Luk

U21-landstræner: Vi skal indtage hovedrollen

| EM U21 | 1 kommentar
U21-landstræner: Vi skal indtage hovedrollen
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

U21-landsholdet skal indtage hovedrollen i aftenens EM-kvalifikationskamp mod Nordirland, fortæller landstræner Albert Capellas, der forventer forbedringer fra seneste kamp.

Danmarks U21-landshold fik en lovende start på kvalifikationen til EM i 2021 i Ungarn og Slovenien, da Albert Capellas tropper vandt 2-1 over forhåndsfavoritterne Rumænien i første runde. 

Den præstation skal U21-landsholdet følge op torsdag aften, når Aalborg Portland Park lægger græs til kampen mod Nordirland, og landstræner Capellas forventer forbedring fra kampen mod Rumænien. 

Danmark skal nemlig dirigere og kontrollere kampen, og det formåede man ikke senest, fortæller Capellas til bold.dk.

- Vi vil indtage hovedrollen i kampen og vil kontrollere kampen fra start til slut, for jeg kan ikke lide en åben kamp, som går fra ende til ende, siger U21-landstræneren og fortsætter.

- Jeg vil gerne presse højt og have 60 % boldbesiddelse. Det var ikke muligt mod Rumænien, som var et rigtig godt hold, og det er noget, vi vil gøre bedre (mod Nordirland, red.)

- Vi vil bygge op bagfra, spille hurtigt, ville noget med bolden og vente på muligheden for at gøre noget specielt. Vi vil presse fremad, når vi taber bolden med den nærmeste spiller, og det skal vi gøre bedre.

U21-landstræneren har denne gang sit hold samlet for anden gang, og inden Nordirland kampen har holdet haft to taktiske træninger. Derfor håber Capellas særligt, at der er en ting, som spillerne holder fast i.

- Jeg vil have, at spillerne skal vide, vi er stærke på hjemmebane. Det er det første, jeg vil overbevise vores spillere om, og det skal være en motivation, vi skal holde, selvom vi er en ny gruppe.

- Vi skal ikke i krig

Aftenens modstander Nordirland har hidtil spillet to kampe i kvalifikationen, og det er blevet til to uafgjorte mod Malta og Finland.

Nordirerne forventes at komme med et fysisk udtryk, hvor målet er at få kampen til at bestå af mange dueller. Det har Capellas opskriften på at undgå.

- Hvis vi er for langsomme og har for mange berøringer kan nordirerne komme tæt på os og presse os. 

- Vi vil spille med få berøringer og få kampen på vores præmisser. Hvis vi spiller for langsomt så ved jeg, at de kan komme i duellerne og så er mulighederne for, at vi ikke vinder større.

- Men jeg er ikke bange for noget, det er bare en fodboldkamp. Vi skal ikke i krig, vi skal ud at spille en fodboldkamp.

Nordirernes hidtil eneste mål er scoret af 20-årige Lewis Thompson, som til daglig gør sig på Blackburns U23-hold.


Af Jonas Dalgård

1 kommentar

morten_bo 13:47          
Spansk fodboldtilgang ...det kan vi lide!
Mandag 21. oktober