Luk

U19-spiller straffes for 'fucking svans'-tilråb

| Hvidovre U19 | 17 kommentarer

Infoboks

En spiller fra Hvidovres U19-hold har fået en tillægsstraf på 36 karantænepoint svarende til to spilledages karantæne for angiveligt at råbe 'Hold din kæft, din fucking svans'.

Da Hvidovres U19-mandskab i lørdags tabte 1-2, blev en spiller udvist for et råb, i forbindelse med at der blev dømt straffespark til FC Helsingør.

Ifølge kampens dommer råbte spilleren 'Hold din kæft, din fucking svans', hvilket dommeren efterfølgende indberettede til Fodboldens Disciplinærinstans, som nu har behandlet sagen.

I Hvidovre IF's redegørelse lyder det, at ordlyden ikke er identisk, men at 'svans' også forekommer i spillerens udlægning, og at spilleren med det samme vidste, at ordvalget var forkert, hvorfor han forlod banen uden større protester over det røde kort, hvilket dommeren også oplyser.

Disciplinærinstansen vurderer, at spilleren bryder DBU's adfærdskodeks, der har til formål 'at fremme fairplay, inklusion og gensidig respekt mellem mennesker og at holde fodbolden fri for usportslig og uetisk adfærd'.

Derfor idømmes spilleren en tillægsstraf på 36 karantænepoint svarende til to spilledages karantæne, lyder det i kendelsen.


Af Martin Schmidt
Søndag 16. maj