Luk

Union Berlin undersøges for antisemitisme

| Conference League | 11 kommentarer

Infoboks

Maccabi Haifa - Hapoel Haifa
1. Division (02/12)
Oddset 1,40 4,40 6,70
bet365 1,40 4,20 7,00

Union Berlin undersøges af UEFA for mulig antisemitisme imod Maccabi Haifa, hvilket klubbens fans tager klar afstand fra i en fælles udmelding.

UEFA har åbnet en sag mod Union Berlin efter deres kamp mod israelske Maccabi Haifa i Conference League i sidste uge.

Her undersøger forbundet mulig diskrimination, og ifølge Union Berlin er der tale om antisemitiske ytringer fra klubbens fans.

Union Berlins fangrupper tager på klubbens hjemmeside klar afstand fra diskrimination i en samlet udmelding.

- Union Berlin tager i enhver form afstand fra de antisemitiske hændelser og slagsmål under og omkring fodboldkampen. Vi kan kun sige til fansene og de ansvarlige for Maccabi Haifa, at vi er meget kede af hændelserne, og at vi ikke vil tolerere dem, lyder det.

Union Berlin vandt 3-0 over Maccabi Haifa i kampen.


Af Sara Margren

11 kommentarer

bruger 157518 07:39          
Føj..
Armand 08:15          
den historie har ligesom det hele ikke. den perfekte storm.

mon dog ikke det er en eller anden bagatel der er pustet op?
Slettet(271043212311) 08:48          
Her lidt om, hvad det drejer sig om:

"Die betroffenen Mitglieder (...) berichten von antisemitischen Beleidigungen, Handgreiflichkeiten und dem Versuch eine Israel-Fahne anzuzünden durch eine kleine Gruppe von Union-Anhängern. Andere Union-Fans im Block haben sich mit den Opfern der Angriffe solidarisiert, die schließlich in Absprache mit dem Ordnungsdienst und der Polizei in den Gästeblock im Unterring gewechselt sind."

Kilde:
https://www.fc-union-berlin.de/de/union-live/news/verein/Union-verurteilt-antisemitischen-Angriff-auf-Maccabi-Fans-2671x/

Så det er i den lidt voldsommere ende.

Til dem, der ikke fulgte med i tysk i skolen (eller begik fejlen at læse fransk i stedet): En (lille) gruppe Union-fans gik til nogle tyske Maccabi Haifa-tilhængere, som de sagde antisemitiske ting til, udøvede fysisk vold overfor samt forsøgte at antænde et israelsk flag overfor. Der var også Union-tilhængere i samme blok, der hjalp Maccabi Haifa-tilhængere.
Slettet(051712211211) 08:56          
den historie har ligesom det hele ikke. den perfekte storm.

mon dog ikke det er en eller anden bagatel der er pustet op?
Hvordan kan antisemitistke ytringer og slagsmål på baggrund heraf være "en al. anden bagatel"? Union Berlin skriver selv på sin hjemmeside at der har været tale om et "antisemitisk angreb på en gruppe tyske fans af Maccabi Haifa". Dette har bl.a. involveret forsøg på afbrænding af israelske flag, antisemitiske tilråb og fysiske angreb.

Heldigvis fra en afgrænset gruppe fans og, det blev aktivt bekæmpet af andre Union fans med hjælp fra politiet (hvilket Maccabi Haifa fans har takket for).

Jeg mener ikke at man kan kalde det en bagatel. Dog en hændelse som andre Union Berlin fans har søgt at stoppe og som Union Berlin tager afstand fra.

EDIT: Will var først, om end jeg ikke mener, at det er en tolkning at påstå at der var tale om en "lille" gruppe fans, dog heldigvis en afgrænset gruppe fans.

Wills oversættelse er desuden fejlbehæftet: "Beim UEFA Europa Conference League-Spiel des 1. FC Union Berlin gegen Maccabi Haifa am gestrigen Abend kam es im Block 14 im Oberring des Olympiastadions zu einem antisemitischen Angriff auf eine Gruppe deutscher Fans von Maccabi Haifa." bør ikke oversættes til "En (lille) gruppe Union-fans gik til nogle tyske Maccabi Haifa-tilhængere,"
Armand 09:47          
Puha der er potentiale for hitler kortet meget hurtigt her.

Men en bagatel er vel noget der i en helhed er en fodnote eller en lille procentdel. Så når jeg bruger ordet bagatel er det ikke for at forklejne det hjernedøde i at en tysk, oven i købet en berlinerklub, ytrer jødehad over for israelerne. Men fordi jeg vil mane til besindighed omkring at opfatte union Berlin som en antisemitistisk klub som helhed.

Der er formentlig overvejende gode mennesker med gode hjerter på lægterne.

Giver det mening ?
Slettet(051712211211) 11:01          
@Armand

Ja, det giver fint mening i min bog.
EisernUnion! 13:11          
Noget helt andet er at israel ikke burde høre ind under UEFA.
Torsdag 2. december
Onsdag 1. december