Luk

Uskarpe Brighton og Arsenal i målløst remis

| Premier League | 12 kommentarer

Infoboks

Brighton - Arsenal 0-0
Premier League

Brighton og Arsenal leverede glimrende underholdning, men den sidste skarphed manglede fra begge hold, som gik fra opgøret på Amex Stadium med en nulløsning.

Arsenal er ovenpå en dårlig start i Premier League kommet i gang, og gik ind til lørdagens kamp mod Brighton med tre ligasejre i træk.

Modstanderne fra Brighton har omvendt fået en strålende start på deres sæson, hvor de før opgøret indtog Premier Leagues sjetteplads.

Det var gæsterne, der kom ud til kampen med selvtillid, men alligevel var Brighton tættest på.

Efter 14 minutter var Cucurella således tæt på at snyde Arsenal-forsvaret og Aaron Ramsdale i målet, men afslutningen fra en snæver vinkel nåede akkurat ikke i mål.

I kampens 23. minut var det så Arsenal, der var tæt på efter et godt gennembrud fra Bukayo Saka. På riposten var Pierre-Emerick Aubameyang tæt på, men hans afslutning blev taget af stolpen.

Kampen bølgede på dette tidspunkt med chancer i begge ender, og Leandro Trossard kunne med lidt held have gjort de til 1-0 til hjemmeholdet efter 28 minutters spil.

Brighton holdt fast i deres overtag, men de havde svært ved at omsætte spillet til rigtig farlige chancer, hvilket nul skud indenfor rammen i første halvleg bevidnede om.

Dermed var stillingen 0-0 ved pause på Amex Stadium.

Heller ingen scoringer efter pausen

Efter otte minutters spil i anden halvleg var Aubameyang tæt på at bringe sit hold foran, men hans friløber, som i øvrigt blev fløjtet offside, blev misbrugt uden kompetent afslutning.

Arsenal havde flere kontraomstillinger, men den sidste skarphed manglede i de afgørende faser.

Efter 75 minutters spil burde Arsenal have bragt sig foran, da Emile Smith Rowe blev spillet fri i dybden, men et forkert træk gjorde chancen mindre, og Robert Sanchez kunne redde bolden med en fodparade.

Med fem minutter igen kunne Brighton have taget stikket, men Solly Marchs forlængede hovedstød til Neal Maupay blev fornemt reddet af Aaron Ramsdale, som fik en parade på bolden.

Langt inde i overtiden appellerede hjemmeholdet for et straffespark på Shane Duffy, men hverken Jonathan Moss eller VAR kunne finde nogen forseels.e

Dermed blev kampen 0-0, hvilket i høj grad må tilskrives manglen på kvalitet i afslutningerne fra begge hold.

Resultatet betyder, at Arsenal indfinder sig på Premier Leagues niendeplads med 10 point, mens Brighton indtager Premier Leagues femteplads med 14 point, hvor de stadig kun har lukket fem mål ind i hele sæsonen.


Af Cillian Murphy

12 kommentarer

Martinovic 20:22          
God kamp af Brighton, som de burde have vundet.

Jeg har svært ved at se, at Saka skulle være 600 mio. kr. værd.
Miraaa123 20:24          
Når man tænker på vi er et dårligt mandskab, og Brighton har optur i denne sæson så er der vel ok at spille 0-0 ude.
Jeg vidste dog godt at kampen mod Spurs var en one of a kind, og at spillere som Auba kun havde en sjælden god kamp. Med ham spiller man med 10 mand. Gør intet væsen af sig med mindre han lige prikker den ind i mål en sjælden gang.

Nej Saka og ESR er dygtige, men de bliver rigtig overhypet. Især ESR, der er længere i mellem hans gode præstationer. Men fordi han er eget avl ser man lidt igennem fingrene med det (derved ikke sagt de er dårlige selvfølgelig.) Potentialet er der, men hvis man vil i top 4 kan man ikke starte Saka og ESR hver kamp.problemet er at ingen anden kan komme ind. Se lige en mPepe. Spiller som en pose lort stort set hver gang. Altid lige ved og næsten .
Men at vi ikke rigtig score mål kan jo ikke komme bag på nogen når man har Saka, ESR og Auba inde på samme tid.
TheHitch80 20:25          
Ret så tydeligt, at Arsenal har problemer mod hold i den øverste halvdel.
Arsenal burde ikke engang have fået et point her i dag.
Arteta er bare the man, og blev han virkelig septembers manager som nogen sagde?
PerLusconi 20:28          
Virkelig ufortjent at Arsenal fik noget med hjem fra den her kamp.
Med en bedre angriber, så havde Brighton nok vundet med mindst 3 mål.
brefsgaard 20:29          
Auba er faldet fuldstændig fra hinanden. Afsted med ham så vi får frigivet nogle kroner og tag gerne Pepe med.
Vincent Gigante 20:43          
Regnvand er bare Kryptonit for Auba. Håret bliver tyndt, han glider og kræfterne svinder.

Ganske jævnbyrdig kamp, ligesom jeg havde forventet. Mange hold kommer til at slå sig på Brighton.
Geddar 20:44          
Hvis man kan indregne en mere Brighton-angriber i vurderingen, kan man så gøre det samme med Arsenal? Eller tæller det ikke helt i den retning?

xG siger i øvrigt 1-0 til Brighton.
Lørdag 4. december
Fredag 3. december