Luk

Unge Kaastrup: Dortmund-ophold er win-win

| Regionalliga | 1 kommentar

Infoboks

Altach - Dortmund
Træningskamp (12/08)
bet365 17,00 10,00 1,07

Det er ren win-win, at 18-årige Magnus Kaastrup er i Dortmund på en lejeaftale. Det giver ham flere muligheder, når næste sommer kommer, vurderer han.

Den 18-årige offensivspiller Magnus Kaastrup skiftede i sommer AGF ud med en lejeaftale på Dortmunds næstbedste mandskab, og som han tidligere har fortalt bold.dk, så har der været store omvæltninger i livet uden for banen.

Inde på banen er det overordnet set også gået godt, og i weekenden scorede han sit første mål, da Dortmund slog Oberhausen med 2-0.

Starten var dog, ligesom uden for banen, ganske fuld af omvæltninger, som den unge mand lige skulle fordøje.

- Starten var rigtig god, og i forbindelse med en træningslejr kom jeg lidt tættere på mine holdkammerater, siger Magnus Kaastrup til bold.dk.

- Men da vi kom hjem igen, begyndte jeg at bekymre mig lidt for meget over tingene, og jeg blev lidt frustreret – det er jeg lidt for god til, siger han og uddyber, hvad der gik ham på.

- Jeg er en kreativ spiller, som er sindssygt god med bolden, og lidt ligesom i Danmark, så står jeg hernede lidt ud i forhold til det parameter, fordi det tekniske niveau ikke er tårnhøjt.

- Jeg skal lære, at jeg ikke bliver frustreret over, at mine holdkammerater ikke spiller helt lige så hurtigt, som jeg gerne vil. Jeg skal lære deres måde at spille på, for den er anderledes end det, jeg har været vant til, siger Magnus Kaastrup.

Flere ting at arbejde med
I starten betød det, at den 18-årige offensivspiller sad mere på bænken, end han spillede, men i Dortmunds fjerde kamp startede han inde og har gjort det i fem af seks tilfælde siden da.

Kaastrups danske træner Mike Tullberg har fortalt, at den unge mand har klare fokusområder – der skal produkt på det arbejde, han lægger i kampene, og så skal bundniveauet løftes.

Det er Magnus Kaastrup selv særdeles enig i.

- Det er vigtigt at holde bundniveauet højt, og jeg synes også, det er blevet meget bedre. Det er mere stabilt, end det før har været. Det giver mig selvsikkerhed, men det kan stadig forbedres meget, så det arbejder jeg selvfølgelig på.

- Jeg skal også arbejde på min effektivitet, men jeg tror på, at det kommer stille og roligt i takt med, at jeg opbygger spillemæssige relationer til mine holdkammerater.

- Jeg skal være mere resolut, og jeg behøver ikke drible fem mand, før jeg sparker på kassen. Jeg tror på, jeg kan gøre det, men jeg ved også godt, at jeg ikke skal gøre det hver gang. Jeg skal have hjælpe af mine holdkammerater og spille med dem, siger Kaastrup.

En ren win-win
Til sommer udløber lejekontrakten i Dortmund, og så skal Magnus Kaastrup som udgangspunkt tilbage til AGF, og det er han ikke skræmt af – han har hele tiden vidst, at det er en stor mulighed.

- Det er forståeligt, at AGF ikke bare ville lade mig gå, så det var en super idé, at jeg blev lejet ud i et år. Det er en win-win for mig.

- Hvis jeg kommer tilbage, så føler jeg, at jeg skal spille, for så har jeg lært en hel masse nyt. Hvis jeg bliver i Dortmund, så vil jeg selvfølgelig også være glad. Der er også en mulighed for, at det bliver en helt tredje klub, jeg ender i. Det ville også være fedt nok, siger han.

Han er bevidst om, at han skal spille på meget højt niveau, hvis han skal have en stor fremtid i Dortmund.

- Hvis jeg skal blive i Dortmund, skal jeg vurderes ud fra, om jeg har en fremtid på førsteholdet. Hvis de mener, jeg har det, vil de sikkert prøve at beholde mig. Hvis de mener, der er for langt, så vil de sikkert sende mig hjem og så stadig holde øje med mig, siger Kaastrup, som er meget positiv.

- Jeg føler, at det kun kan ende godt, så jeg er meget fortrøstningsfuld. Jeg tager det stille og roligt dag for dag, også ser vi, hvad der sker, siger Magnus Kaastrup.

Den 18-årige offensivspiller skal i kamp igen lørdag eftermiddag, hvor Lippstadt venter i Regionalligaen.

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Tirsdag 11. august