Luk

Uskarpe angribere: Priske er fortrøstningsfuld

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

FC Midtjylland - Lyngby
Superligaen Grundspil (17/02)
bet365 1,22 6,50 11,00
NordicBet 1,23 6,40 11,50
Oddset 1,23 5,90 12,50
YouBet 1,24 6,10 12,75

FC Midtjylland mangler en rendyrket målscorer i denne sæson, men Brian Priske er ikke nervøs, så længe holdet skaber chancer.

FC Midtjylland topper efter 15 runder Superligaen i ganske suveræn stil, men ser man på statistikkerne, er det primært en stærk defensiv, som ligger til grund for den imponerende pointhøst.

Flere hold har scoret flere mål end FCM, som da også har en topscorer på beskedne seks mål i form af Evander, mens den store angriber Sory Kaba blot har scoret fire mål i 14 Superliga-kampe.

At FCM pt. ikke har en klassisk målræv, som scorer mål på samlebånd, er dog ikke noget, der holder cheftræner Brian Priske søvnløs.

- Det bekymrer mig som sådan ikke, for når jeg ser kampene igennem, har vi vundet stort set samtlige af dem fortjent, siger Priske til bold.dk. 

- Ser vi på de muligheder, som bør give mål, så dominerer vi også på de tal. Skabte vi ikke skabte chancerne, ville jeg først begynde at blive bekymret, men det gør vi, så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Kan det blive afgørende for guldstriden, at Brøndby har Wilczek, at FCK formentlig får Dame N'Doye og Jonas Wind helt i omdrejninger igen, og andre klubber også har skarpe angribere, mens I halter på det område?

- Ikke som det ser ud nu, for som sagt fører vi jo ligaen ret komfortabelt, selvom vi lidt har manglet noget på det punkt, som andre måske har.

- Jeg er sikker på, at jeg har det hold og den og de spillere i angrebet, som kan score mål nok til, at vi kan tage mesterskabet, siger Priske.

Brian Priske hæfter sig ved, at FCM kommer frem til pænt med chancer i kampene. 

Han påpeger dog, at spillerne kan og skal blive skarpere, når boldene skal i mål.

- Det handler primært om, at vi skal blive endnu bedre til at træffe den rette beslutning, når boldene skal sparkes i kassen.

- Vi spiller godt og kommer frem til nogle gode muligheder, men nogle gange skal spillerne være lidt bedre til at have overblikket og se, om en holdkammerat står bedre placeret til scoring, og de dermed kan spille chancen større.

- Langt hen ad vejen gør Sory Kaba og de øvrige offensivspillere tingene rigtigt. Det er måske lidt stolpe ud for dem i øjeblikket, men ikke desto mindre vinder vi vores kampe fortjent, og så længe vi gør det, bekymrer jeg mig ikke, siger Priske til bold.dk.

FCM har efter 15 kampe scoret 29 mål. Det har både FCK, AGF, Brøndby, AaB, Randers og FCN gjort bedre.

 

Køb billetter til FC Midtjyllands kommende hjemmekampe her!


Af Mikkel Nøhr
Mandag 20. januar