Luk

Udfordreren Grytebust respekterer Ståles valg

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - FC København
Superligaen Grundspil (14/02)
bet365 5,25 3,80 1,65
NordicBet 4,90 3,90 1,68
Oddset 5,50 3,85 1,62
YouBet 5,40 3,80 1,65

Sten Grytebust accepterer indtil videre, at Kalle Johnsson er Ståle Solbakkens førstevalg, men nordmanden er overbevist om, at han kan vinde pladsen tilbage. 

Norske Sten Grytebust startede denne sæson som førstevalg i FC København, men blev siden ramt af en skade i september og måtte under kniven. 

I mellemtiden overbeviste Kalle Johnsson mellem stængerne, og 30-årige Grytebust var henvist til bænken i den sidste del af efteråret. 

- Situationen er, som den er. Det er nemt at tackle og respektere, når nu Kalle har gjort det fint.  

- Jeg forstår og respekterer, at Ståle ikke bare kan sætte mig ind igen. Men det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg fik den skade og skulle opereres midt i en god periode. 

- Jeg er udfordreren nu, og det må jeg bare håndtere. Der er en kabale, der skal gå op, og min intention er egentligt bare at komme godt i gang med opstarten, siger Grytebust til bold.dk og tilføjer:

- Jeg tror, de fleste i Danmark kender mine kvaliteter, og hvad jeg står for, og hvis jeg arbejder hårdt nok og er tålmodig, så er mit mål selvfølgelig, at jeg skal have pladsen tilbage.

Drager inspiration fra Aston Villa-keeper

Ståle Solbakken roser Grytebust for at give Johnsson kamp til stregen, og den tidligere OB-keeper har ingen problemer med at sætte sig selv op, selv om Johnsson fik alle europæiske og ligakampe i sidste del af efteråret. 

- Da jeg spillede i starten, var det også sådan. Han trænede godt, og det er lidt den samme situation nu. Jeg træner godt og har ingen problemer med motivationen overhovedet.

- Havde jeg troet, at der ingen muligheder var for at kæmpe mig tilbage, var situationen anderledes, men jeg er landsholdsmålmand og har været en af de bedste målmænd i Superligaen i de seneste år, så jeg har en stor tro på mig selv.

- Jeg har en landsholdskollega i Norge, der startede sæsonen som tredjevalg, og nu er han førstevalg (Aston Villas Ørjan Nyland, der netop har fået ny konkurrent i Pepe Reina, red.), og det viser bare, at det går hurtigt i fodbold. 

- Det har jeg også selv lært på både den negative og positive måde tidligere i min karriere, så jeg er ikke bekymret, siger Grytebust. 

Stephan Andersen træner stadig med, transfervinduet er åbent, og...

- Jeg forstår, hvor du vil hen, men jeg har udelukkende fokus på mig selv. Jeg ved godt, at der er spekulationer, men det kan jeg ikke forholde mig til, siger Grytebust med et smil. 

Både i 2017 og 2018 stemte keeperne i de to bedste danske rækker Grytebust til tops i kampen om det Det Gyldne Bur. 

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Mikael Blond
Fredag 24. januar
Torsdag 23. januar