Luk

Tyrkisk sejr sender islandsk EM-håb til tælling

| EM | 21 kommentarer

På et mål i overtiden vandt Tyrkiet fredag 1-0 over Albanien, hvilket sender Island til tælling i kampen om EM-billetterne.

Tyrkiet var tophold i EM-kvalifikationens Gruppe H inden fredagens kamp mod Albanien, men også udeholdet kunne med en sejr gøre sig små forhåbninger om EM-kvalifikation i en tæt gruppe, der også tæller Frankrig og Island.

Trods Tyrkisk dominans var der gode muligheder i begge ender af banen, men vi skulle frem til kort før pausen, før det for alvor var tæt på.

Albaniens Rey Manaj sendte fem minutter inde i halvlegens overtid et frispark mod rammen, som Mert Gunok måtte anstrenge sig en del for at holde ude af målet.

Til anden halvleg havde tyrkerne fået tætnet defensiven, så albanerne ikke kom til chancer, mens hjemmeholdet selv producerede en række gode muligheder.

Men både Ozan Tufan og Hakan Calhanoglu brændte store chancer, inden Rey Manaj nær havde sikret Albanien en 1-0-føring.

I overtiden kom den tyrkiske forløsning så, da Evertons Cenk Tosun udnyttede en misforståelse mellem en forsvarer og målmanden til at stjæle bolden og trille den ind til 1-0-sejr.

Tyrkiet og Frankrig topper gruppen med 18 point, mens Island har 12. Der resterer tre spillerunder.

Andorra tog i bunden af gruppen en af de meget sjældne sejre, da de på mål af Sandefjord-spilleren Marc Vales vandt 1-0 over Moldova. De to hold er isoleret i bunden med hver tre point. 


Af Thor Carlskov

21 kommentarer

gala95 22:48          
Tror jeg bliver Besiktas fan i stedet.
Steve Highway-61 23:18          
Island skal blot vinde mod Tyrkiet så klarer franskmændene nok resten så mere håbløst er det ikke.
KM2014 02:16          
Island SKAL vinde i tyrkiet og håbe at Frankrig slår tyrkerne og at Island vinder mod Andorra og Moldova.
Med mindre Andorra slår tyrkerne og Fra krig vinder, så skal Island vinde de 2 og uafgjort i Tyrkiet...så chancen for Island kommer i top 2, det er under 1% i min verden...
goa 08:10          
Af en eller anden grund er der et klip fra Frankrigs kamp med i highlights fra kampen i Tyrkiet? Desuden er det satme klamt den måde spillerne stiller sig op og gør honnør. :vomit:
haraltidret 08:15          
Ja UEFA kunne passende gå ind og se på tyrkernes militærhonnør fejring efter deres scoring. Lur mig om det ikke er en hyldest til det tyrkiske militærs aktioner i Syrien. Den slags politiske stunts hører ikke hjemme på en fodboldbane. Og Uefa har før straffet lande/klubber den slags.
CopenhagenNoice 09:27          
Det er generelt klamt at se div. tyrkiske spillere, åbenlyst, erklære deres kærlighed til diktatoren.
gala95 10:23          
Hvorfor er det så ulækkert? Er det ikke ulækkert når der står at man støtter de danske soldater bag ens bil? Det er vel lidt det samme. Der er noget helt elementært galt med danskernes syn på sagen - det er i hvert fald min opfattelse.

Bare lige meget kort: Tyrkiet er (eller måske ´var´ før Erdogan) funderet på deres militær. Atatürk var selv militærmand. Så der har altid været en stor respekt for militæret. Det er ikke første gang tyrkiske fodboldspillere giver en hilsen på den måde - men det første gang nogen kommenterer på det.
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober