Luk

UEFA-læge undskylder for Eriksen-interview

| Danmark | 30 kommentarer

Infoboks

Den tyske UEFA-læge, som for nylig gav et interview om arbejdet med at redde Christian Eriksen sidste lørdag, har undskyldt overfor DBU, der har kritiseret UEFA.

I torsdags fortalte den tyske UEFA-læge Jens Kleinefeld flere detaljer om forløbet, hvor han var en af flere læger, som reddede Christian Eriksen på banen i Parken sidste lørdag.

Han fortalte blandt andet, at Eriksen var vågnet hurtigt og havde sagt: 'For fanden, jeg er kun 29 år gammel'.

Det interview er DBU ikke tilfreds med, og derfor har unionen rettet kritik mod UEFA, siger DBU's kommunikationschef Jakob Høyer.

Han siger til TV 2, at Eriksen ikke har godkendt, at citatet blev bragt og tilføjer, at det er problematisk, at UEFAs medicinske stab udtaler sig i stedet for DBU.

Den kritik har fået Jens Kleinefeld til at undskylde overfor DBU.

- Det var ikke min hensigt at tale om Christian Eriksen, og det var kun min hensigt at tale om, hvor vigtigt arbejdet med genoplivning er, siger Jens Kleinefeld til TV 2.

Eriksen blev fredag udskrevet fra Rigshospitalet og er nu i sit hus i Odense med sin familie.


Af Jonas Dalgård

30 kommentarer

varulv 13:03          
Går DBU ikke lidt i små sko her? Umiddelbart har lægen intet forkert sagt.
goooooool 13:08          
Det synes jeg godt nok også er at gå i for små sko fra DBU. Faktisk er det en relativt "uskyldig" udtalelse fra Eriksen. Hvis Eriksen havde sagt han havde forfærdelige smerter og lægen havde fortalt i detaljer om det, så var det noget andet. Omvendt har en læge tavshedspligt, men vi skal først og fremmest glæde os over at Eriksen stadig er iblandt os.
TheAfender 13:09          
Lægen skal da bare holde sin kæft med mindre han har fået lov af patienten om at udtale sig eller af DBU.

Der er noget som hedder tavshedspligt, og sådan en dum udtalelse som fuck, jeg er jo kun 29 år, kan sætte spekulationer igang om alt muligt.
LØMBØ 13:12          
Lægen skal på ingen måder udtale sig om Eriksens første ord efter at være blevet genoplivet. Det er usmageligt og fint at DBU påpeger dette.
krøllet ben 13:14          
Der er en grund til, at lægen er vældig ked af sin udtalelse. Den var dum og alt for åbenmundet, og det har han forståeligt nok fortrudt. Hans forklaring om, at han er uden medietræning er troværdig og han har nok lært af sin fejl.
Aussie 13:16          
Minder vel også mest som et se-mig-se-mig-jeg-var-også-med interview fra tyskeren? Hans kommentarer har jo ingen anden værdi, end at skabe fokus omkring hans egen person…
varulv 13:17          
Right...
Søndag 25. juli