Luk

Uniteds B-hold måtte nøjes efter stor fejl

| Champions League | 3 kommentarer

Infoboks

Manchester United - Young Boys 1-1
Champions League gruppe F
9' 1-0 Mason Greenwood
42' 1-1 Fabian Rieder

Ralf Rangnick havde rystet posen godt og grundigt til opgøret mod Young Boys med hele 11 ændringer, hvor Manchester United spillede 1-1 i Champions League efter en stor opspilsfejl.

Manchester United var inden onsdagens runde i Champions League allerede videre fra gruppen, og derfor var der flere nye ansigter i Ralf Rangnicks startopstilling imod Young Boys.

Det er dog lidt af en underdrivelse, da tyskeren faktisk havde valgt hele 11 nye spillere fra start siden sejren over Crystal Palace, og her var en af dem Mason Greenwood.

Der gik dog heller ikke mere end otte minutter, før de nye spillere og Greenwood havde fået vist sig flot frem. 

De lykkedes nemlig med at få udspillet Young Boys’ defensiv med et flot angreb, hvor Luke Shaw kom til baglinjen og smed et hårdt indlæg ind imod straffesparkspletten.

Herinde stod Greenwood klar, og han kunne på akrobatisk vis sende bolden ind i netmaskerne til 1-0, som skabte stor jubel hos hjemmeholdets fans på Old Trafford.

Det var et tæt opgør i Manchester, men United var dog tæt på at udbygge føringen, da Juan Mata sendte et frispark ind imod målet. Her sejlede spanierens skud hele vejen mod mål, men den ramte kun stolpen til stor ærgrelse for Mata.

Selvsamme Mata var få minutter senere igen på spil, da han blev spillet helt fri i gæsternes felt, men endnu en gang manglede spanieren heldet, da en modspiller kom i vejen og afværgede forsøget.

Stor fejl kostede for United

Det lignede længe, at United ville gå til pause med en føring, men tre minutter før tid viste Fabian Rieder høj klasse med et skud fra distancen.

Her blev han spillet fri af Donny van de Beek, som klodset smed bolden væk inde centralt, og det valgte Rieder at udnytte, da han efterfølgende bankede bolden op i det ene hjørne.

Efter pausen var Manchester United dog tæt på at få føringen tilbage, da Anthony Elanga blev spillet fri tæt under mål, og han skulle blot sende bolden det sidste stykke over stregen.

Han blev dog den lille i duellen mod Guillaume Fairve, da Young Boys-keeperen var hurtig inde på stregen og hev en stor redning frem til store frustrationer for Elanga.

Det var tydeligt i anden halvleg, at Rangnick havde valgt en masse nye og unge spillere, da Young Boys kom mere på bolden, og gæsterne fik da også flere muligheder for at bringe sig i front.

Silvan Hefti viste blandt andet stort overblik, da han sendte Quentin Maceiras afsted ned mod Dean Henderson, men Young Boys-spilleren kunne ikke få nettet til at blafre.

Efterfølgende endte det faktisk med, at Henderson blev udskiftet med Tom Heaton, og så fik den 35-årige målmand de sidste 22 minutter på banen.

Der kom ikke flere mål i opgøret, og derfor endte det med et point til hver, da Manchester United og Young Boys spillede 1-1 i Champions League.

United-klubben har dermed vundet gruppen med 11 point, men det er fortsat uvist, hvem der tager andenpladsen, da opgøret mellem Atalanta og Villarreal er blevet udskudt til torsdag grundet et regulært snekaos.


Af Raymund Nelausen
Lørdag 29. januar
Fredag 28. januar