LeoVegas.dk bold.dk Bethard Casino24

Udvist AGF'er: Det er åbenbart tilladt at nive

| Superligaen | 20 kommentarer
Udvist AGF'er: Det er åbenbart tilladt at nive
Foto: Getty Images
AGF's Mustafa Amini er ikke enig i det røde kort, han modtog i kampen mod AC Horsens, efter han blev nevet. 

Det var intenst og yderst dramatisk, da AC Horsens og AGF krydsede klinger søndag i Superligaen i en kamp, som AC Horsens trak sig sejrrigt ud af med cifrene 3-2.

Et af de dramatiske øjeblikke kom godt 20 minutter før tid, da AGF-midtbanespilleren Mustafa Amini blev udvist efter en batalje med AC Horsens' Hallur Hansson.

- Jeg var chokeret. Da jeg så det røde kort, var jeg helt i chok, for jeg troede virkelig, at det bare ville være et gult kort, siger Mustafa Amini.

Ifølge Amini blev han nevet af Horsens-spilleren Hallur Hansson, og han reagerede ved at skubbe ham væk.

- Hvis jeg lagde mig ned efter hans niv, så ville alle lægge sig ned hele tiden. Han faldt let på mit skub eller albue, eller hvad du nu vil kalde det. Hvis det er måden, vi spiller på, så kan alle lægge sig ned hele tiden, mener AGF-spilleren.

Mustapha Amini forsøgte at forklare kampens dommer om situationen.

- Han sagde, at det ikke er voldelig adfærd at nive, så jeg går ud fra, at alle kan begynde med at nive hinanden i Superligaen, siger Amini.

Hallur Hansson mener ikke, at han gjorde noget ulovligt i situationen.

- Jeg provokerer ham måske lidt ved at tage fat i armen på ham, men jeg synes ikke, at jeg gør noget ulovligt. Han slår mig så i siden af maven, siger Hansson.

- Jeg kan ikke sige, om det var rødt kort eller ej, men det er klart, at man ikke må slå ud efter andre, siger Hallur Hansson, som ikke ville udtale sig yderligere om situationen.

AGF må som minimum undvære Mustafa Amini i den næste kamp, hvor Brøndby er modstanderen.

/ritzau/


Stream AGF – FC Midtjylland på Eurosport Player
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

20 kommentarer

AageP 17:28          
Typisk - han brokker sig altid.
cordoba 17:44          
Tør du bare øjnene klart rødt kort da du slår ham 2 gange og så så man nåede nyt i dag der er åbenbart kommet var system i ligaen
Jesboy 17:49          
Hvis der er rødt kort der skal der deles fem røde kort ud hver kamp. Endnu en pinlig dommerindsats. Der er efterhånden ved at gå neymar i dansk fodbold.
LaPioche 17:51          
Fair nok, hvis det kan være svært for dommerne at få øje på nive-forseelser. Men alligevel problematisk hvis dommeren her simpelthen ikke anerkender det som forbudt.
Madsmog 18:00          
Fuldstændig enig Jesboy!
Straf skuespilleriet i stedet/ også!
ulricht 18:07          
Horsens har i mange år haft en særlig vindervilje i forhold til at lige at være nogle få procenter mere villige til at dive i situationer som denne. Og lige i de situationer er der et specielt samspil med publikum, der straks reagerer med ekstra pres på dommeren. Man må jo respektere lysten til at vinde, men det er frustrerende at se på.

Amini burde vide bedre end at lade sig provokere. Horsens spilleren opnår på usportslig vis nøjagtig det, han ville, og Amini dummer sig.

Mange andre hold er dog efterhånden kommet godt efter det i forhold til skuespil og ligger nok efterhånden meget deropad sammen med Horsens. Det er en skidt udvikling for fodbolden, for spillerne som forbilleder for små børn og for os tilskuere. Desuden gør det dommernes muligheder for at dømme en korrekt kamp vildt vanskelige, fordi de ikke kan stole på, at spillerne tænker sportsligt.

Er det ikke vanvittigt, at folk herinde kalder det dommerhjælp, at straffesparket blev korrekt ændret til et frispark? Fuldstændig underordnet er sandhed og korrekt sportslig afvikling. En korrekt kendelse bliver kaldt dommerhjælp..?!! Det er da en vild udvikling.

Ser man en U10 kamp i dag, så smider rollingerne sig som ramte af lynet, slår i jorden og ruller rundt, når de bliver tacklet. Hvor mon de lærer det?

Forhåbentlig kommer der snart en regel, hvor dommeren ser en kamp igennem bagefter og uddeler et par gule kort, hvis en spiller har fremprovokeret noget, overspillet en situation eller på anden vis ageret usportsligt. Så kommer vi lidt af det skaberi til livs.

Horsens spilleren var usympatisk men professionel. Forhåbentlig kan vi igen komme tilbage til en sport, hvor man kan vinde i de situationer ved både at være prof men også sympatisk
Kurbis 18:30          
---@ ulricht

S.. meget godt skrevet det der.

Må desværre som Horsens fan erkende, jeg bestemt heller aldrig har været vild med den måde HH optræder på - men rigtig langt hen ad vejen er han altså en god fodboldspiller på AC Horsens´ hold.
Lørdag 16. februar