Luk

U17-landsholdet kommer ikke til EM

| EM U17 Kvalifikation | 6 kommentarer

Infoboks

Danmark U17 - England U17 2-3
EM U17 Kvalifikation Elitegruppe 3

Danmarks U17-landshold kommer ikke med til EM. Det står klart efter onsdagens 2-3-nederlag mod England.

Det danske U17-landshold kommer ikke med til sommerens EM.

Det står klart, efter det onsdag blev til et 2-3-nederlag mod England på JYSK Park i Silkeborg.

Første halvleg endte 0-0, men Esbjergs Mads Zaar havde et forsøg på overliggeren, som var Danmarks bedste mulighed i før pausen.

Danmark kom dog i front efter en time på et mål af netop Zaar, der blev stukket i dybden af FC Nordsjællands Noah Crone, og så var Danmark på 1-0.

England slog dog tilbage med to scoringer herefter, inden Vejle Boldklubs Wahid Faghir udlignede kort før tid. I overtiden snuppede England dog alle tre point og slutter derfor som klar etter i gruppen.

Danmark slutter sidst i deres gruppe med ét point efter tre kampe, og U17-landsholdet kommer derfor ikke med til sommerens EM.

Slutrunden afvikles i Irland til maj.


Af Sara Margren

6 kommentarer

Globus 16:31          
Både U17 og U19 landsholdet slutter sidst i deres respektive kval puljer. Skal vi begynde at bliver bekymrede for dansk ungdomsfodbold eller har vi bare været ekstra forkælede med det nuværende U21 kuld? For samtidig har FCM U19 jo f.eks. lige slået Manchester United, og det vel trods alt med en klar overvægt af danske spillere i truppen. Læg dertil at der vel også bliver solgt flere danske unge spillere end tidligere (men det er måske generelt i Europa pga homegrown reglerne, det skal jeg ikke kunne sige).
Milanistar 18:27          
Synes ikke der er grund til bekymring. Nok endte vi sidst, men det var dælme en tæt gruppe. Desuden er der heldigvis langt fra U/17 til senior, og der er stadig rigtigt meget spillerne skal udvikle. Tror det vigtigste er at de lærer hvad det vil sige at spille for landsholdet, og at de lærer at hænge sammen som hold. Resten kan komme senere. Ser stadig stort potentiale for fremtiden!
Mdeden 18:52          
Nu forstår jeg ikke helt kval systemerne i hverken u17 eller u19. Men det er i anden runde at begge hold slutter sidst i deres gruppe. Bare så det ikke lyder som de slutter sidst i en gruppe som fx herrelandsholdet er i
Desrouleaux 20:12          
Ved stillingen 1-0 idag. Førte Schweiz også 1-0 og DK lå dermed til at nappe andenpladsen i puljen. Jeg var selv på tribunen til kampen og må sige at det var meget fortjent at englænderne trak det længste strå.

Mange af deres spillere virker til at være længere fremme i deres udvikling og særligt deres presspil fungerede suverænt mod et dansk mandskab der fra start var presset i bund. I anden halvleg kom DK ud med en hel anden gejst og havde egentlig en del store chancer. Det skal også nævnes at vores kleine målmand reddede et straffespark ved stillingen 1-0.

Ud fra det jeg så idag vil jeg klart sige at det engelske hold var bedre på mange parametre. Danskerne var dog ikke tabt bag en vogn. Der er bestemt potentiale, de er bare ikke færdigudviklede overhovedet og blev derfor overmatchet i en del situationer. Særligt englændernes nummer 4 på midtbanen 16-årige Miguel Azeez (Arsenal) vandt mange dueller og fik sat gang i meget spil fremad. Han bliver spændende at følge fremad. Han havde iøvrigt sin mor med på tribunen, som jeg fik en lille snak med. (tilfældigvis)

Derudover virkede Middlesbroughs store midterstopper Nathan Wood som en ung mand med en utrolig fysik og springkraft. Han gjorde ondt på danskerne.
jebas 10:00          
Hvor bliver historien om Pigernes U17 hold af? Besynderlig vinkling, drengene flopper - det får en historie, mens pigernes succes ikke får et ord....

Mærkelig redaktionel linje masser om spillere og ligaer i alle mulige perifære lande - men intet om kvinder og piger i DK, hverken liga eller landshold. Er det på nippet til diskrimintation?
Pindhunden 10:17          
Jebas: Jeg er ked af at sige det, men det er ganske simpelt et udtryk for efterspørgsel. I min optik er det ikke anderledes, end når folk klager over, at Brøndby/Man United får mere skærmtid og opmærksomhed end fx OB/Tottenham som ellers er bedre placeret. Seere/læsere genererer annoncekroner og sponsorer.
Onsdag 20. januar