Luk

Uhre og Cappis vendte nederlag til sejr for BIF

| 3F Superliga | 68 kommentarer

Vejle så længe ud til at indkassere sæsonens første sejr, men gæsterne kunne ikke holde stand til sidst. I stedet blev det til et dramatisk comeback for Brøndby, der vandt med 3-2 i de døende minutter.

Forud for dagens opgør havde Vejle kun fået et enkelt point to gange, mod Viborg og netop Brøndby.

Omvendt var Brøndby på jagt efter en god retur fra landskampspausen, hvor det forinden var blevet til en uafgjort mod Randers i Superligaen og et udebanenederlag i Europa League til Lyon.

Og det var værterne der kom ud til kampen med mest initiativ, hvor man efter et kvarters spil havde haft bolden 71% af tiden.

Det kastede ikke mange chancer af sig, og faktisk var det Vejle der var tættest på at bringe sig i front efter et kvarters spil, da Allan Sousa pressede Thomas Mikkelsen på en tilbagelægning, men heldigvis for Brøndby-keeperen fløj bolden ud til målspark.

Få minutter senere var der et VAR-gennemsyn på en hændelse, der involverede et benspænd på Kevin Tshiembe, men der blev ikke givet straffe.

Det gjorde der til gengæld to minutter senere i den anden ende.

Allan Sousa havde en duel med Sigurd Rosted på kanten af feltet, og efter gennemsyn fra VAR, vurderede dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen at sammenstødet var strafbart og pegede på pletten.

Allan Sousa eksekverede selv straffesparket med en kæk panenka-afslutning, og bragte altså sit hold i front med 1-0.

Den føring holdt i fem minutter, og så svarede Andreas Bruus tilbage for hjemmeholdet, da Simon Hedlund fandt angriberen med en god bold i dybden.

Målet var Bruus' første i denne Superliga-sæson, og det var nok til at de to hold kunne gå til pausen med stillingen 1-1, til trods for mindre chancer til både hjemme- og udehold kort før pausen.

Vildt comeback efter pausen

Efter pausen kom Vejle bedre ud end Brøndby, og deres presspil affødte defensive fejl fra hjemmeholdet.

Det passive forsvar udnyttede Lukas Engel efter 57 minutters spil, da han umarkeret kunne heade Tobias Mølgaards indlæg i mål bag en chanceløs Thomas Mikkelsen til 2-1.

Kort tid forinden havde Mohamadou Drammeh været tæt på at gøre det til 2-1, og målet var kulminationen på en periode med Vejle-pres.

Efter 64 minutters spil foretog Brøndby en dobbeltudskiftning, da Andrija Pavlovic og Christian Cappis kom på banen for Marko Divkovic og Sigurd Rosted, og det skulle vise sig at blive en god beslutning mod kampens slutning.

Da der var spillet 77 minutter lignede det, at Brøndby kunne have fået et straffespark, men efter VAR-gennemsyn blev det ikke fundet, at der var tale om en strafbar bold på hånd fra Vejle, og der blev ikke givet straffe.

Til gengæld kom der en scoring til Brøndby fem minutter senere.

Et indlæg fra Kevin Mensah blev modtaget af netop indskiftede Blas Riveros, og han sendte det hurtigt videre til en fremstormende Mikael Uhre, som let kunne sætte bolden i mål til 2-2 fra kort afstand.

Den udligning tændte op under hjemmeholdet og fansene på Brøndby Stadion, og det betød at indskiftede Christian Cappis kunne gøre det til 3-2 efter 85 minutters spil.

Pavlovic, som kom på banen samtidig med Cappis, deltog i opspillets 1-2-spil, men det var officielt Vejles Manjrekar James, der havde næstsidste fod på bolden.

Mod kampens afslutning blev Vejle reduceret til ti mand, da Jerome Opoku svingede en albue i hovedet på Mikael Uhre, og den frustrerede Vejle-spiller skabte også lidt drama på vejen ud.

Mod kampens slutning var Vejle tæt på ad flere omgange, og efter 90 minutter var Thomas Mikkelsen tæt på at forære en scoring, da han tabte en bold i feltet, men det blev ikke farligt.

Til allersidst i kampen havde Vejle et par forsøg, hvor blandt andet Vejle-keeper Sten Michael Grytebust var tæt på at udligne, men resultatet holdt til slutfløjtet for Brøndby.

Sejren betyder, at Brøndby rykker op i den øverste halvdel af tabellen, med udsigt til mesterskabsspil, mens Vejle fortsat ligger tungt på Superligaens sidsteplads. Der er spillet 12 runder.


Af Cillian Murphy
Lørdag 4. december
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:28
Lionel Messi har vundet Ballon d´Or
05:17
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
04:32
Real flyver videre: Jovic slog til i Baskerlandet
04:20
F.C. Internazionale - Campione D´Italia
03:52
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
03:43
LIVERPOOL F.C. | 0-5
03:31
Brighton narrede Southampton i det 98. minut
03:29
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
03:18
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
02:39
UEFA straffer otte klubber for FFP-brud
02:32
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:08
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
02:06
Første sejr i PL: Newcastle lever i bunden
02:01
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:53
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:42
Thrane sikrede færøsk pokaltitel fra pletten
01:40
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:34
Saint-boss bebrejder egen keeper for sent mål
01:33
Benzema humper ud af topkamp med smerter
01:28
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:28
Esbjerg fB - Hovsa!
01:26
Wijnaldum sikrede PSG point i sidste minut
01:25
AIK-kritik af Jon Dahl: Altid noget med ham
01:24
Bellingham insinuerer matchfixing fra dommer
01:22