Luk

UEFA-chef er ikke fan: VAR er noget rod

| bold.nyt | 19 kommentarer

UEFA's præsident Alexander Ceferin er ikke udpræget fan af VAR i dets nuværende form, for det er noget rod lige nu, medgiver han.

UEFA har onsdag indført VAR i forårets EM-playoff og i VM-kvalifikationen i 2021, men forbundet selv er ikke helt tilfreds med teknologien.

I hvert fald udtalte UEFA-præsident Alexander Ceferin før onsdagens besked om indførsel af VAR i ovenstående, at han er med på, at teknologien ikke sidder i skabet endnu.

- Det er noget rod. Jeg tror ikke, at tolerancen for en eller to centimeter ved offside er nok eksempelvis. Hvis man har en lang næse, er man jo nærmest offside i disse dage, siger Ceferin til Daily Mirror.

- Linjerne bliver lavet af VAR, så det er en lidt subjektiv fortolkning af objektive kriterier. Vi vil anmode om en ændring til IFAB og til dommerne.

Ceferin mener også, at der er kommet markant mere pres på dommerne med VAR.

- I dag er der et anderledes pres. Man skal som dommer træffe beslutningen foran 70-80.000 skrigende tilskuere; det er ikke en person, der bare kan gemme sig i London eller Berlin.

- Jeg er ikke fan. Jeg var meget skeptisk, og jeg kan sige, at jeg ikke bryder mig om udfaldet. Desværre er der ingen vej tilbage længere, siger Ceferin.


Af Sara Margren

19 kommentarer

PeMr 19:16          
VAR er en pind til topfodboldens ligkiste. Drop det skide millimeterdemokrati.
Der Grüne 19:27          
- Jeg er ikke fan. Jeg var meget skeptisk, og jeg kan sige, at jeg ikke bryder mig om udfaldet. Desværre er der ingen vej tilbage længere, siger Ceferin.
Eklatant falliterklæring. Og i øvrigt ikke rigtigt. Der kan (næsten) altid vælges anderledes, hvis man har viljen og nosserne til det.
camara 19:34          
Flink fyr ham UEFA chefen, VAR er ikke noget rod, det er noget LORT.
Bobfarlig 19:37          
VAR har vist sig som ødelæggende for fodbolden, jeg vil 100 gange hellere leve med en forkert kændelse, i ny og næ, end det VAR shit som det er nu
Redondo69 19:37          
Fodbold fans ved en forseelse, som ikke bliver dømt:

"Indfør videoteknologi! Indfør challenges! Smid dommeren i fængsel!"

Fodbold fans ved en forseelse, som bliver dømt ved hjælp af VAR:

"Ødelægger spillet! Bliver ikke brugt korrekt! Tager for lang tid!".

Summa summarum så kan man enten acceptere en virkelighed, hvor der ikke er videoteknologi eller en virkelighed, hvor der er videoteknologi. Der skal nok stadig være fejl alligevel, men mon ikke spillets gang fortsætter. Det største problem som er herinde er, at mange ikke anerkender, at hver dom er et dommerskøn. Det kan altså godt være, at man er af en anden mening, hvilket er fair nok. Det er helt fair at skrive, at man ikke mener, at dommen er korrekt bare så længe, at man husker, at det er dommerskøn . Er tacklingen for voldsom, bliver der skubbet eller bliver hånden brugt med fortsæt, så er det noget, som dommeren KUN kan vurdere i situationen, hvor han har øje på forseelsen. Det faktum bliver aldrig ændret.
Poor Scouser Tommy 19:48          
Teknologifantaster vil forføres og kommer aldrig til at acceptere den menneskelige faktor, som altid vil indeholde skøn og fejl. Derfor vil vi i al overskuelig fremtid bruge milliarder på teknologiske drømmesyner, der skaber flere problemer, end de løser.
realmadrid94 19:52          
Redondo jeg tror en del har været modstandere af var fra starten. Synes som en nævner tidligere at millimeter demokrati er det rigtige ord. Hold kæft hvor er fodbold blevet ucharmerende.
Tirsdag 10. december
Mandag 9. december