Luk

United fik godt udgangspunkt mod Granada

| Europa League | 2 kommentarer

Infoboks

Granada - Manchester United 0-2
Europa League Slutspil
31' 0-1 Marcus Rashford
90' 0-2 Bruno Fernandes

Manchester United sikrede sig et vigtig udgangspunkt torsdag, da de slog spanske Granada med 2-0 i Europa League-kvartfinalen i det første af to opgør.

Torsdag aften var det blevet tid til kvartfinalerne i Europa League, hvor blandt andet Manchester United skulle i kamp. På udebane tørnede United-mandskabet sammen med Granada i Spanien, hvor gæsterne skulle have et godt udgangspunkt med hjem til England.

Og det var Manchester, som dominerede opgøret, hvor de sad på store dele af spillet. Gennem første halvleg havde de flere fine muligheder, men Ole Gunner Solskjærs mandskab kunne ikke oversætte chancerne til mål.

Paul Pogba og Bruno Fernandes havde begge muligheden for at give gæsterne en drømmestart, men United skulle helt frem til det 31 minut, før de fik gang i måltavlen.

Her var det Victor Lindelöf, som slog en fremragende bold i dybden til Marcus Rashford, hvor englænderen efterfølgende sparkede bolden sikkert ind i netmaskerne. Et flot mål af United, som gav dem de bedste arbejdsbetingelser i resten af opgøret.

Målet var Manchesters eneste forsøg inden for målrammen i første halvleg, og derfor havde de efter pausen brug for at være mere farlig foran mål, så de kunne få det perfekte udgangspunkt inden returopgøret.

I anden halvleg sad United fortsat på spillet, men målfarligheden havde de altså ikke taget med ned til syden. Rui Silva nede i Granada-målet havde nærmest intet at lave, da Manchester ikke kunne ramme inden for rammen.

Granada levede derfor stadig i opgøret, men de havde svært ved at få pillet bolden fra United-spillerne. Gæsterne fra England var nemlig dygtige til at køre bolden rundt i egne rækker, og det gjorde det svært for spanierne.

Men Granada gav ikke op, og ti minutter før tid fik de faktisk en god mulighed for at tage fusen på United. Her formåede Darwin Machis at stjæle bolden og sætte fart på. Hans forsøg fra distancen blev dog blokeret og røg ude til et hjørnespark.

Kort tid efter fik Bruno Fernandes så en kæmpe chance for at lukke opgøret, da han blev spillet helt fri af Daniel James, men portugiseren formåede ikke at overliste Silva inde på stregen til stor ærgrelse for United-bænken.

Portugiseren tog dog hævn i overtiden, da United fik tilkendt sig et straffespark, som Fernandes sendte i mål til 2-0.

Det blev også kampens sidste scoring, og dermed vandt Manchester United med 2-0 over Granada, inden de to hold tørner sammen i returopgøret om en uge i England.

 


Af Raymund Nelausen
Tirsdag 20. april