Luk

Tvivl om reelle ejere af klubber i 1. division

| NordicBet Liga | 6 kommentarer

Infoboks

Både Fremad Amager, FC Helsingør og Esbjerg fB har ikke offentliggjort deres reelle ejere. Det skriver Ekstra Bladet.

Flere klubber i NordicBet Ligaen er i de senere år kommet på andre hænder end danske, da udenlandske ejere køber sig ind i divisionsklubberne.

Lørdag skriver Ekstra Bladet, at klubber som Fremad Amager, FC Helsingør og Esbjerg fB, der alle er på udenlandske hænder, ikke har offentliggjort, hvem der egentlig er de reelle ejere af klubberne.

Mediet har talt med Jesper Olsen, formand for Transparency International Danmark, som er en organisation, der arbejder med at bekæmpe korruption. Og han er bekymret over den udvikling.

- Når vi ikke ved, hvem de egentlige ejere er, ved vi reelt ikke, om det er narkopenge, terrorpenge, ærlige penge, eller om bagmændene overholder menneskerettighederne. Og dermed ved vi heller ikke, hvem der i sidste ende får del i et eventuelt overskud, siger han. 

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra de tre nævnte klubber. 

Esbjerg er ikke vendt tilbage, mens Fremad Amager-direktør Allan Ravn ikke vil udtale sig om, hvem der ejer "Waterfront", som er anført som ejer af klubben.

Jim Kirks, der er direktør i FC Helsingør, har fortalt, at ejerskabet blandt andet består af enkeltpersoner og amerikanske erhvervsfolk.

Ifølge Erhvervsstyrelsen skal danske selskaber selv indberette, hvem de reelle ejere er, og det har der altså ikke været tale om.


Af Rasmus Glud

6 kommentarer

Lars123456 18:09          
Hvor er det dog forrykt. De ved det garanteret ikke selv.
Gl. Vardevej 18:17          
Selvfølgelig ved de det.
oros 19:43          
Selvfølgelig ved de det.
Præcis. Og når man så ikke vil oplyse det, lugter det.
Anderledes kan det ikke være...
Aarhus-Zapp 20:01          
Eller også kunne det være, at klubben ikke har reelle ejere, som skal registreres ved nogen styrelse efter de relevante regler…
JGGJ 21:15          
Enig med Jesper Olsen her. Det her er sgu´ et problem. Reglerne synes ellers rimeligt klare. Og når FA-direktøren ligefrem ikke vil afsløre hvem ejerne er, lugter det grimt. Ikke mindst som tingene i forvejen kører derude på Lorteøen (sagt i kærligste mening af en gammel amarkaner).
Frank8 09:08          
Jeg tænker, at disse klubber har en bankforbindelse - og denne bankforbindelse er forpligtet til at køre en KYC process igennem på alle deres kunder. Er der det mindste tegn på hvidvask, terror-penge etc.., så skal banken indrapportere dette til rette myndigheder og tillige lukke/fryse kontoen.

Jeg er så ikke så sikker på, at bankerne der er involveret har gjort deres arbejde godt nok - især i Fremad Amager´s tilfælde, hvor man ved simpel søgning, kan spore "russerens" aktiviteter til at være på den forkerte side af loven. Står "russeren" som stor-aktionær i Waterfront, skulle alle alarmklokker vist lyde!
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december