Luk

Ung dansker snuser til CL i Milan: Surrealistisk

| International | 3 kommentarer

Infoboks

AC Milan - Liverpool
Champions League gruppe B (07/12)
Oddset 2,10 3,70 3,20
bet365 2,05 3,80 3,30

19-årige Andreas Jungdal er blevet en del af AC Milans kamptrup, og her fortæller han om store oplevelser i Champions League og Serie A.

Champions League mod Liverpool på Anfield. Champions League mod Atletico Madrid på San Siro. Serie A mod Juventus på Allianz Stadium.

Det vil være store oplevelser for de fleste fodboldspillere, og for den 19-årige danske AC Milan-målmand Andreas Jungdal er det oplevelser, han har fået på cv'et siden september.

Det er nemlig gået hurtigt for U19-landsholdsmålmanden, siden han i sommer blev rykket op i førsteholdstruppen på det sidste mandat blandt fire målmænd

En skade til tredjemålmanden Alessandro Plizzari har nemlig betydet, at Jungdal har overtaget pladsen som andenreserve, og det har medført udtagelser til kampe på Anfield mod Liverpool og på San Siro mod Atletico Madrid i Champions League.

Oveni hatten har Jungdal været med til fem Serie A-kampe, og den unge dansker har heller ikke nemt ved at sortere i de mange oplevelser, han har fået med Stefano Piolis førstehold siden begyndelsen af september.

- Jeg ved nærmest ikke, hvor jeg skal starte jo. Det har været helt vildt, siger Jungdal med et stort smil, da bold.dk fanger ham i bilen på vej til træning lidt udenfor det centrale Milano, hvor han bor alene i egen lejlighed.

- En af de første store oplevelser var på et fyldt Anfield i Champions League, og det taler vist for sig selv. Det var ret surrealistisk at oplevelse at løbe rundt og varme op derinde.

Siden fulgte et tæt program med besøg hos Juventus og kampe hver tredje dag, ind til Atletico Madrid kiggede forbi San Siro.

- Det var vel første gang i otte-ni år, der var Champions League-fodbold på San Siro. Det var vanvittigt. Jeg kom op til kampen, efter spillerne var gået ud, og på San Siro kommer man op nedefra, og jeg gik så op ad trapperne, da hymnen spillede.

- Jeg kom op og så de to hold stå klar og Milan-fansene havde lavet en kæmpe tifo. Det var helt vildt. Jeg tænkte; Hvad fuck sker der? Det var surrealistisk, og man ville jo bare så gerne spille, men ja, det var stadig fedt.

Champions League-hymne og storhold kan noget, men intet slår den første opgave i kamptruppen denne sæson.

- Det ville være oplagt, at det vildeste var mod Liverpool eller Atletico, men det største indtryk var faktisk i den første kamp hjemme mod Lazio. Det var første kamp med tilskuere, og det gjorde et kæmpe indtryk. Vi løb ind til opvarmning, og der var allerede masser af mennesker rundt om på San Siro.

- Det er svært at forklare det, men bare den lyd og støtte, man bliver ramt af, den er bare hel vild, og det nød jeg virkelig.

Jungdal var i sidste sæson med i kamptruppen for AC Milan mod Roma og Inter, men det var altså uden fans på lægterne.

- Man sidder jo og tripper på bænken

Endnu er det ikke blevet til minutter og debut for AC Milans førstehold, og dem tripper unge Jungdal efter at få, når han sidder med hos de store.

For det har ikke været så langt fra at blive en realitet i et skadesramt målmandsteam.

- Der har faktisk været en del problemer med målmændene. Førstekeeperen Maignan slog sit håndled mod Liverpool, og det er stadig ikke så godt, og andenmålmanden (Ciprian Tatarusanu, red.) er så gammel, at han har ondt og har småskader.

- Så jeg har egentlig fået at vide inden hver kamp, at jeg skal huske at holde mig klar og ikke bare sidde at se fodbold.

- Der har skullet to skader til, men jeg føler ikke, at vejen har været så lang, må jeg sige. Man sidder og tripper lidt, og mod Atletico lå Maignan jo ned og var skadet. Så røg vi begge op ad stolen for at gribe chancen.

- Det endte ikke i noget. Men ja, som reservemålmand er det med at gøre det så godt som muligt til træning, og det synes jeg, at jeg lykkes med. 

- Jeg har fået en del ros af Pioli og Maldini, så jeg har blod på tanden, siger den danske målmand, der ikke havde regnet med at få så store oplevelser på dette stadie af karrieren, selv om det altså ikke har udmøntet sig i spilletid.

- Der kan stadig ske mange forskellige udviklinger fremadrettet, men jeg havde nok ikke regnet med at opleve så mange ting så tidligt. Det har været et mål at komme så meget med ind som muligt, men jeg havde ikke regnet med, at det skulle være nu.

Siden bold.dk talte med Jungdal, har den 19-årige målmand fået en ny konkurrent i buret i AC Milan i form af 38-årige Antonio Mirante, som blev hentet ind onsdag, da Mike Maignan i denne uge blev meldt skadet i op til ti uger.

Født i Singapore: De skriver, om jeg vil spille for dem

Med udtagelserne til førsteholdet har fulgt en større interesse for den 19-årige keeper.

Blandt andet fra Singapore, hvor han levede de første halvandet til to år af sit liv på grund af faderens arbejde i Lego.

- Der er faktisk en del folk fra Singapore, som er begyndt at skrive til mig, efter jeg er kommet ind omkring holdet. De skriver på Instagram, at jeg skal komme og spille for dem. Det er sgu lidt sjovt, fortæller han og uddyber om følgerne af at blive førsteholdsspiller i AC Milan:

- Jeg har fået lidt flere følgere på Instagram, og der er flere, som skriver til mig. Men det er ikke så vildt endnu. 

- Når vi rejser med førsteholdet er der jo vanvittig opmærksomhed med folk ude foran træningsanlægget, og folk står og venter på os i lufthavnen og foran hotellerne. Så der mærker jeg, at jeg er i en af Europas største klubber, men personligt er det ikke så galt endnu. 

- Jeg er stadig ukendt, og det passer mig egentlig fint.

Jungdal kunne for nylig fortælle til bold.dk, at han er i dialog med AC Milan om en kontraktforlængelse.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 7. december
Mandag 6. december