Luk

Ung FCK'er vil hurtigt lægge debuten bag sig

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,10 3,55 2,25
Oddset 3,10 3,50 2,25
bet365 3,10 3,40 2,25

18-årige Marko Stamenic debuterede med en fin personlig præstation i 1-2-nederlaget til Randers FC, og nu vil han arbejde hårdt for at blive en større del af holdet.

Mandag aften fik den blot 18-årige newzealænder Marko Stamenic debut i FC København-trøjen, da han startede inde på den centrale midtbane i anfører Carlos Zecas og Jens Stages fravær.

Det var en stor aften for Stamenic, der nu vil hurtigt videre, så han kan arbejde videre på at blive en fast del af FCK-truppen.

- Forhåbentlig er det her kun begyndelsen. Men jeg er helt bevidst om at holde fødderne på jorden og ikke lade mig rive med, for jeg er nødt til at lægge det bag mig allerede.

- Det handler om at gøre sig fortjent til en plads på holdet, hvilket er mit store mål. Men det kræver, at jeg fortsætter med at arbejde hårdt hver dag, siger den unge FCK'er til klubbens hjemmeside.

Han fortæller dog, at oplevelsen ikke er noget, han sådan lige glemmer.

- Det var fantastisk og selvfølgelig en drøm, der gik i opfyldelse. Siden jeg var lille har jeg drømt om at blive professionel, og at få debut på førsteholdet i min alder for så stor klub som FCK er utroligt, siger han og fortsætter:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var nervøs på forhånd, men på en kampdag er man mest bare spændt, og man glæder sig til at spille, selvom jeg syntes tiden i går gik alt for langsomt, fordi det jo var en aftenkamp.

- Jeg synes, det gik fint for mig personligt, selvom jeg lige skulle bruge de første minutter på at blive komfortabel med bolden og vænne mig til tempoet.

- Men så følte jeg mig egentlig godt tilpas og fik også vundet nogle dueller og holdt spillet igang. Men det var selvfølgelig skuffende, at vi tabte, så jeg håber bare jeg kan bidrage til en sejr, hvis jeg skulle få chancen igen.

Stamenic blev kåret til Man of the Match af FCK's fans, og den kåring glædede han sig over. Han blev skiftet ud med godt 20 minutter tilbage af kampen.

Han fortæller desuden, at han er faldet godt til i København, hvor han har været siden starten af september.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård

11 kommentarer

magn6243 15:33          
Er det kun mig, som synes han var helt forfærdelig dårlig i går?
Alle Achtung 15:35          
Jeg synes han virkede god i første halvleg. en spændende spiller.
-Kongen- 15:41          
Magn

Jeg kan ikke svare på om du er den eneste, men jeg synes ikke han var dårlig. Tværtimod er jeg enig med AA
HGW 15:46          
Jeg synes også det var en god debut. Bevares, et gult kort noget tidligere, kunne han godt havde fået, men det er jo ikke hans skyld. Han viste sig bestemt helt fint frem, især i 1. Halvleg.
GameOn 15:48          
Af en debutant syntes jeg han gjorde det flot. Absolut en af de bedre FCK´ere selvom det selvfølgelig ikke siger så meget. Et absolut forfærdeligt returløb i forbindelse med sejrsmålet er nok det der stikker mest i øjnene på den negative side. Måske var han træt på det tidspunkt, han blev i hvert fald skiftet ud lige bagefter.
Storminator 16:40          
Kommentatorerne var vilde med ham. Fansene var vilde med ham. Magn6243 synes han var elendig Hahaha wtf.
stokholmeren 16:48          
Haha imponerende, hvis man kan se hans indsats som elendig. Selv hvis man ikke medregner, at han er 18 år og spiller sin første professionelle kamp. At han blev man of the match handler selvfølgeligt også om, hvor elendige de resterende FCK-spillere var (er selv fc-fan), men grundlæggende fungerede han ganske fint som spilfordeler, var rolig på bolden, fik taget fint fra i de fysiske dueller, og virker til at være okay taktisk – hvilket man ellers godt kunne frygte at han manglede med en fodboldopdragelse i NZ, som ikke er et fodbold-land. I virkeligheden kunne han godt gå hen og blive alt det vi håbede Jens Stage ville være for os.
Mandag 25. januar
Søndag 24. januar