Luk

UEFA overvejede vacciner til EM: Etisk fravalg

| International | 11 kommentarer

Infoboks

EM

UEFA overvejede at tilbyde vacciner mod corona til alle deltagende EM-landshold, men fravalgte muligheden ud fra et organisatorisk og etisk synspunkt. 

Det har vakt debat på det seneste, hvorvidt landsholdene skulle have været vaccineret op til den kommende EM-slutrunde.

Særligt de seneste par dage er der kommet mere brænde til det bål, da både den spanske og svenske EM-trup er blevet ramt af coronasmitte. 

Landstræner Kasper Hjulmand og flere af de danske spillere har også udtrykt ønske om, at de var blevet tilbudt en vaccine inden slutrunden, da det ville have givet dem væsentlig færre bekymringer, når de forhåbentligt skal rejse Europa tyndt den kommende måned. 

Det kan du læse mere om her. 

Og faktisk var muligheden for en vaccine til stede. Det fortæller UEFA til Ritzau i et skriftligt svar.

- At tilbyde vacciner til alle hold var noget, der blev overvejet, men efter en grundig analyse kom UEFA til den konklusion, at det ikke kunne lade sig gøre ud fra et organisatorisk, men også etisk synspunkt, eftersom vaccination af de højest prioriterede grupper fortsat er vigtigere end alt andet.

- Og udrulningen af vaccinerne samt tilgængeligheden for hele befolkningen i de forskellige lande ville ikke være nået så langt, når EM skulle starte, skriver UEFA til Ritzau.

Ritzau har foretaget en rundspørge, der viser, at landsholdene fra Schweiz, Italien, Kroatien, Tyrkiet, Belgien, Holland og Polen er blevet tilbudt en vaccine af deres hjemland. 


Af Andreas Roesen

11 kommentarer

Thooomsen 21:48          
Og hvor er UEFAs etik så henne, når det kommer til korruption?
Lazaronen 21:55          
For engang skulle synes jeg faktisk man må rose UEFA.

De valgte at vaccinen for folk er vigtigere, eller muligvis at det potentielt kunne se dumt ud med vaccineret elite-sportsfolk mens Europa døde omkring dem.


Men folk der kan/vil kritiser UEFA her havde jo også gjort det hvis de hoppede foran i køen...
TheUnitedWay 21:57          
Nope selvfølgelig skal elitesport tilgodeses med vacciner.
grumblesnake 22:04          
UEFA tager valg der først og fremmest er baseret på indtjening, derfor tror jeg ikke på det på nogen måde handler om etik. Det er udelukkende fordi det ville være dyrt og besværligt at gennemføre.
kimjen 22:24          
UEFA har for én gangs skyld 100% ret.
RaSMuS. 22:25          
Det klinger mildt sagt lidt hult, når det statsejede Qatar Airways samtidig er hovedsponsor for slutrunden. Men det er da fedt nok, at de alligevel tager stilling til etiske dilemmaer - at de så kommer frem til, at nogle menneskeliv er mere værd end andre, understreger vel bare hvor fint det er, at de er et fodboldforbund og ikke en humanitær organisation.
Gshock 22:46          
Og hvor ville UEFA så skaffe de vacciner fra ? det sorte marked ?
Det kan jo selvfølgelig være at deres venner i Aserbajdsjan kan skaffe nogen. ?
Ja hvorfor nævner jeg nu Aserbajdsjan, tjah måske fordi at der skal spille 4 EM kampe i Baku hvilket de nok har fået betaling for.
Tirsdag 15. juni
Mandag 14. juni