Luk

UEFA: Rejserestriktioner kan medføre exit

| International | 9 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Slavia Prag
Champions League Kvalifikation (30/09)
YouBet 2,55 3,10 2,85
Oddset 2,65 3,10 2,80
bet365 2,62 3,10 2,75

The Guardian skriver, at rejserestriktioner i diverse europæiske lande i sidste ende kan betyde, at en klub smides ud af CL- eller EL-kvalifikationen.

I løbet af august og september skal europæiske klubber rejse på kryds og tværs af Europa i kvalifikationen til Champions League og Europa League.

På grund af corona spilles de fleste af runderne over én kamp, og UEFA har udsendt retningslinjer for den kommende kvalifikation. Det indeholder blandt andet regler for, hvordan klubber skal håndtere indrejseforbud i de respektive lande.

Den engelske avis The Guardian skriver, at rejserestriktionerne i værste fald kan medføre, at en klub taberdømmes og dermed ryger ud af kvalifikationen.

The Guardian skriver, at en ny UEFA-regel siger, at enhver klub skal oplyse rejsevejledninger og -forbud i det pågældende land senest 48 timer før en lodtrækning.

Hvis den pågældende klub trækker en modstander fra et land, hvorfra der er indrejseforbud, skal klubben finde en neutral grund, hvor det er muligt at spille hjemmekampen. 

Hvis en rejserestriktion oplyses til UEFA efter den 48 timers-deadline, kan det få konsekvenser, hvis modstanderen ikke kan komme ind i landet, og kampen dermed ikke kan afvikles.

- I tilfælde af, at en klub, hvis nationale eller lokale myndigheder har restriktioner, som forhindrer, at kampen kan afvikles som planlagt, vil klubben blive holdt ansvarlig og af UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body stå til at have tabt 0-3, lyder det ifølge The Guardian.

FC Midtjylland, FC København, AGF og SønderjyskE er de fire danske repræsentanter i de kommende europæiske kvalifikationer.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Mikkel Nøhr

9 kommentarer

Cerezo 08:03          
Den regel kan risikere at blive lidt speget hvis UEFA har sine lodtrækninger fredag, mens eksempelvis de danske vejledninger opdateres om torsdagen. Man er således nødt til at melde ud onsdagen inden lodtrækningen hvad der gælder på det givne tidspunkt, men det kan have nået at ændre sig inden lodtrækningen finder sted.

Det er desuden ikke unikt for Danmark at anbefalingerne opdateres løbende, så her burde UEFA måske afvige fra sin 48 timers regel og ændre den til eksempelvis 12 timer inden i erkendelse af den rådende situation.
orfeopataro 08:31          
Desværre er UEFA bare skide ligeglade med Danmark.
KennethF 08:54          
Desværre er UEFA bare skide ligeglade med Danmark.
De danske hold burde ikke komme i problemer. Det har
hele vejen gennem pandemien været tilladt for alle med et anerkendelsesværdigt formål med rejsen at komme ind i landet. Og arbejde, hvad en professionel fodboldkamp jo er, er at betragte som et anerkendelsesværdigt formål.
LangeE 09:03          
Enig. Dette kommer heldigvis ikke til at påvirke danske klubber.
Michaz 09:47          
Troede UEFA lavede sine egne restriktioner.

F. eks tilskuere eller ej i Danmark.
Kabali 11:27          
Sandsynligheden for at det får positiv betydning for et dansk hold er nok større - hvis et hold fra et eller andet absurd land ikke tager imod gæster eller de ikke kan finde neutral grund, så stryger vi jo lige igennem med sejr uden kamp.
Janus 12:58          
Absurd land?
Tirsdag 29. september