Luk

Luk

Utaka fortryder ikke sit fravalg af Belgien

| 2. Division | 8 kommentarer

Infoboks

Kyoto Sanga FC - Kawasaki Frontale
J. League (29/05)
Oddset 4,90 3,85 1,65
bwin 5,00 3,80 1,65
bet365 5,50 3,75 1,66

Den tidligere OB-profil Peter Utaka valgte det nigerianske landshold over det belgiske, hvilket den i dag 36-årige angriber ikke har fortrudt.

Fra 2008 til 2012 bombede Peter Utaka 69 gange i OB-trøjen, hvilket medførte, at han blev udtaget til Nigerias landshold og fik debut i 2010.

Peter Utaka kunne dog også have valgt at repræsentere Belgien, men han har ikke fortrudt sit valg af Nigeria, da det gav ham chancen for at spille sammen med sin bror.

- Dengang skulle jeg vælge mellem Belgien og Nigeria. Jeg har et belgisk pas og voksede op i Belgien. Jeg var ung, da jeg flyttede dertil, og jeg gik i skole der.

- Da vi var yngre, John og jeg, var vores drøm at spille sammen. Det var ligegyldigt, om det var på landsholdet eller i en klub, men da muligheden kom, blev det landsholdet.

- Måske ville Belgien have givet mig en længere karriere, men jeg drømte om at spille med John, så det var let for mig at vælge, og derudover er Nigeria mit land nummer et. Jeg kan ikke droppe Nigeria for noget andet land.

- Det var en fantastisk rejse for mig, og jeg nød hvert et øjeblik af den, siger Peter Utaka ifølge allnigeriasoccer.com.

Peter Utaka kom i 2018 tilbage til Danmark, hvor han var et halvt år i Vejle Boldklub, hvilket dog ikke blev nogen succes.

I dag slår 36-årige Utaka sine folder i den næstbedste japanske række hos Kyoto Sanga.


Af Martin Schmidt
Fredag 27. maj