Luk

Tunesiens straffe-helt sendte Ghana ud

| Africa Cup of Nations | 0 kommentarer
Tunesiens straffe-helt sendte Ghana ud
Foto: Getty Images

Tunesien skiftede målmand inden straffesparkskonkurrencen og smed Ghana hjem fra Africa Cup of Nations i ottendedelsfinalen.

Favoritterne falder fra i Africa Cup of Nations, hvor der blev sat punktum for ottendedelsfinalerne med kampen mellem Ghana og Tunesien.

Ghana måtte bære favoritværdigheden til aftenens opgør, men The Black Stars så ud til at skulle ryge i svinget i en rodet kamp.

Med godt et kvarter tilbage tog Tunesien nemlig føringen efter en god periode, hvor de også havde ramt overliggeren.

Taha Khenessi mødte et fladt indlæg i boksen, og via en ghanesisk fod og stolpen strøg læderet i mål til 1-0 og vild tunesisk jubel.

Tunesien skiftede målscorer Khnaessi ud i kampens tillægstid for at polstre forsvaret med Rami Bedoui, men det viste sig at være en skidt idé.

På sin første berøring headede Bedoui et frispark ind forbi egen målmand til 1-1 og gav Ghana en livline, som i første omgang udløste forlænget spilletid.

I de to omgange var Ghana i førersædet, og Jordan Ayew brændte en stor chance for at afgøre med fem minutter igen.

Tunesien gjorde sig mest bemærket ved at sætte målmand Farouk Ben Mustapha på banen med ti sekunder tilbage, så han kunne stå på kassen i straffesparkskonkurrencen.

Det kom de ikke til at fortryde, for Ben Mustapha nappede et enkelt straffespark. Og da Tunesien scorede på alle fem, er de nu klar til at møde sensationen Madagaskar i kvartfinalen.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Casper Baunsgaard

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Fredag 19. juli
Torsdag 18. juli