Luk

UEFA straffer England efter ballade ved EM

| England | 22 kommentarer

Infoboks

England er blevet straffet af UEFA efter de kaotiske scener, som opstod ved EM-finalen på Wembley mellem fans, da de som straf skal spille to kampe uden publikum på lægterne.

Der var stor folkefest i England i sommers, da værterne tog imod Italien på Wembley til EM-finalen, men det hele endte i stedet med at blive en sort dag i engelsk fodbold.

Englænderne tabte nemlig finalen til italienerne efter straffesparkskonkurrence, men den var også helt gal uden for kridtstregerne, nærmere bestemt ude på tribunerne.

Her formåede flere tusinde af fans nemlig at storme ind på Wembley uden billet, hvor der desuden også kom masseslagsmål både på og udenfor det engelske nationalstadion.

Det er det engelske fodboldforbund (FA) nu blevet straffet for af UEFA.

Det engelske landshold skal som straf nemlig spille to kampe uden tilskuere på Wembley i UEFA-regi, hvor den ene dog er blevet gjort betinget i en periode på to år.

FA er efterfølgende kommet med en pressemeddelelse, hvor de tager imod straffen, selvom de er skuffet over UEFA's beslutning.

-  Vi fordømmer den forfærdelige opførsel af de personer, der forårsagede de skandaløse scener på og omkring Wembley Stadion under EM-finalen, og vi beklager dybt, at nogle af dem overhovedet kunne komme ind på stadion, meddeler FA på Twitter.

Desuden har UEFA tildelt FA en bøde på 100.000 euro, som svarer til 750.000 kroner.


Af Raymund Nelausen
Mandag 29. november