Luk

Ung AaB-debutant: Hårdt at spille Superliga

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - AaB 1-3
Superligaen Grundspil
35' 1-0 Emil Holm
38' 1-1 Louka Prip
54' 1-2 Kasper Kusk
90' 1-3 Louka Prip

AaB's 19-årige angriber Anosike Ementa fik mandag aften sin debut i 3F Superligaen, og det var hårdt, selvom det blot var nogle få minutter til sidst. 

Mandag aften i Haderslev blev en speciel aften for 19-årige Anosike Ementa, der fik sin debut i 3F Superligaen, da han blev indskiftet kort før tid. 

Den havde han ventet på siden februar, hvor han kom til AaB fra FC Helsingør, men et brud i foden og et efterfølgende tilbagefald udsatte debuten for den store, stærke angriber. 

- Jeg havde håbet på en tidligere debut, hvis det ikke havde været for skaden, men det har også været en god måde for mig at lære folk i Jylland og falde ordentligt til stille og roligt. Jeg føler, at det kun kan gå fremad nu, lyder det fra Ementa.

Men mandag aften faldt det altså endeligt i hak. 

- Det var fedt. Nu har jeg været ude i et halvt år med skade, så det var forløsende endelig at kunne få debut og tilmed med en assist.

Ementa havde nemlig næstsidste fod på Louka Prips scoring til slutresultatet 3-1, da han brugte sin imponerende fysik til at holde SønderjyskE-forsvaret på afstand, inden han tacklede bolden over til målscoreren. 

Netop den tackling blev efterfølgende gennemset i VAR for et muligt frispark. 

- Ja, jeg stod lidt og tænkte: ”Det sker simpelthen ikke, det her”. Heldigvis så var den der. 

- Jeg synes overhovedet ikke, der var frispark. Jeg tror, jeg fik ramt ham en lille smule, men jeg trak foden til mig og det var en meget fair duel, synes jeg, fortæller Ementa. 

Han havde derfor al grund til at være tilfreds med sin debut, der trak tænder ud fysisk trods få minutter på banen. 

- Det er hårdt at komme ind, selvom det bare var til sidst og i en fem-otte minutter. Det går meget hurtigere, men det er sgu fedt. Det er fysisk og det er spændende.

- Første træning jeg var med oppe, kunne jeg godt mærke, at det var noget helt andet med Thelander og de store drenge. Det vænner man sig til. Det er bare fedt og et fedt miljø. Jeg håber på, der kommer mere. 

- Føler Cifuentes godt kan lide mig

Hvis det skal blive til mere, så kræver det selvsagt, at cheftræner Marti Cifuentes kigger hans vej, men det er der god chance for.

- Jeg føler, at han godt kan lide mig. Vi har en fin dialog, så jeg håber selvfølgelig på, at der kommer flere minutter. Jeg skal også lige i gang, jeg kan godt mærke, at jeg ikke er i 100 procent topform. Det kommer med træningen, forklarer Ementa.

Han ser selv muligheder i at være det mere fysisk stærke alternativ til nogle af AaB's mindre, men tekniske stærke offensivspillere. 

- Jeg føler, vi har mange forskellige typer oppe foran. Der er nogle, der er gode med bolden og finde mellemrummene. Så har vi Milan (Makaric, red.) og jeg, der begge er ret fysiske og gode med bolden, så vi komplementerer hinanden meget godt alle sammen. Der er meget at skyde med.

Næste mulighed for spilletid kommer søndag på hjemmebane mod FC København. 


Af Andreas Roesen
Tirsdag 30. november