Luk

U21-landstræner: Vi tog chancen med Lungi

| EM U21 | 0 kommentarer
U21-landstræner: Vi tog chancen med Lungi
Foto: Per Kjærbye / fodboldbilleder.dk

U21-landstræner Albert Capellas havde håbet, at Jacob Lungi Sørensen blev klar efter sin skade, men træneren var beredt på EfB-spillerens afbud til kampene mod Nordirland og Finland.

Esbjerg-spilleren Jacob Lungi Sørensen måtte mandag trække sig fra den igangværende U21-landsholdssamling med en mindre skade, som også holdt den 21-årige midtbanespiller ude af Esbjergs seneste Superliga-kamp.

En mindre skade, som U21-landstræner Albert Capellas var klar over, da han udtog Lungi til sin trup, som i de kommende dage møder Nordirland og Finland i kvalifikationen til EM i 2021.

De seneste to U21-landskampe har Esbjerg-spilleren gjort sig som midtstopper på Capellas’ nye U21-landshold, og det havde den catalanske træner håbet, at småskadede Lungi kunne blive klar til at gentage denne gang, fortæller Capellas til bold.dk.

- Vi vidste godt, at han ville få svært ved at blive klar til kampen mod Nordirland. Men Finland-kampen var mulig, og da han gjorde det rigtig godt for os i midterforsvaret mod Rumænien, tog vi chancen med ham, selvom vi vidste, han havde problemer og var 50/50, fortæller U21-landstræneren til bold.dk og fortsætter.

- Han var klart en mulighed for os i midterforsvaret, men vi vidste, han var tvivlsom, så det ændrer ikke det store i taktikken (til Nordirland-kampen, red.). Det er ærgerligt, men vi må se fremad. Vi ønsker ham hurtig bedring, for vi kan få brug for ham igen om en måned.

Lungi spillede hele kampen ved siden af U21-anfører Victor Nelsson i sejren over Rumænien.

SIF- og Brentford-stoppere er alternativerne

Til at erstatte Jacob Lungi Sørensen kaldte Albert Capellas mandag den 19-årige Silkeborg-midtstopper Frederik Alves ind som afløser, og han er sammen med de to Brentford-forsvarere Mads Bech og Japhet Sery de alternativer, som Capellas har til pladsen ved siden af kaptajn Victor Nelsson.

Alves var med ved den seneste U21-landsholdssamling, hvor den unge SIF-stopper fik debut i testkampen mod Ungarn i september, og derfor var det nærliggende, at det netop var Alves, som skulle fylde tomrummet i truppen ud.

- Alves var med os i den første samling, og han gjorde det virkelig godt, samtidig med at han kender spillerne og måden at spille på. Så det var også en nem måde for os at omstille os hurtigt på, forklarer Capellas.

Hverken Mads Bech eller Japhet Sery har fået debut på U21-landsholdet endnu.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Onsdag 23. oktober
Tirsdag 22. oktober