Luk

Uhre og Brøndby ødelagde AaB's stime

| 3F Superliga | 64 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - AaB 2-1
Superligaen Grundspil
27' 0-1 Louka Prip
49' 1-1 Mikael Uhre
76' 2-1 Mikael Uhre

Mikael Uhre var hovedpersonen med to mål hos et forvandlet Brøndby-mandskab, som stoppede AaB's ubesejrede stime på syv kampe i 3F Superligaen.

Brøndby og AaB er to mandskaber med en helt forskellig form i 3F Superligaen i denne sæson. 

På det seneste er AaB kommet ind i en flot stime uden nederlag, mens Brøndby tabte ude til SønderjyskE i sidste weekend. 

Derfor var der pres på begge hold, da de stod overfor hinanden i Brøndby. 

De forsvarende mestre søgte oprejsning, og AaB skulle prøve at holde fast i FC Midtjylland og FC København i toppen.

Opgøret startede afventende fra begge mandskaber, og AaB måtte hurtigt udskifte en skadet Milan Makaric, hvor Tim Prica kom ind i stedet.

Omkring den halve time udnyttede AaB en af deres første åbne chancer. 

Frederik Børsting lagde bolden ind i låget på Louka Prip, som uimodståeligt headede bolden ind i det korte hjørne til 1-0.

Brøndby fik tilspillet sig en stor chance før halvlegen. Andreas Bruus var søgt med frem og steg til vejrs på et indlæg, men han fik ikke sendt sit hovedstød ned i jorden.

Forvandlet efter pausen

Niels Frederiksen må have snakket alvorsord til hjemmeholdet i pausen, for de var meget mere direkte i anden halvleg. Og her blev en mand hurtigt farlig.

En flad bold i dybden sendte lynhurtige Mikael Uhre afsted, og han sparkede stensikkert Brøndby på 1-1.

Efter udligningen blev kampen en mere låst affære. Begge hold fik god tid til at spille bolden rundt i defensiven, men som minutterne gik begyndte de at investere mere offensivt.

Det gav pote for hjemmeholdet, da ellers formstærke Jacob Rinne kom helt forkert ud på et indlæg. Det gav Mikael Uhre muligheden for at trille bolden i mål til 2-1 og sejrskurs for Brøndby.

Kort efter var det tæt på, at Simon Hedlund lukkede kampen, men et desperat AaB-forsvar fik blokeret af flere omgange.

Der var dårligt nyt for Brøndby med ti minutter igen. Mikael Uhre udgik med en skade, og i stedet kom Andrija Pavlovic på banen.

AaB blev ikke farlige i slutminutterne, og hjemmeholdet formåede at køre den vigtige sejr i hus, som sender dem op på en midlertidig sjetteplads, mens AaB tabte terræn i toppen.


Af Theis Fischer Brandt
Mandag 25. oktober