Luk

Udvist Ajax-spiller: Aldrig oplevet lignende

| Champions League | 10 kommentarer

Ajax-forsvarer Joel Veltman mener, at det var helt galt at dømme straffespark på ham i tirsdagens 4-4-vanvidskamp mod Chelsea.

Ajax spillede tirsdag 4-4 mod Chelsea i en fuldkommen vanvittig affære med to røde kort, to straffesparksmål, to annullerede mål og to selvmål.

Joel Veltman fik sit andet gule kort efter 69 minutter, hvor han ifølge dommeren begik straffespark for hånd på bolden, men det var helt galt, mener forsvareren.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg havde mine arme ind til kroppen, og der var ikke straffespark. Hvis han endelig ville give det, var det ikke engang til gult kort, siger Veltman til Voetbal International.

Veltman kunne dermed spendere resten af kampen i omklædningsrummet sammen med Daley Blind.

- Jeg var i omklædningsrummet med Daley, og der håbede man på point. De kæmpede som løver, og jeg er stolt af dem.

- Hvis man får point efter to røde kort, må man være tilfreds, men det er meget mærkeligt at føre 4-1 og give det væk, siger Veltman.


Af Sara Margren

10 kommentarer

Rasbak 08:56          
Der er en tendens i moderne fodbold, at alle forseelser skal koste gult.
Dermed bliver dommeren altafgørende for om et hold slutter med 9, 10 eller 11 spillere og hvordan kampens forløb bliver.

Førhen når vi så tipsfoldbold i 70`erne, så blev der givet MASSER af skideballer af dommeren, men kun gule kort, når der blev begået et groft frispark. Røde kort nærmest kun når man lavede en Roy Keane tackling.

Selvfølgelig er en mellemting nok det rigtige.
Connaisseur 09:15          
Er der statistisk belæg for at der i dag bliver givet flere gule kort?
Nyander 09:22          
@Rasbak

Altså første gule kort er vel okay for Blind´s takling og han har så et i forvejen.

Nummer 2 er også okay, hvis dommerne mener at spilleren forsøger at spille bolden med hånden. At det så er tvivlsomt og anatomisk forkert at kalde alle andre positioner naturlige er så en anden sag... Men også der var der et gult kort i forvejen, så ja desværre rødt...
Rasbak 10:00          
@Nyander: Jeg synes det andet gule til Blind er tyndt. Men den kan selvfølgelig dømmes. Det andet forstår jeg ikke. Der gives straffe + gult ( rødt ) kort. Hvorfor dobbeltstraf ?
D.B.R. © 10:05          
@ Rasbak

Havde det været direkte rødt kunne der tales om en dobbelt straf. Dommeren kan jo ikke undlade at give gult (når nu han vurderer det til et sådanne) bare fordi spilleren har et i forvejen.
KM2014 11:05          
Der KLART gult til Blind. Strakt ben ind på anklen uden at ramme bold.
florczaket 11:23          
Hvis dette ikke er bold til hånd, så kan man jo lige så godt bare dømme straffe, hver evig eneste bolden rammer en hånd… Man kan jo ikke ha armene mere ind i kroppen når man også samtidig skal ha lov til at spille fodbold!?

Igen igen pinligt VAR ikke kan fjerne disse dommerfejl!
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar