Luk

Undrende Grytebust: Unfair kritik af Hareide

| International | 16 kommentarer

Infoboks

FC København - Randers FC
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 1,45 4,50 7,00
Oddset 1,40 4,80 8,00
YouBet 1,44 4,65 6,80

FC Københavns Sten Grytebust undrer sig over, at Åge Hareide blev udsat for kritik undervejs i sin tid som dansk landstræner.

Åge Hareide er ikke længere dansk landstræner, da han er stoppet, efter EM er udskudt, og træningskampene i juni er aflyst.

Nordmanden tog over for Morten Olsen i 2016 og kan se tilbage på en tid som landstræner, hvor han kvalificerede holdet til to af to mulige slutrunder og tabte meget få kampe undervejs.

Alligevel blev Hareide i sin periode som landstræner udsat for en del kritik, især for sin spillestil, og det har ikke altid været helt fair.

Det mener Hareides landsmand, FC København-keeper Sten Grytebust.

- Jeg forstår ikke kritikken, for fodbold handler om resultater, påpeger Grytebust over for bold.dk.

- Nu har jeg ikke set alle Danmarks kampe, men Åges resultater taler for sig selv, også historisk set. 

- Jeg kom til Danmark næsten samtidig med, at Åge blev ansat af DBU, og jeg fik det indtryk, at danskerne ville se noget nyt, end de havde set tidligere.

- Når han så knapt nok taber en fodboldkamp i 4,5 år og fører Danmark til to af to slutrunder, så synes jeg, at nogle medier og fans har været for kritiske.

- Men desuden ved jeg også, at mange er meget tilfredse med, hvad Åge har gjort for Danmark, det gælder også trænere og spillere.

Havde været en helt i Norge

Åge Hareide har da også selv undret sig over kritikken undervejs og udtalte i september 2019 til DR Sporten, at han var blevet adlet i Norge, hvis han havde leveret lignende resultater med det norske landshold.

Det er ikke helt skævt vurderet, mener Grytebust.

- Nu har Norge ikke været til en slutrunde i 20 år, så uanset hvem der tager Norge til en slutrunde, vil man blive betragtet som en helt og blive hyldet.

- Åge har jo tidligere været norsk landstræner, og nu ser det med landstræner Lars Lagerbäck og en sulten spillertrup rigtig spændende ud, og der er stor tro på, at det bliver ham, som tager Norge til det næste mesterskab.

Troen på succes for det norske landshold inden for nærmeste fremtid er ikke blevet mindre af, at flere norske stortalenter viser sig frem i Europa for tiden, blandt andet Erling Haaland og Martin Ødegaard.

30-årige Grytebust, som selv er en fast del af den norske landsholdstrup, spår holdet en stor fremtid.

- Der er optimisme både i og omkring det norske landshold for tiden. En af årsagerne er et stærkt sammenhold mellem spillerne og trænerne, mens der er flere unge spillere på vej frem, som dominerer i store klubber i Europa, blandt andet Ødegaard, Haaland og Sander Berge.

- Samtidig er der mange, som har været med længe og derfor fået en masse erfaring, og man ser generelt lyst på fremtiden på landsholdet.

På niveau med Sverige

Norge har kunnet kigge med misundelse på det danske og svenske landshold, som det seneste årti har været med til flere slutrunder, mens Norge er blevet hjemme.

Grytebust mener dog, at det norske landshold slet ikke er langt efter det svenske.

- Vi føler, at vi er på niveau med Sverige, men den store, vigtige forskel er, at Sverige har været stærke nok til at komme til slutrunder de sidste år. 

- Det er et hold, vi skal kunne sammenligne os med, og vi tænker, at hvis de kan gøre det, kan vi også, hvis vi gør tingene rigtigt over en periode.

- Men når man ikke har været med i 20 år, kan man ikke sige så meget, så Sverige og Danmark har nok været lidt stærkere, siger Grytebust til bold.dk.

Sten Grytebust er fast reservemålmand for Norge og har selv spillet fem A-landskampe. 

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Mikkel Nøhr

16 kommentarer

Indspark med bolden 10:11          
Alle landstrænere får kritik undervejs, selv Piontek slap ikke fri, det er åbenbart bare en del af gamet

Når det er sagt, så kan man undre sig over enkelte journalister/såkaldtd eksperter -især centreret omkring BT, og det er jo ikke verdens mest objektive/sandheds søgende avis (for nu at sige det mildt)- rigide holdning til hvad fodbold er, og den selvindbildte sratus, at de taler for "fodbold Danmark", det er nogle aldrende herrer, fra holdet: tis lugtede bedre i gamle dage (alting var bedre, da jeg var barn), som taler for en del (men ikke flertallet) ældre, så sådan er det

Eks. Så scorede landsholdet i næsten alle de kampe de spillede under Åge, men alligevel vælger nogle få, at fokusere på de relativt få 0-0 kampe, der var næsten garanti for mål, når Åges landshold spillede (men det vælger vi lige at ignorere?)

Kritik som landstræner, er en del af gamet, tror vi skal være glad for, at vi trods alt ikke har Engelske tilstande :-)
miks 10:20          
Alle har vel ret til en holdning. Hareide skulle aldrig have haft det job. Jacob Haugaard skulle heller aldrig have været i folketinget.
Tanken 10:44          
Problemet er jo han spillede så hamrende kedeligt fodbold. Det betød at mange ikke gad at se landsholdet, hvilket videre betød der var færre sponsorer, og færre penge i kassen. Vi spiller jo nærmest alle vores kampe 0-0, der er der sgu ingen der gider se.

Jeg tror dog at der er nogen danskere der mener vi har et bedre hold end vi i virkeligheden har. Der er flere landshold som klarer sig dårligere end os, men er bedre på papiret, og der har Åge nok fået lidt for meget kritik af nogen fordi de så os som værende bedre end vi er, og derfor er skuffede over manglen på sejre. Han fik et godt point gennemsnit med det hold han har
kimjen 10:46          
Kritikken af Hareide bliver anført af studieværter fra de selvsamme tv-selskaber, som har tv - rettighederne til landskampene.
De fans som oftest er kritiske er ligeledes de "såkaldte tv-fans, som aldrig har sat sine ben på et stadion i forbindelse med afholdelse af landskampene.

FAKTUM er at Hareide og spillerne på det danske landshold har skabt en STEMNING i PARKEN, som vi skal helt tilbage til 80´erne for at finde og der er næsten "roligan "stemning til hjemmekampene.

Fodbold spillet har ændret sig siden firserne, hvor vi kun kunne se én tipskamp om lørdagen fra den engelske 1 division til idag hvor vi kan vælge flere topkampe på TV, - hver eneste dag.

Tiden hvor Liverpool, Arsenal etc. kunne vinde flere år i træk, er forbi, fordi de rigeste klubber køber deres spillere og det medfører at nye stammer af spillere skal implementeres konstant. CORONA krisen vil med garanti accelerere denne udvikling !

Med andre ord er vi blevet vant til at se udelukkende de europæiske topklubber og sammenligner deres spillestil med landsholdets.
Landsholdet har" kun "de danske spillere at udvikle og implementere dvs., at alle trænere skal finde en stamme, som skal definere spillet i en årrække præcis som de engelske mesterklubber før i tiden.

DERFOR er Hareide en kæmpe succes målt på resultaterne og stemningen i PARKEN.

Så pointen kunne være at støtte op omkring vores nye landstræner Kasper Hjulmand og ønsket om at stemningen i PARKEN fortsætter.

Fodbold handler ikke altid om at vinde,
MEN i endnu højere grad om ikke at tabe !
MartinHerold 10:48          
Ja, pyt med at landsholdet præsterede.

Vi ønsker os jo alle tilbage til Morten Olsens utroligt underholdende possession fodbold. Kan I huske hvor spændende det var?
PhilipB 10:51          
Hareide skulle aldrig have haft det job.

Det var dog noget sludder. Hvad er dit belæg? Hareide kom ind som en helt åbenlys kandidat; én af Skandinaviens mest erfarne og vindende trænere, der skulle vende stemningen efter den ynk, der var Morten Olsens sidste regeringsår, og han har været en bragende succes målt på, hvad vi reelt kan tillade os at forvente her i Danmark med vores begrænsede spillermateriale og tekniske kunnen.

Kritikken kommer selvfølgelig af den manglende finesse i vores spil, der helt rigtigt til tider har været forkrampet - særligt de senere år. På den måde fik Hareide aldrig forløst holdet fuldkommen med undtagelse af de to magiske aftener mod Polen og Irland for snart tre år siden, men igen er kritikken forankret i dette helt særlige danske hovmod, når det kommer til fodboldspillet.

Det er en forestilling om, at vi er "Nordens brasilianere", der er skabt til at spille forfinet fodbold - hellere tabe 4-3 end at vinde 1-0. Gennem vores selvopfundne moralske overlegenhed som lille Klodshans-nation, har vi nemlig en evig sejr, som de onde fodboldstater ikke kan tage fra os. Det er reelt det, som kritikken af Hareide handler om: han levede ikke op til dette moralske kodeks men tillod sig noget så fordækt som at blive ved med at vinde og på grim vis.
Sofatræner 10:52          
Fint indlæg, Kimjen. Personligt har jeg det sådan, at man enten skal vinde eller i det mindste forsøge at spille fodbold. VM i 18´ er et for mig glimrende eksempel. Præstationen var lig de fleste andre VM slutrunder vi har deltaget ved (foruden 2010), men spillet på banen er utvivlsomt noget af det værste jeg har set fra et dansk landshold. Kampene imod Australien og Peru var under al´ kritik. Kampen imod Frankrig noget af det mest røvsyge jeg har haft den tvivlsomme fornøjelse at bruge min tid på.

Så spiller vi en ok kamp imod Kroatien, og ryger ud på straffe. Dårlig slutrunde. Men folk fokuserer på, at vi dog ikke tabte. Jeg synes dog, at det er ligegyldigt, når vi alligevel ryger ud i første runde efter gruppespillet.
Tirsdag 2. juni
Lindstrøm kom ind og bragede Brøndby til sejr
03:04
Irriteret Niels F: Skulle have taget Mensah ud
02:23
Slavia Prag er snublende nær nyt mesterskab
02:01
Brøndbytråden
01:05
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
01:02
FIFA beder forbund droppe proteststraffe
00:47
Superligatipstråd 2019-2020
00:47
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
00:46
CV: Sport og økonomi skal hænge sammen
00:04
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
00:02
F.C. Internazionale - Milano Siamo Noi
00:02
Irriteret Niels F: Skulle have taget Mensah ud
23:42
Brøndby-helten: En sindssygt fed oplevelse
23:39
Irriteret Niels F: Skulle have taget Mensah ud
23:36
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
23:35
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
23:35
Lindstrøm kom ind og bragede Brøndby til sejr
23:28
OB-chef: Vi opfatter os selv som top seks-hold
23:28
Lindstrøm kom ind og bragede Brøndby til sejr
23:26
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
23:25
Lyon bruger 85 mio. på at købe lejesvend fri
23:13
OB-chef: Vi opfatter os selv som top seks-hold
23:09
Riddersholm: Selvfølgelig var der frispark
23:09
Brøndby-cheftræner: Vi er bronzefavoritter
23:08
Efter hårde dage: Ighalo takker Shanghai
23:02