Luk

United og ni klubber får ingen fans på stadion

| Premier League | 7 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Newcastle
Premier League (18/01)
Oddset 1,42 4,60 7,65
bet365 1,40 4,75 8,00

Ti Premier League klubber som Manchester United må ikke få fans tilbage på stadion, mens blandt andet London-klubberne må få 2.000 fans tilbage.

Tidligere på ugen meddelte den britiske regering, at op til 4.000 fans må vende tilbage til de engelske fodboldstadions afhængigt af klubbernes sikkerhedsniveau.

Torsdag er Premier League-klubbernes stadions blevet inddelt i de forskellige sikkerhedsniveauer, og her er halvdelen af ligaens hold blevet inddelt i kategori tre, som betyder, at der endnu ikke må komme fans på lægterne.

Den anden halvdel af Premier League-klubberne er blevet inddelt i sikkersniveau to, og de må dermed have op til 2.000 fans på stadion.

Der er dermed ingen Premier League-klubber, der har fået det højeste sikkerhedsniveau, og som kan få 4.000 fans tilbage.

I Championship er syv klubber kommet i niveau to, mens resten er i niveau tre og får ingen fans.

Klubber, der må få op til 2.000 fans på stadion:

Arsenal
Chelsea
Liverpool
Tottenham
Southampton
Everton
Crystal Palace
West Ham
Fulham
Brighton

Bournemouth
Brentford
Luton
Millwall
Norwich
QPR
Reading

Premier League-klubber, der endnu ikke må få fans tilbage på stadion:

Manchester United
Manchester City
Leicester
Newcastle
Aston Villa
West Bromwich
Wolverhampton
Burnley
Leeds United
Sheffield United


Af Johannes Skjøth

7 kommentarer

Sims91 13:23          
Når nu der er en bred anerkendelse af at fans på stadion har en betydning for hvorvidt, der er hjemmebanefordel eller ej, så bør Premier League bare afvise det her prompte.
FCN-Amager 13:37          
Det må være en ommer. Enten får alle fans på stadion, eller også gøre ingen. Så må man vente til smittetrykket er lavt nok i hele landet.
Lynild92 13:42          
Jeg læste et sted, at en tilbagevende af fans til stadion også indeholder, at fansene ikke må udvise nogen som helst verbal støtte til holdet? Det er jo en umulig opgave for klubberne at løfte, så hellere vente.....
SuperT 16:05          
Hvis det skal være 100% fair mhs til tilskuer så skal man jo vente helt til næste sæson. Fx har Liverpool været en tur til city uden fans og city ville så skulle en tur til Anfield med fans. Så selv i tilfælde af at alle fik fans ville det stadig aldrig blive fair.

Jeg synes ikke fair-delen giver ikke så meget mening i denne sæson hvis du spørger mig. Jo hurtigere vi kan få tilskuer på stadion desto bedre også selvom nogle vil have en (lille) fordel af det for det er korrekt at der ikke må synges og råbes. For mig gælder det bare at komme så hurtig tilbage til normalen som muligt og det her er et skridt den rigtige vej.

Ja, jeg er Liverpool fan, men jeg ville have samme holdning hvis ikke Liverpool måtte have tilskuere. Og ja, det er også nemt at sige :)
Sten_H 16:09          
Forstår ikke hvorfor Liverpool og Everton må have tilskuere. Byen Liverpool er vist et af de hårdest ramte områder. Var det i hvert fald for under 1 måned siden.
JG-FCN 16:10          
Hvorfor skulle de ikke måtte udvise verbal støtte? Går corona særligt efter dem som bander eller? Eddermame ulogisk. I øvrigt også ulogisk at klubber i London gerne må, når man må forvente at der er størst smitte i en storby som London... Men så igen, så er hele forslaget jo ulogisk.
Alien in London 16:35          
Det tager jo udgangspunkt i det Tier-system de er blevet introduceret i England for et par mdr. siden De har netop offentliggjort hvilke byer der havner i hvilke Tiers når der i næste uge åbnes op efter en måneds total lockdown.

Manchester og en del områder mod nord og Mid-lands er placeret i Tier 3, hvilket betyder ingen fans. Falder smittetrykket kan det ændres til Tier 2 når som helst og de må få 2000 fans. Det kan med andre ord ændre sig hele tiden.

London er en større by ja, men det reelle smittetryk er lavere og derfor er byen, for nu, i Tier 2.

London er ligeledes så stor at det afgøres per kommune, eller Borough om man vil. Det vil sige at man kan havne i et scenarie hvor smittetrykket er så højt i Newham at West Ham ikke må spille for tilskuere, men Arsenal i Islington gerne må.

Det giver som så meget i denne situation ikke den store mening, ud over det skal gøre det besværligt og pacificere folket samtidig med det virker som om magthaverne virkelig "prøver" at gøre noget for folket.
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar