Luk

Tyskland sejrede i sidste sekund mod Sverige

| VM | 136 kommentarer

Toni Kroos sikrede Tyskland en afgørende VM-sejr i sidste sekund, da det blev 2-1 mod Sverige. Ola Toivonen scorede i første halvleg, mens Marco Reus udlignede.

Der var dømt skæbneopgør for Joachim Löws tyske tropper, da de lørdag aften tørnede sammen med Sverige i Sochi.

Marco Reus var blandt fire nye i den tyske opstilling, mens Victor Lindelöf igen var på toppen og klar til at indtage makkerpositionen til Andreas Granqvist i det svenske midterforsvar.

Allerede efter godt minutters spil var der fare på færde i det svenske felt. Timo Werner fandt Julian Draxler med hovedet, der ikke formåede at passere Robin Olsen i det svenske mål.

Efter et hæsblæsende tysk udlæg kom svenskerne til første chance efter et kvarters tid. Her slap Marcus Berg igennem, men Jerome Boateng fik i sidste moment forstyrret angriberen i så høj grad, at Manuel Neuer kunne redde.

Den sene aktion fra Boateng vakte dog utilfredshed blandt svenskerne, der ville have spillet gennemset for VAR, men dommer Marciniaks fløjte forblev tavs.

Som halvlegen skred frem, fik de blå-gule spillere bedre greb om kampen, mens Sebastian Rudy måtte lade sig udskifte grundet et sammenstød med Ola Toivonen. Erstatningen blev Ilkay Gündogan.

Få minutter senere skulle resten af de tyske spillere også opleve et gedigent slag. En dyb bold fra Viktor Claesson fandt selvsamme Toivonen, der elegant kunne chippe bolden over Neuer og scorede til 1-0.

Fem minutters tid før pausen var Tyskland tæt på at komme tilbage. Indskiftede Gündogan trykkede af fra distancen, men Olsen viste styrke i det svenske mål og fik i selskab med Mikael Lustig forhindret.

Sekunder inden pausefløjt blev den sovende tyske defensiv igen fanget på sengen. Et frispark fra Sebastian Larsson fandt Marcus Berg, der tvang Neuer til en klasseredning.

Til starten af anden halvleg kom Mario Gomez på banen i stedet for Julian Draxler, og Tyskland kunne nu få flere bolde i feltet.

Den nye tilgang gav pote efter få minutter, da Timo Werner udfordrede på venstresiden  og sendte den ind mod indskiftede Gomez, som ikke kunne komme til. 

I stedet kom en fremadstormende Reus i næste geled, og med besvær kom han foran Ludwig Augustinsson bolden og sendte udligningen i nettet.

En times tid inde i opgøret var Reus tæt på at bive dobbelt målscorer. Et fladt indlæg fra Joshua Kimmch fandt angriberen, der forsøgte sig med en afslutning med støttebenet. Forsøget fejlede dog totalt.

Tyskerne fortsatte ufortrødent presset mod det svenske felt, men der gik længere mellem afslutningerne til begge hold den sidste halve time. I stedet modtog Boateng sit andet gule, da han kom for sent i en duel med Berg.

Kort før tid diskede Olsen op med stor refleksredning, da han først vippede et hovedstød fra Gomez over mål, og kort efter endte indskiftede Julian Brandts drøn på stolpen.

Dybt inde i overtiden lykkes det dog tyskerne at få sejren, da Toni Kroos bankede et inddirekte frispark i det lange hjørne til 2-1.

Det betyder, at Tyskland går på tre point med sejren, hvilket er ligeså mange som svenskerne. Mexico topper gruppen med seks point, mens Sydkorea er på nul.


Af Magnus Jensing Hune
Mandag 6. april
Søndag 5. april