LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

UEFA-chef om italiensk 2028-bud: I er ikke klar

| Serie A | 7 kommentarer
UEFA-chef om italiensk 2028-bud: I er ikke klar
Foto: Getty Images

Infoboks

Grækenland - Italien
EM Kvalifikation Gruppe 10 (08/06)
bet365 4,33 3,10 1,95
NordicBet 4,25 3,20 2,00
Oddset 4,00 3,10 1,95

UEFA's italienske vicepræsident Michele Uva advarer sine landsmænd om, at UEFA langt fra er imponeret af Italiens stadionsituation. 

Italien har annonceret, at man vil byde ind på EM i 2028, og det kan ifølge det italienske forbunds præsident Gabriele Gravina blive en vigtig løftestang for italiensk fodbold.

Men UEFA's italienske vicepræsident Michele Uva advarer nu sine landsmænd.

- Stadionsituationen er et stort problem. Jeg hører snak om Italiens kandidatur som medicinen mod alle sygdommene, men for at få værtsskabet skal man have alle planerne klar, siger Gravina til Sportitalia og fortsætter:

- Efter min mening er forholdene er Italien lige nu ikke til at være værter for EM i 2028. UEFA ser Italien som en hjørnesten i det europæiske fodboldsystem, og Serie A er et referencepunkt på grund af sin historie og nuværende form.

- Men det ser ikke godt ud, når nogle stadions er halvtomme i de sidste runder af sæsonen.

Gravina understreger, at det er fint, at flere nye stadions er planlagt, ligesom andre skal renoveres, men UEFA vil prioritere en eventuel modkandidat med stadions, der er klar til brug, når beslutningen skal træffes.

Rumænien, Grækenland, Serbien og Bulgarien laver et fælles bud på EM 2028, mens England overvejer det samme. Også de skandinaviske lande plus Finland samt Spanien plus Portugal har udtrykt interesse i EM 2028.


Af Mikael Blond

7 kommentarer

LøvernesKonge 10:43          
Men Qatar er klar til VM til trods for at stadions og værtbyer ikke engang fandtes.

Okay, then.
TR1986 10:49          
De nye stadions samt opgraderinger af eksisterende stadions, kan jo foregå efter de har fået tildelt værtskabet. Det er da sådan det plejer at foregå. Det er sjældent at et land er 100 procent klar på en slutrunde når de får tildelt en slutrunde, men det er noget de gør sig klar til. Det er cirka seks år før slutrunden at landet får at vide de skal være værter. Det burde være tid nok til at få stadions helt klar til den tid. Jeg ville elske at se EM i Italien. Et så fodboldpassioneret og fodboldhistorisk land, i modsætning til visse andre lande, der har givet penge under bordet for at få tildelt værtskabet.
grundlovsdag 11:10          
Af de bud der nævnes artiklen Balkan og Norden da endnu længere bagud. Jeg anede i øvrigt ikke at Norden var klar med endnu et bud efter de trak det på 2024 slutrunden.
Snigskytten 11:51          
Hvad Har EM værtsskab og gøre, med om man kan fylde stadions i næste sidste runde i serie A ??
kwakk 13:17          
TR1986

Du mener Tyskland?
LukeDanDuke 17:23          
Rumænien, Grækenland, Serbien og Bulgarien
Det er sku da til grin hvis man kan være 4 værtsnationer. Ligesom det vil være til grin hvis "skandinavien" kunne være værtsnation.

Please uefa og fifa. Stop med at ødelægge slutrunderne. 2020 kommer til at være det mærkeligste EM nogensinde. Omend jeg godt kan leve med at det sker en enkelt gang. 2022 i Qatar er helt væk.. Og VM i 2026, med 3 middelmådige fodboldnationer, er sku også lidt fesent.

Hvorfor skal der bygges 6 nye stadion til EN slutrunde?
Og hvilke planer er det han snakker om? Planer om at bestikke komiteen mest muligt?
Hvad Har EM værtsskab og gøre, med om man kan fylde stadions i næste sidste runde i serie A ??
Godt spørgsmål
kimjen 18:17          
Uefa Uve burde holde sig til sandheden og fortælle historien omkring at italiensk fodbold ( økonomi )har stået i stampe de sidste mange år og at stadionernes standard er utidssvarende.
Fredag 24. maj
Torsdag 23. maj