Luk

UEFA til klubber: Er I ligeglade med fansene?

| International | 62 kommentarer

Infoboks

UEFA-præsident Aleksander Ceferin mener, at de 12 Super League-klubber er ligeglade med deres fans, og han opfordrer klubberne til at træde ud af projektet.

Super League-projektet har affødt markant modstand fra flere fronter, og naturligvis mest af alt fra UEFA.

UEFA-præsident Aleksander Ceferin forstår ikke, hvordan de 12 Super League-klubber ikke respekterer deres fans, som ikke er vilde med ideen, siger han.

- Jeg har dyb respekt for de spillere, trænere og fodboldledere, der tydeligt siger nej til denne grådige idé, der vil dræbe fodbold for evigt, siger Ceferin til UEFA's hjemmeside.

- Fodbold handler om spillere og fans. Det handler ikke om fodboldledere, det handler ikke om ejere fra Gud ved hvor.

- Det er en del af vores kultur, og det ville være et stort skridt for fodbold, sport og samfund, hvis en klub sagde: 'Vi lavede en fejl, vi er klar til at ændre det, vi respekterer vores fans.'

- Jeg kan ikke forstå, hvordan man kan se sine fans protestere, og man er ligeglad. I er alligevel fuld af penge, I er ikke fattige, men I vil have mere og mere og mere. 

- Jeg har fået nok af at høre, at fodboldklubber er aktiver. De er en del af vores historie, og vi skal respektere den.

- Det handler ikke om mig, det handler ikke om overskuddet fra UEFA, fordi vi ikke har overskud. Vi omfordeler altid penge rundt omkring i Europa. Det handler ikke om det, men for dem handler det kun om det.

Ceferin fastslår, at de 12 klubber fortsat kan nå at træde ud af Super League-projektet, og det vil afføde stor respekt fra UEFA.

- Jeg kunne forstå, hvis nogle klubber blev tvunget og presset, og de ikke vidste, hvad de skulle gøre, og de så underskrev. 

- Men der er stadig tid til at træde tilbage og sige, at man forstår, hvad det betyder for fodbold, for vores samfund. Dem, der respekterer fansene, vil straks træde ud, siger Ceferin.

UEFA har truet med at udelukke de 12 klubber fra alle nationale og internationale turneringer.


Af Sara Margren

62 kommentarer

The'Legend 10:25          
Elsker UEFA bare kører hårdt på! Fandme rart at se de siger ordentlig fra, uden der bliver lagt fingre imellem.
JEGerUenig 10:26          
Ja deres bestyrelse er ligeglad med det hele alt fra deres egne spillere og bed til fans. Når Perez kan stå og sige i det samme interview, at hey det positivt et hold får et maks % de må bruge på lønninger, Aka nedskæringer i budgettet, men samtidig står og siger de forventer meget større indkomst til klubberne? Hov hvor skal alle de penge ende, jo de ender selvfølgelig bland bestyrelsen...
Aussie 10:28          
Håber at det var et retorisk spørgsmål? Disse klubber har da været pænt ligeglade med deres traditionelle fans i efterhånden mange år! For dem handler det på nuværende tidspunkt udelukkende om nye indtægter fra givtige amerikanske og asiatiske markeder...
Milanisti 10:33          
Haha. UEFA, nationale forbund og nogle fans tuder, tuder og tuder. Hold nu kæft, og udeluk dem hvis det er den vej du vil gå.. lad os se hvordan UEFA vil blive smadret med kæmpeerstatninger, og at de nationale ligaer vil blive til intetgjort.

Nogle fans prøver endda at overbevise sig selv om, at de nu hellere vil se West Ham vs Aston Villa end United, City og Chelsea.

Det er fint, venner. Se I bare West Ham. Bare rolig, den nye europæiske superliga sigter heller ikke efter jer. Der er RIGELIGT med andre fans OG neutrale seere der vil betale nok til at ESL bliver en gigantisk succes ;-)

Det er UEFA og diverse fans der sidder og flæber her. Det er sgu ikke de 12 klubber. De er bare kølige. Tror I ikke at disse 12 klubber har nærstuderet alle tænkelige scenarier? De 12 største klubber i verden er forberedte - bare rolig :-)
Cfever 10:33          
Helvedet må sgu være frosset til is, når UEFA beskylder andre for at være ligeglade med fans. Det udvikler sig sgu i ren sæbeoperastil det her ...
Euro2020herewecome 10:33          
Klubberne har ikke længere mange fans. Spillerne og deres sociale medier har mange fans. Det startede med navne på ryggen og er i dag decideret popkultur centreret om enkelte spillere i stedet for tilhørsforhold til en klub.

Folk (u20) holder ikke med Barcelona - de holder med Messi.
JEGerUenig 10:35          
Tror I ikke at disse 12 klubber har nærstuderet alle tænkelige scenarier? De 12 største klubber i verden er forberedte - bare rolig :-)
Baseret på en lukket Liga deltagelse i Europa er Straight Up ulovligt... Har jeg svært ved at se det ske, selvfølgelig hvis Superleague fra dag 1 melder større Corruption ud end UEFA er der sikkert masser af muligheder ;)
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj