Luk

U19-spillere skal kunne udfylde SL-rolle i FCN

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (21/04)
Bet25 3,20 3,70 2,09
Oddset 3,20 3,85 2,10
bet365 3,30 3,60 2,05

FC Nordsjælland stiller et krav til alle deres spillere på U19-holdet. De skal kunne udfylde en rolle i Superligaen. Ellers er talentudviklingen ikke god nok.

FC Nordsjælland slog søndag aften rekorden igen for den yngste gennemsnitsalder i en startopstilling til 3F Superligaen.

20 år og 20 dage gammel var den startopstilling, der slog AGF med 2-0 på mål af Kamaldeen Sulemana og Oliver Antman. 

Det er man selvfølgelig stolte af i klubben, men resultaterne er heller ikke kommet uden at stille store krav til de unge spillere, forklarer Flemming Pedersen til bold.dk.

- En hvilken som helst af vores U19-spillere skal kunne gå ind på Superligaholdet og udfylde en rolle. Vi forventer ikke, at de kan være dominerende, men de skal kunne udfylde en rolle. Ellers er vores talentudvikling ikke godt nok. Det er kravet til vores akademi. 

- Det er ingen kunst at stille med et ungt hold, men det er en kunst at stille med et ungt hold, der samtidigt vinder og samtidigt vinder i mesterskabsspillet.  

Studentereksamen før førsteholdstræning

18-årige Jonas Jensen-Abbew startede ikke inde mod AGF, men fik til gengæld sin Superligadebut, da han blev indskiftet for Adamo Nagalo, der ligeledes er 18 år.

Det skete selvom, at AJ, som Jensen-Abbew kaldes af Flemming Pedersen, endnu ikke havde trænet meget med førsteholdet, da han først skal gøre sin studentereksamen færdig.

- AJ kom direkte ind fra U19-holdet, og han er normalt ikke med oppe og træne med os. Vi har haft ham de sidste par dage, fordi vi vidste, at hvis der skete noget med Adamo i løbet af kampen, så skulle han ind.

- Der var en risiko for, at Maxwell ikke kunne spille, og det kunne han så heller ikke. AJ går ligesom Lucas Lykkegaard i 3.g, og jeg vil meget gerne have dem begge op omkring førsteholdet, for de kunne begge to spille med, men vi har fokus på deres skole. De skal gøre deres 3.g færdig, og så passer U19’s træningstider bedre. 

FC Nordsjælland sneg sig lige akkurat med i top-seks på sidste runde af grundspillet, og det er vigtigt for de unge spilleres udvikling. 

- Jeg ved ikke, om det betyder så meget, om det er AGF eller Horsens, vi møder, men det betyder noget, at det hedder mesterskabsspillet.

- De sidste par sæsoner har jeg sagt, at når vi går fra grundspillet til mesterskabsspillet, så er det ligesom at rykke en række op, fordi kampene er på højere niveau. Der er simpelthen bedre hold, forklarer Flemming Pedersen.

Den hidtidige rekord for yngste startopstilling tilhørte også FC Nordsjælland, da de den 26. august 2018 havde en gennemsnitsalder på 20 år og 118 dage mod AC Horsens.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 20. april