LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Ung SønderjyskE-reserve nedlagde Esbjerg

| Superligaen | 36 kommentarer
15 år siden i dag: Esbjerg kom til Vestegnen og SLAGTEDE Brøndby
Dommeren i fokus: Skulle Esbjerg-angriber smides ud for at nikke skaller?
Ups: Jublende Riddersholm laver 'en Klopp' og ødelægger sine briller - se det her
3-1 til Sønderjyske: Riddersholm henter anden sejr i træk - se målene her
Tilbageblik: Da Esbjerg tog imod Fiorentina i Europa Leagues 1/16-finaler
Ung SønderjyskE-reserve nedlagde Esbjerg
Foto: Getty Images

19-årige Peter Christiansen både scorede og lagde op, da SønderjyskE besejrede Esbjerg 3-1 i Superligaen.

Esbjerg kunne matematisk sikre sig en plads i top seks, hvis de kunne hente en sejr i søndagens udekamp mod SønderjyskE.

Hjemmeholdets top seks-drømme var væk, men der var alligevel tre vigtige point på spil i kampen mod Esbjerg, som var uden en skadet Rudolph Austin.

SønderjyskE selv måtte undvære en karantæneramt Mart Lieder. Den hollandske topscorer blev i stedet erstattet af den 19-årige Peter Christiansen, der fik sin blot anden Superliga-start for klubben.

Den unge angriber var livlig fra kampens start, og midt i første halvleg fik han scoret sit første Superliga-mål. Et langt indkast blev forlænget og endte for fødderne af Peter Christiansen, der bankede den ind bag en chanceløs Jeppe Højbjerg.

Føringen holdt dog ikke længe, og seks minutter senere sparkede Carlo Holse udligningen ind for udeholdet. Han havde misbrugt en stor chance kort inden SønderjyskE's føringsmål, men denne gang kunne afslutningen ikke have været bedre.

Den unge FCK-lejesvend modtog bolden på kanten af feltet, inden han tog et træk ind i banen og lagde bolden i mål med en flot afslutning.

Stillingen var 1-1 ved pausen.

Da de to hold et kvarter senere kom ud for at påbegynden anden halvleg, var det et Esbjerg-hold, der måtte undvære målmand Jeppe Højbjerg. På grund af en skade lod han sig erstatte af Lasse Mikkelsen.

Den 21-årige målmand nåede dog blot et kvarter ind i Superliga-debuten, før han måtte hente bolden i målet. Peter Christiansen lagde bolden til rette for Eggert Jonsson, som fra kanten af feltet sparkede den i mål.

Kampen bølgede efterfølgende lidt frem og tilbage, men med ti minutter igen fik Esbjerg noget af et slag i jagten på en udligning, da Emmanuel Oti Essigba modtog sit andet gule kort og måtte gå tidligt i bad.

SønderjyskE udnyttede, at de var i overtal, og det var efterfølgende hjemmeholdet, der var bedst. Kort før tid blev det også til 3-1, da Danny Amankwaa afdriblede Esbjerg-forsvaret og lukkede kampen.

De tre point betyder, at SønderjyskE nu har 28 point på 11. pladsen. Esbjerg indtager fjerdepladsen med tre point ned til syvendepladsen og må nu håbe på, at konkurrenterne snubler senere i runden.

Se Superliga, Europa League og meget mere sport Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Sand

36 kommentarer

Villafan1 16:00          
Godt nok 2 ringe hold i dag på en elendig bane. Det er ikke værdigt i suppen.
Nonono 16:01          
Marc Pedersen er og bliver bare en gennemgående usympatisk spiller. FØJ!!
GunnerN 16:01          
Utroligt at søndertyskerne er så pivede ved berøringer, når de selv spiller med meget fysik, men det passer jo meget godt ind i Glenns filosofi !
BD 16:02          
En fortjent sejr til det bedste hold - Sønderjyske var bedre på alle parametre. De kunne have lukket kampen i første halvleg. Endnu engang viser EfB sig ude af stand til at kæmpe sig op på en god dag. Endnu engang er Højbjerg ved at koste et mål på den mest besynderlige måde.

Og endnu engang sætter dommeren sig selv unødigt i fokus med 6 gule og et rødt kort til det ene hold, i en kamp hvor begge hold går til den. Oti fortjente stort set ikke et gult, og så får han gudhjælpemig to. Ekani svinger rundt med armene få minutter inden uden konsekvens, og Glen får lov til at råbe og skrige ved enhver berøring. Elendigt dommerarbejde (igen). Kun mod AGF og ACH har de kunnet være deres indsats bekendt i Esbjergs kampe i 2019. Kunne han dog ikke bare blande sig udenom og lade Sønderjyske vinde i fred.

Masser af skader og karantæner til kampen mod Vejle. Top 6 er laaaaangt væk lige nu.
Foggy 16:02          
Meget fortjent sejr, der måske endda var et par mål for lille.

Ærgerligt dommeren tager fokus og viser Oti ud efter to forkerte gule kort. Det skal tog ikke tage noget fra SE, der spillede super og skabte fire-fem store chancer ud over målene.
Noget ged 16:02          
Dommer Peter, Benjamin J og M. Tykgaard ud af superligaen tak
Dr. Hansen 16:02          
Ikke nogen god kamp af EfB, men hold da op, hvor dommeren favoriserede Sønderjyske. Har da aldrig set noget lignende og et fuldstændigt grotesk rød kort.
Lørdag 25. maj