LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Upåvirket Eriksen lever fint med stjernestatus

| VM | 5 kommentarer
Christian Eriksen er dagens profil: Manden der skal sørge for dansk VM-succes
Hareide: Ferguson ser Eriksen som den bedste midtbanespiller
Highlights: Yussuf og Eriksen brillerede i DK-sejr
Eriksen og Yussuf viser vejen mod VM med to mål
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Danmark møder vanvittige peruanske fans: De aktiverede jordskælvsalarm
Upåvirket Eriksen lever fint med stjernestatus
Foto: Getty Images
Christian Eriksen fra Middelfart er blevet en verdenskendt fodboldspiller, men det lever han stille og roligt med. Han vil bare gerne spille fodbold og lege lidt med kuglen, som han siger.

Christian Eriksen fik slutrunde-debut, da Danmark i 2010 var med ved VM i Sydafrika. Dengang var han kun 18 år gammel.

Siden da er Eriksen gået fra at være et ungt Ajax-talent til at være landsholdets stjernespiller og blandt de bedste hos Tottenham i Premier League.

2010 blev således startskuddet til det, Christian Eriksen i dag løber rundt og laver.

- Jeg fik debut i Ajax i januar, og så skulle jeg spille en VM-slutrunde seks måneder senere - det var fuldstændig urealistisk, og det var aldrig noget, jeg kunne have forestillet mig, siger Christian Eriksen.

Kæmpe forskel
Der er altså sket en del siden 2010, og Christian Eriksen ser i dag ikke mange ligheder med den situation, han stod i dengang.

- Det er en helt anden situation end dengang. Jeg er en helt anden spiller end dengang, siger han.

- Der er kæmpe forskel på grund af alt det, jeg har prøvet og været igennem siden dengang. Den erfaring, jeg har fået de steder, jeg har spillet, og i de kampe jeg har vundet tabt, har været med til at forme mig som spiller, siger han.

Christian Eriksen er i dag den vigtigste individuelle spiller på landsholdet, og særligt i løbet af VM-kvalifikationen har han blomstret mere end tidligere på nationalmandskabet.

- Jeg har i mange år skullet være afgørende. På det seneste er det bare lykkedes bedre end førhen. Jeg prøver at gøre det samme, men jeg er bare blevet lidt bedre til at putte bolden i kassen, siger han.

Populært ansigt
Tottenham-spilleren nyder altså stor succes på landsholdet, men også i verdens største liga, Premier League, hvor præstationerne i den seneste sæson har talt for sig selv.

Det har gjort ham til et kendt ansigt i hele verden - også i det sydlige Rusland, hvor Eriksen var den mest populære spiller, da Danmark tirsdag holdt åben træning for omtrent 300 lokale børn i Anapa.

Eriksen er selv meget ydmyg, når han bliver mindet om, hvor populær han er.

- Jeg tror, folk har vænnet sig til tanken om, at Danmark skulle komme, og så har de nok undersøgt det lidt. Folk ser måske Premier League lidt oftere, end de ser La Liga eller nogle af de andre ligaer.

- Det er selvfølgelig en positiv følelse at blive genkendt, fordi man spiller fodbold. Det er specielt, men det er ikke noget, der fylder så meget. For mig handler det om at spille fodbold og lege lidt med kuglen, siger Christian Eriksen.

Han fortæller desuden, at det ikke gør ham det mindste, at tilskuere, medier og kritikere fokuserer på ham. Det tager nemlig fokus fra de andre på holdet, og det er helt fint, mener han.

Christian Eriksen får VM-comeback, når Danmark lørdag møder Peru i Saransk.

nicolai@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 23. januar