Luk

Udlandsprof ville hjem: Valgte VSK Aarhus

| International | 0 kommentarer

Infoboks

VSK Aarhus - Frem
3. Division (30/10)
Oddset 2,45 3,25 2,60

Simon Søndergård har forladt færøsk fodbold og TB Tvøroyri efter et mindre succesfuldt ophold, og han var fast besluttet på at vende hjem til Danmark. Nu spiller han i VSK Aarhus.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

I december 2020 fik Simon Søndergård en god mulighed for at prøve sig af i udlandet, da færøske TB Tvøroyri fra den bedste række Betrideildin tilbød danskeren en fuldtidskontrakt, og forsvareren valgte at springe ud i eventyret og forlade Danmark og Kjellerup.

Nu er stopperen dog tilbage i Danmark, og han har valgt at spille for 3. divisionsklubben VSK Aarhus. Simon Søndergård siger til LigaBold.dk, at opholdet i TB Tvøroyri ikke var så succesfuldt blandt andet grundet dårlige resultater. Derfor var han fast besluttet på at vende hjem til Danmark for genfinde fodboldglæden.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at mit ophold på Færøerne ikke gik, som jeg havde håbet på. De forventninger, som jeg havde til det, blev ikke indfriet, og det kan der selvfølgelig være mange grunde til. 

- Jeg vil ikke give alle andre skylden, men der er ingen tvivl om, at den pakke, der blev solgt til mig, var en lidt anderledes pakke, end den jeg kom op til. Så jeg var rimelig afklaret med, at jeg gerne ville finde noget andet fra sommer.

- Når man er ung spiller og fuldtidsprofessionel i et andet land, finder man hurtigt ud af, at hvis fodbolden ikke går, som man håber, så er det faktisk ikke det fedeste at sidde på Færøerne. Derfor valgte jeg også at kigge lidt mod Danmark for at finde noget fodboldglæde igen. Rimelig tidligt i forløbet bød VSK (VSK Aarhus, red.) sig til, og jeg havde nogle rigtig gode snakke med Jens Gjesing, der er træner derude, og så kom det i stand den vej igennem, siger Simon Søndergård til LigaBold.dk.

Forsvareren fortæller, at han havde en enkelt henvendelse fra en udenlandsk klub samt lidt dansk interesse, men Søndergård var indstillet på, at VSK Aarhus var det rigtige match grundet et godt miljø med gode trænere.

Dårlige resultater skabte kaos

Simon Søndergård boede i en lille by med blot 1.500 indbyggere på den færøske sydø Suðuroy, og det var hårdt for danskeren. Han havde dog et par danske holdkammerater, der betød meget for ham.

Tiden i TB Tvøroyri var noget kaotisk, fortæller danskeren, og mandskabet er nu sikker på at rykke ned fra den bedste færøske række, hvor det blot er blevet til tre point i 23 kampe. Det påvirkede stemningen i truppen.

- Jeg var heldig at have to danske holdkammerater i Mark Kongstedt og Mads Altschuler, som jeg brugte meget tid sammen med. For mig at se var det faktum, at fodbolddelen ikke spillede, der gjorde, at hele opholdet ikke blev en succes. 

- Jeg er ret overbevist om, at hvis jeg var kommet til det professionelle miljø, som jeg havde regnet med, og holdet havde fået det til at fungere, og det ikke havde været så kaotisk i klubben, så tror jeg, at tingene uden for banen var gået lidt nemmere. Selvfølgelig følte man sig lidt alene deroppe, men det var primært fodbolddelen, der var altoverskyggende, og som også påvirkede de andre ting.

Hvad skyldtes det?

- Det var en blanding af flere ting. Det er klart, at når resultater ikke er, som man forventer og håber, så kan det ikke undgå at påvirke, og det blev vi selvfølgelig også ramt af derop. Resultaterne havde meget at sige, og så skiftede de også træner, og det var en meget sammensat trup. Der var afrikanere, serbere, en nordmand, en tysker og nogle danskere, så der var mange forskellige kulturer.

- Jeg mener stadig, at med det hold, som der var der, var vi spiller for spiller langt bedre, end det vi præsterede til. Vores trup var god nok til at overleve i rækken, men vi fik slet ikke sat tingene sammen, og det kan der selvfølgelig være mange gode grunde til. Der var mange, der følte, at det ikke spillede, og det påvirkede andre ting, at vi ikke kunne lave de resultater, som alle forventede af os.

Lært meget som fodboldspiller og menneske

Opholdet på Færøerne har dog ikke været helt spildt, mener forsvareren. Han har lært meget om sig selv, og derfor er han ikke afvisende over for at drage på et nyt eventyr i udlandet, hvis en mulighed opstår.

- For det første er jeg ikke blevet en dårlig fodboldspiller, og det er vigtigt at huske på, at jeg har været i et fuldtidssetup, og det er værd at tage med, samtidigt med at have spillet i den bedste række under det pres, som der nu er. Folk går sindssygt meget op i fodbold på Færøerne, og jeg har spillet et sted, hvor det betyder rigtig meget for folk. Det har givet noget modenhed både som spiller og menneske.

- Jeg er 20 år i dag, og jeg var 19 år, da jeg tog beslutningen, og jeg vil måske ikke sige, at jeg var naiv, men for mange fylder fodbold det hele, og man vil gøre alt for at forfølge den drøm, og det er jeg også glad for, at jeg har gjort.

- Jeg fortryder ikke, at jeg tog derop, men jeg er blevet klogere på mig selv som menneske i forhold til, at fodbold skal fylde meget, og det gør det også stadig, og jeg har kæmpe ambitioner angående fodbold, men det er også rigtig fint at have nogle andre ting i sin hverdag, der kan komplimentere fodbold. 

- Fodbold er så sort og hvidt, og i nogle perioder vil det gå dårligt. Der er det bare rart at have nogle andre ting at forholde til og have nogle andre ting, der kan gøre én glad, så der er jeg blevet klogere på mig selv.

Så det har ikke afskrækket dig angående et nyt udlandsophold?

- Nej, overhovedet ikke. Nu tager jeg det stille og roligt. Nu er jeg i VSK (VSK Aarhus, red.), og jeg er sindssygt glad for det. Jeg fokuserer egentlig bare på at præstere, og jeg synes, at jeg har fået en rigtig god start. 

- Jeg har stadig ambitioner inden for fodbold, og så må vi se, hvor det tager mig hen. Hvis der skulle komme en mulighed for et nyt udlandseventyr, så må jeg se på det, også må jeg tage nogle af de erfaringer med, som jeg har gjort mig og undersøge tingene virkelig til bunds, inden jeg takker ja til noget.

- Jeg havde jo ikke mulighed for at se på forholdene (i TB Tvøroyri, red.), inden jeg skrev under på grund af corona. Ikke at det måske havde gjort en forskel, men jeg tænker, at det er vigtigt at tage ved lære af de ting, som jeg har oplevet, og jeg har helt sikkert lært rigtig meget i det halve år, som jeg var på Færøerne. 

- Det er ikke sådan, at jeg siger, at jeg ikke vil til udlandet, men lige nu er jeg glad for at være i Danmark, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger 20-årige Simon Søndergård til LigaBold.dk.

Simon Søndergård har også tidligere været en del af Viborg, inden han skiftede Kjellerup. VSK Aarhus indtager femtepladsen i 3. division.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober