.

- Jeg var helt færdig, da jeg så Totti entrere banen, og glæden blev slået lidt itu, da Buffon reddede hans straffespark. Dog hjalp det, at den anden romerske helt Daniele De Rossi fik kludret bolden i kassen og jublede lige ud fra, hvor vi sad.

- Siden da har jeg været på Stadio Olimpico fire gange, hvoraf det alle har været sidste kamp i de sidste fire sæsoner. Nu mangler jeg bare det første trofæ siden Coppa Italia mod Inter for Gud ved hvor mange år siden...

Sofus Bryld Staunæs' hold ser ud som følger:

Målmand: 
Alisson Becker: 64 kampe, 0 mål

Roma har i min tid som fan altid haft gevaldige problemer på målmandsposten, men efter et par stabile år med Szczęsny på kassen kom forløsningen endelig i 17/18-sæsonen, hvor Alisson tog den evige stad med storm.

Da Szczęsny røg til Juve, bed alle Roma-fans negle, for ham den nye, unge brasilianer havde godt nok set usikker ud, da han fik chancen i den forgangne sæson. Men aldrig har én reddet så mange point som den kække sambamålmand.

Alisson er den eneste på det her hold, som vælges ud fra én sæson - men hvilken sæson!

Forsvarsspillere: 
Alessandro Florenzi: 241 kampe, 27 mål
Juan: 148 kampe, 11 mål
Philippe Mexes: 267 kampe, 16 mål
Federico Balzaretti: 44 kampe, 1 mål

Alessandro Florenzi er den tredje generation af klubmænd og fremtidens kaptajn. En spiller, som ikke er Guds gave til fodbolden, men en intelligent spiller, som kan spille alle pladser på banen, og som besidder et fighterhjerte som en ægte gladiator.

Florenzi bliver til tider udstillet i defensiven, men det glemmer man hurtigt, når han scorer fra midten mod Barcelona, saksesparker den ind i Genoa eller ikke mindst dengang, han løb op til sin grædende bedstemor på tribunen, efter han smadrede den ind foran curvaen.

Juan var holdepunktet i defensiven, da jeg for alvor begyndte at følge Roma, og han var en klippe i bagkæden. Ikke en spektakulær forsvarspiller, men rolig og sympatisk, hvilket har gjort, at jeg altid har haft en lille kærlighed til ham.

Omvendt kan man sige, at alt det, Juan var, der var hans makker Philippe Mexes det modsatte.

Franskmanden med det iltre temperament, de mange hjerneblødninger og den vilde akrobatik (eller forsøg på det) vidste man aldrig helt, hvor man havde. Han kunne være farlig foran modstandernes mål, vores eget eller generelt bare farlig for sine omgivelser. Men når han var på toppen, var han en af verdens bedste forsvarspillere.Venstrebacken består af Federico Balzaretti, som desværre fik ødelagt karrieren af skader. Dog glemmer jeg aldrig, hvordan han græd efter sin vigtige scoring i Derby Della Capitale mod Lazio, hvor man kunne se, hvor meget det betød for ham.

Balzaretti er lige så meget valgt for sin tid i klubben efter spillerkarrieren. I dag er han direktør af en eller anden art, men mest af alt, så falder de romerske fans i svimer over hans gyldne lokker og lækre jakkesæt, hver gang han dukker op på de sociale medier.

Midtbanespillere:
Daniele De Rossi: 
604 kampe, 61 mål
Radja Nainggolan: 203 kampe, 33 mål
Francesco Totti: 785 kampe, 307 mål

Daniele De Rossi er endnu en klubmand, og med 16 år i skyggen af Totti er "fremtidens kaptajn" endelig blevet fast kaptajn som 34-årig. En kriger.

Teknisk og duelstærk, intelligent på banen og notorisk kendt for fuldstændig at tabe sutten 1-2 gange pr. sæson og få rødt kort i de vigtigste kampe, som da han nærmest ene mand kostede Champions League-deltagelsen i 2016 ved at få rødt kort efter 30 min mod Porto.

Alligevel bliver han tilgivet hver evig eneste gang, og det er også svært andet, når han sæson på sæson styrer taktstokken på midten.

Ved siden af finder vi Radja Nainggolan. Ninjaen kæmpede sig ind i vores røde hjerter med langskudsdrøn, benbrækkertacklinger, vanvittige frisurer og en konstant fyldt benzintank, på trods af byture og kæderygning.

Lige så ekstravagant, Radja spillede på banen, og ligeså speciel hans nye frisurer og tatoveringer så ud, så kunne man være sikker på, at han havde levet ligeså specielt og ekstravagant fredagen forinden.

På den offensive midtbane finder vi ingen andre end Francesco Totti. En spiller, som ikke behøver nærmere introduktion, og der findes ikke nok ord i verden til at beskrive min og resten af Roms kærlighed til denne mand.

Gaven, der bare bliver ved med at give, om det er no look-passes, langskudsbasser, kække kommentarer, loyalitet, flot udseende eller et karatespark til Mario Balotelli i Coppa Italia-finalen.

Undertegnede græd selv med hjemme i København, da Kejseren af Rom abdicerede foran 75.000 tilskuere og 20 millioner tårer på Stadio Olimpico, hvilket for altid vil være det mest magiske øjeblik, sport vil give mig.

Kantspillere og angriber:
Simone Perrotta: 325 kampe, 49 mål
Rodrigo Taddei:
296 kampe, 31 mål
Dani Osvaldo: 57 kampe, 28 mål

På højrekanten finder vi Simone Perrotta. Gennem ni sæsoner sled Perrotta sig igennem på alle tænkelige pladser på midten af banen, og den sympatiske italiener er inkarnationen af en polyvalent spiller, hvis man skulle bruge den kære Morten Olsens betegnelse.

På den modsatte kant finder vi Rodrigo Taddei. Ikke på grund af hans (manglende) evner med en fodbold, men på grund af hans talent til alligevel at fifle sig ind i startopstillingen ni sæsoner i træk uden reelt at vise glimt af at have klassen til at være der, hvor han var, hvorfor han sjovt nok også har fiflet sig ind i startelleveren her.

Helt på toppen starter Dani Osvaldo. Kongen af akrobatiske saksesparksmål, slåskampe og barbecues. Osvaldo havde et fint scoringssnit i trøjen, men det var mest af alt hans livsstil, som trak overskrifter, hvorfor han også indstillede karrieren som 30-årig for at være rockstjerne.

Osvaldo slog engang Erik Lamela i hovedet, fordi han ikke fik bolden, men det klareste minde er dog dengang, han scorede to sindssyge saksesparksmål to runder i træk, hvoraf det ene blev fejlagtigt underkendt på grund af offside.

Læs med igen i morgen, hvor vi skal en tur til Nordens Paris.

julekalender@bold.dkAf Anton Græsdal Maajen

39 kommentarer

Sysmin 08:43          
Klasse låge at åbne sig sådan en kold tirsdag morgen i december!! Helt fantastisk læsning... (Y)
SotD 09:11          
Rigtig fint afsnit, og nogle gode betragtninger. For mig, personligt, er der gået noget galt i forsvaret.

Det er svært at argumentere imod forelskelsen af Florenzi, men Balzaretti? Hvis man var Palermo fan kunne jeg æde den, men Roma? Med mulige valg som Cafú, Vincent Candela, Christian Chivu, Christian Panucci der alle spillede i perioden 2002 og frem.

Personligt synes jeg også der er et lille mismatch i det centrale, hvor jeg har svært ved at se forbi særligt Aldair, men af hensyn til alderen kan jeg forstå det.

På den centrale midt er det med et grædende øje, at se Miralem Pjanic fravalgt. Han er efter min mening den bedste offensive midtbanespiller i Roma i nyere tid (med undtagelse af Totti, som måske nok spillede lidt mere angriber). Jeg havde derfor rykket Totti frem i angrebet, og givet plads til Pjanic.

I angrebet havde jeg med statsgaranti fjernet Osvaldo. Han var god, men slet ikke så god som eksempelvis Taddei, Totti, Delvecchio, Montella, Cassano, Vucinic og selvfølgelig Batistuta.

Men dejligt at se en fan der har sine egne favoritter - omend det altid er lidt svært for mig at acceptere spillere der har spillet under 100 kampe for klubben, medmindre de virkelig satte et uvirkeligt aftryk. Her kan jeg måske acceptere Allison, netop fordi Roma har skøjtet rundt i lorte-keepere i snart to årtier. Men hverken Balzaretti eller Osvaldo har været tilnærmelsesvist på et niveau hvor de truer øvrige "legender".
warmon89 09:26          
Åh ja... Det er da noget der varmer at kunne læse sådan en kold trist morgen i december... Kærligheden til den Bourdeaux røde trøje er noget helt unikt, og selvom vi er et kræsent publikum så værdsætter vi de klassiske dyder, fight og hjerte vægter højest, og har altid gjort det hos os. Personligt startede jeg mit tilhør i 99/00 sæsonen, og her står vi så og kan snart fejre små 20 år sammen... Højdepunktet sidste år hvor jeg var i Rom og se semifinalen mod Liverpool. Den oplevelse tager jeg med igennem livet!

Dog nogle valg jeg er tildels enig/uenig med i forhold til din allstar.

Målmand: I moderne tid kan der ikke være diskussion om hvorvidt Alisson er den bedste mand vi har haft i mellem de to stænger. Reaktionsstærk, god med fødderne, arrogant til tider i sit spil, hvor vi elsker det! Og hvor han er savnet... Robin Olsen har ikke den samme klasse, og det kan desværre godt ses på tabellen i år... All-time skulle Franco Tancredi være værd at nævne... Hall of Famer, vundet mesterskab og flere pokaltitler. Men desværre fra en tid før jeg blev født, så af gode grunde kan jeg ikke snakke med om ham. Det er kun hvad jeg selv har hørt fra nogle af de ældre fans i Italien.

Forsvarsspillere
Cafu (boblere: Florenzi, Panucci)
Philipe Mexes
Walter Samuel
Federico Balzaretti


Cafu var vel den bedste i sin periode i Roma, og gud hvor vi har været heldige at han trak vores trøje over hovedet...Men bå¨de Florenzi og Panucci har været i overvejelserne. Vi har faktisk altid været godt besat på højreback pladsen i den tid jeg har fulgt klubben. Mexes, det er jo Mexes på godt og ondt. Verdensklasse når han ramte niveauet og ellers til tider kunne det være seriebold...
Samuel var ung ganske vist, men jeg elskede den måde han spillede på, hans no-nonsense, no-bullshit style. Og vores supermodel med de lange lyse lokker er vist gennemgået. :D

Midtbanespillere:
Daniele De Rossi
Radja Nainggolan
Damiano Tommasi


Åh ja, midtbanen, mange gode spillere har betrådt den, så få pladser at fordele de mange navne på. De Rossi er selvskreven, hjertet og sjælen i dag og vores kaptjan. Hvor han har ventet længe og været loyal overfor vores Capitano igennem mange år.
Nainggolan er det mig stadigvæk en gåde man solgte... At man ikke kan få plads til ham, en mand der kan så mange ting, og kan dække så mange roller, var ikke brugbar for os... Og så sælger man ham til en direkte konkurrent i ligaen... Ja undskyld mig, men den eneste trøje der skulle lægges væk var den med Monchis navn på, magen til dum beslutning skal man lede længe efter!

Tommasi er min hardhitter på midten, endnu en af de her typer der sagde... Hertil og ikke længere! Elsker det!

Angrebet:
Francesco Totti
Dzeko
Antonio CassanoSåledes ville mit angreb se ud... Ville dog ønske jeg havde set Bruno Conti spille... Han skulle have været en legende, og er lige manden jeg kunne se mig for i stedet for Dzeko, placeret på højrekanten, og så Cassano på toppen i stedet :)
warmon89 09:33          
Pjanic fravalgte jeg selv pga. hele episoden med hans skifte til Juventus... Hvis der er noget jeg ikke gider er det når man fylder sin mund med mundlort, og så ikke står ved det man har sagt...

Aldair er en legende... Og da personligt også en jeg gerne havde valgt... Men jeg føler desværre bare ikke jeg fik set nok med ham... Dvs. jeg lagde ikke mærke til ham de sæsoner hvor han spillede, fordi han var forsvarsspiller... En værdig spiller der snildt kunne have erstattet Mexes.

Osvaldo... uf... ikke en jeg bryder mig om overhovedet... Men sådan er vi jo så forskellige... Synes ikke vi har haft nogle nævneværdige gode venstrebacks... Det er vel det er problemet med den satans plads... Kvalitet hænger jo ikke ligefrem på træerne, og hvis man ikke har set de tidligere generationer af Roma spillere kan det måske være svært at se alternativerne...
SotD 10:17          
Synes ikke vi har haft nogle nævneværdige gode venstrebacks.
Vincent Candela? Cristian Chivu?

I havde I de to spillere to af datidens bedste venstrebacks i min optik. Begge hørte til i top 10 i verden på venstre back.
RobertTheRobber 10:29          
Spændende hold, god artikel og det er selvfølgelig personlig præference, men jeg synes at et Roma-hold uden hverken Batistuta eller L´Aeroplanino ikke synes komplet. Ligesom SotD savner jeg Candela, der var vanvittig god tilbage i starten af sidste årti og man kan argumentere for klubmanden Tommasi i stedet for Nainggolang. Cafu mangler indiskutabelt, men igen, det er brugerens all-star hold og respekt for det.

God artikel. Det har godt nok været en blandet fornøjelse at læse bolds julekalender, men denne er en af de bedre.
MGPsamba 10:35          
Fremragende. Dog mangler jeg helt klart Pjanic (ift de opsatte rammer) Og så - i det lidt større perspektiv - Aldair, Cafu og Völler...
Torsdag 23. maj
Onsdag 22. maj