Luk

Underskud hos RFC: Skyldes ikke corona

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

Lyngby - Randers FC
Superligaen Grundspil (06/12)
Bet25 3,90 3,70 1,92
bet365 4,00 3,60 1,90

Randers FC Holding A/S præsenterede torsdag et underskud for 2019/2020 på 4,4 millioner kroner. Næste år forventer klubben til gengæld at levere et overskud. 

Randers FC Holding A/S har røde tal på bundlinjen for sæsonen 2019/2020. Det fortæller selskabet bag Randers FC  i en pressemeddelelse torsdag aften. 

Underskuddet på 4,4 millioner kroner kommer dog ikke som en overraskelse. 

- Vi forudsagde, at vi ville få underskud i regnskabsåret, og at størrelsen ville afhænge af placeringen i 3F Superligaen, og hvad vi kunne realisere af transferindtægter. 

- Underskuddet er marginalt større end i 2018/19, og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med – selv om det faktisk var forventet, siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen.

Corona har hos de fleste fodboldklubber ramt hårdt på pengepungen, men det har ikke været udslagsgivende for de røde tal, vurderer bestyrelsesformanden.

- Det nemmeste ville være at skyde skylden på Corona-situationen. Det har nok haft en vis indflydelse, men det ville nu ikke have været meget anderledes i en normal situation.

På trods af de røde tal i år, så er det forventningen, at de skiftes ud med et overskud for 2020/2021-regnskabsåret. 

Det skyldes blandt andet salget af Emil Riis, men selv uden den handel havde klubben forventning om at strege underskuddet. 

- En af årsagerne til, at vi forventer et positivt resultat er, at vi i dette regnskabsår får større transferindtægter, end vi havde sidste år. Det sidste er ikke et gæt. Det er et faktum. Jeg kan dog samtidig oplyse, at selv om vi ikke havde solgt Emil Riis, så opererede vi inden det salg med et budget i balance. 

- Man kan dog ikke oversætte den pris, vi fik for Emil til et forventet overskud. Der er mange andre faktorer, der spiller ind.

Vil finansiere spillerkøb med tribunesalg

Et af de tiltag, som Randers FC Holding A/S overvejer at gennemføre den kommende tid, er at sælge Nordtribunen. 

Det vil hjælpe klubben med at frigive penge til spillerbudgettet. 

- Vi havde en ikke ubetydelig friværdi i Nordtribunen, som vi ser bedre anvendt til en styrkelse af vores spillerbudget i de kommende år. Køberne er for de flestes vedkommende dem, der finansierede opførelsen i sin tid, siger Svend Lynge Jørgensen. 

Støt Randers FC og støt vores sponsorer.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november