Luk

Udinese tabte uden Stryger mod Empoli

| Serie A | 0 kommentarer

Infoboks

Empoli - Udinese 3-1
Serie A
22' 0-1 Gerard Deulofeu
49' 1-1 Petar Stojanovic
59' 2-1 Nedim Bajrami
78' 3-1 Andrea Pinamonti

Det blev en chancerig affære, da Udinese uden Jens Stryger Larsen mandag tabte 1-3 ude mod Empoli i aftenens Serie A-opgør.

Empoli tog hjemme på Stadio Carlo Castellini imod Udinese i mandagens tidlige opgør i Serie A.

Inden kampen lå Empoli nummer 11 i Serie A, mens gæsterne fra Udinese indtog 14.-pladsen og med en sejr ville kunne spille sig et godt skridt væk fra bunden af ligaen.

Gæsterne var uden Jens Stryger Larsen, der var udeladt af truppen for femte kamp i streg.

Hjemmeholdet lagde bedst ud, men gæsterne arbejdede sig godt ind i kampen, og efter 15 faldt der en god mulighed til portugisiske Beto, der afsluttede sløjt i det lille felt efter at være blevet spillet fri af Gerard Delofeu.

Efter 21 minutter blev det så til 1-0 til Udinese. Og det var et perle af et mål, da Delofeu efter en fremragende 1-2-kombination med Isaac Success følte bolden op i det fjerne målhjørne helt uden chance for Vicario i Empoli-målet.

Resten af halvlegen blev en lidt rodet affære, der bølgede frem og tilbage. Udinese havde et par gode muligheder for at udbygge føringen, men Vicario i Empoli-målet var på plads og sikrede, at hjemmeholdet kunne gå til pause kun bagud med én pind.

Anden halvleg startede som første, og efter 47 minutter kom Beto højest på et hjørnespark fra en relativt fri position tæt under mål. Hovedstødet gik dog et pænt stykke over Vicarios mål.

Efter 49 minutter var det i stedet hjemmeholdet, der udlignede til 1-1. Petar Mijatovic tot et frækt træk bagom støttebenet, og herefter sendte sloveneren knastørt bolden ned i det fjerne målhjørne til 1-1.

To minutter efter var Isaac Success meget tæt på at gøre det til 2-1 til Udinese, men Vicario klarede nigerianerens frie forsøg.

I kampens 59. minut blev det til 2-1 til hjemmeholdet. Et frækt, fladt indlæg endte for fødderne af Nedim Bajrami, der dermed sendte hjemmeholdet på sejrskurs.

Samme Bajrami var tæt på at gøre det til 3-1 blot et par minutter efter, men her hev Silvestri i Udinese-målet en stærk refleksredning frem og holdt udeholdet inde i kampen.

Udineses Beto havde endnu en stor mulighed i det 72. minut, hvor kun en en sprællemandsredning fra Vicario forhindrede en udligning.

I det 77. minut blev det i stedet til 3-1 til hjemmeholdet. Andre Pinamonti blev spillet fri af Bajrami, og fra en position midt i målet kunne den ellers relativt anonyme Pinamonti score sit sjette sæsonmål og dermed fordoble føringen for Empoli.

Samme Pinamonti var tæt på at lukke festen helt, da han to minutter efter scoringen sendte et langskud på overlæggeren.

I slutningen af kampen havde begge hold pæne muligheder, men ind kom bolden ikke, og dermed endte kampen 3-1 til Empoli.

Med resultatet spillede Empoli sig á point med Verona på Seria A's 10.-plads, mens Udinese på en 14.-plads ikke formåede at spille sig væk fra bunden.


Af Peder Carlsen
Onsdag 19. januar