Luk

UEFA skal godkende øget kapacitet i Parken

| EM | 17 kommentarer

Infoboks

Rusland - Danmark
EM Gruppe B (21/06)
YouBet 3,95 3,30 2,15
bet365 4,50 3,75 1,72

UEFA skal først godkende, at Danmark må lukke flere tilskuere ind i Parken, og blandt andet derfor er det umuligt at nå at få flere folk ind til Finland-kampen lørdag, oplyser DBU.

Natten til torsdag landede der en politisk aftale om at tillade 25.000 tilskuere til Danmarks EM-kampe i Parken, men det er ikke endegyldigt sikkert, at det bliver til noget.

DBU meddelte tidligere torsdag, at det ikke er muligt at nå at øge tilskuerkapaciteten fra 15.900 til 25.000 tilskuere til lørdagens kamp mod Finland, og desuden skal forbundet først have grønt lys af UEFA til det.

- Ifølge DBU-direktør Jakob Jensen er der mange faktorer, der skal afklares, før det er klart, hvordan, hvor hurtigt, og om det overhovedet er muligt at få flere fans til EM-kampene i Parken, oplyser DBU.

- UEFA skal for eksempel godkende, om antallet af tilskuere kan ændres med så kort varsel, ligesom meget praktiske faktorer omkring smitteopsporing, registrering af publikum, indgange og udgange, færdsel af publikum til og fra stadion, m.v. skal gå i orden.

- Det vil ikke være praktisk muligt at ændre på blot to døgn inden kampen mod Finland.

DBU-direktør Jakob Jensen udtrykker dog glæde over den politiske aftale.

- Sommerens EM-slutrunde er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde. Derfor har vi i mere end et år arbejdet for at få flest mulige fans på stadion, ligesom vi hele tiden har haft sigte på at distribuere flest mulige af billetterne til vores fans, siger Jakob Jensen.

DBU spiller mod Belgien den 18. juni og Rusland den 21. juni, mens der spilles en ottendedelsfinale i Parken den 28. juni.

De tre ovenstående kampe vil DBU nu arbejde hårdt for at få flere tilskuere ind til, lyder det.


Af Sara Margren

17 kommentarer

varulv 10:24          
Hvad er det helt præcist at Uefa skal godkende? Hvad kunne der være af grunde til, at de ville afvise?
Fynbo69 10:29          
Kan det virkelig passe man ikke har undersøgt det noget før, de er simpelthen amatører
attermann 10:31          
@varulv

Det er jo UEFA der er arrangør af kampene, og derved ansvarlig for afviklingen, så det er vel meget naturligt at de er omkring sådanne beslutninger!?
Liga 10:36          
UEFA har jo sagt at der bør være min. 25.000 og alle var klar over at der var møde onsdag og at det kunne blive muligt- så de stod vel klar til at sætte igang i DBU---arr det er DBU så nej selvfølgelig skal de først til at henvende sig til UEFA nu...
Team US Postal 10:51          
Jeg tror altså at DBU har gjort, hvad der har været muligt at gøre. Jeg er sikker på, at DBU har haft så meget klar til at sende til UEFA som muligt. UEFA kan jo først godkende noget, når det reelt er vedtaget/konkret. Svært at godkende noget ud fra rygter. I øvrigt blev alt forhandlet i nat - det er jo ikke fordi regeringen har været ude at sige, at de regnede med at tilskuerantallet kunne hæves til 25.000 onsdag, for så havde det straks været en anden sag.

Så ro på. Ærgerligt at det først er meldt ud nu, og at Finland-kampen dermed næppe bliver med flere end 15.900, men hamrende fedt at der i det mindste til de tre øvrige kampe i Parken kan være 25.000, generelt at EM er i København og at barer kan have åben længere :-)
Toon Toon! 10:52          
Det er godt nok sindssygt, hvis de ikke har en plan klar, så de "bare" skal trykke på knappen. I hvert fald ift. godkendelser og sådan, men vel også ift. hvordan folk skal sidde i Parken.

Men alene det at vi skal sidde med en plads imellem os - også selvom man kommer som en gruppe og har siddet og festet på en bar sammen før eller efter - fortæller jo noget om hvor dumt det hele er. Der kunne jo være lukket langt flere ind hvis der KUN var et sæde mellem tilskuere, der ikke kommer til kampen sammen.
KennethF 10:55          
UEFA har jo sagt at der bør være min. 25.000 og alle var klar over at der var møde onsdag og at det kunne blive muligt- så de stod vel klar til at sætte igang i DBU---arr det er DBU så nej selvfølgelig skal de først til at henvende sig til UEFA nu...
Hallo! Det er jo altså UEFA, der arrangerer EM, og IKKE DBU. Du skyder simpelthen på de forkerte.
Torsdag 17. juni