Luk

Ung U21-midt: Fedt at Capellas har tiltro til mig

| EM U21 | 0 kommentarer

Nikolas Nartey er faldet godt til på U21-landsholdet og finder stor ære i at repræsentere holdet, som han er startet inde for de seneste to EM-kvalifikationskampe.

I vinteren 2017 rykkede Nikolas Nartey fra FCK’s ungdomsafdeling til den traditionsrige tyske klub FC Köln, men opholdet blev ikke den store succes for den venstrebenede centrale midtbanespiller, som denne sommer skiftede til Stuttgart for at blive lejet ud til 3. Bundesliga-klubben Hansa Rostock.

Skiftet kom som følge af manglende spilletid, men ikke desto mindre var Nartey en del af Albert Capellas’ første U21-landsholdstrup i september, og torsdag fik Nartey så sin anden optræden i EM-kvalifikationen i sejren over Nordirland.

Det er en ærefuld tjans at være med omkring U21-landsholdet, siger 19-årige Nartey på sin fåmælte vis.

- Det er rigtig stort, og det er en stor ære for mig at få lov at repræsentere U21-landsholdet. Det har været fedt at få lov at spille, og det har indtil nu været en rigtig fin oplevelse, siger Nartey og fortsætter om sine to startpladser i EM-kvalifikationen hidtil.

- Det er fedt, at træneren har tiltro til mig, og han synes, at jeg skal starte inde. 

Den spanske U21-landstræner havde efter Narteys første kamp flere forbedringsforslag til den unge midtbanespiller.

- Vi har snakket om nogle ting med min positionering og om at have en større ro, når jeg har fået bolden. Han er en træner, der gerne vil have, at vi har bolden, så det går jo selvfølgelig ikke, at jeg også mister bolden hurtigt.

I torsdagens kamp mod Nordirland viste Nartey stor styrke i sine dueller, og han tog i høj grad del i det opbyggende spil, hvor han faldt ned mellem de to danske midtstoppere.

Netop styrken er noget af det, som U21-landstræner Albert Capellas er glad for ved Nikolas Nartey.

- Han bringer en masse til holdet. Han er fuld af styrke og fylder meget, og det betyder meget på hans position.

- Men han er lige kommet med på holdet, og det sværeste er ikke at komme med på landsholdet, men at blive her. Jeg tror, at han endda også kan blive forbedre sig.

Capellas nævner også, at det er en stor fordel ved Hansa Rostock-danskeren, at han er alsidig og kan bruges på både 10'eren og endda som venstre back.

Faldet godt til på holdet

Nartey er med sin fødselsdag i 2000 en af de yngste blandt Albert Capellas’ 22 udtagne spillere til kampene mod Nordirland i torsdags og Finland på mandag, men det har ikke været et problem.

- Jeg er en af de yngste i gruppen, og jeg er blevet taget godt imod i gruppen. De ældre, som har mere erfaring, har hjulpet mig godt og hvis der har været noget, har jeg kunne komme til dem.

I de to første kampe i EM-kvalifikationen har Nikolas Nartey udgjort Danmarks centrale midtbane sammen med to kammerater fra tiden som ungdomsspiller i FCK, da Admira Wackers Morten Hjulmand og FCK’s Carlo Holse har ligget på de to pladser foran Nartey på den defensive midtbane. Det har været en god oplevelse.

- Vi spillede sammen på U17- og U19-holdet i FCK, så det bringer lidt nogle minder frem, når man har kendt dem så længe.

- Det fungerer godt, og det giver noget at have relationer i forhold til at skulle skabe relationer med en helt ny.

Nartey har spillet 28 ungdomslandskampe og har scoret syv mål.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Mandag 21. oktober