Luk

Utaka vil elske at få en rolle i en dansk klub

| bold.nyt | 0 kommentarer

Infoboks

Peter Utaka vil gerne være en del af fodboldverdenen, når karrieren slutter, og han vil med glæde vende tilbage til en dansk klub i en rolle, hvis muligheden byder dig.

37-årige Peter Utaka har gang i fodboldkarrieren i Japan, hvor han i denne sæson har scoret 18 mål i J. League 2 for Kyoto Sanga FC. 

Den tidligere Superliga-topscorer har dog også tænkt over livet efter den aktive spillerkarriere. 

Peter Utaka siger til bold.dk, at han ser sig selv fortsætte i fodboldverdenen, når han lægger støvlerne på hylden. Her er åben for alle typer af roller i en fodboldklub, og Utaka er åben for at komme til Danmark.

- Ja, hvorfor ikke? Efter alt jeg har oplevet med fodbolden, så vil jeg også gerne være involveret efter min spillerkarriere. Jeg er åben for enhver rolle, hvor jeg kan hjælpe. Jeg vil gerne hjælpe den yngre generation. 

- Jeg giver ikke op, og jeg vil gerne arbejde med fodbold, for fodbold har været mit liv, så jeg er meget åben for enhver mulighed, som kommer i forhold til at komme tilbage til Danmark og arbejde i en stab. 

- Det er lige meget, om det er som direktør, cheftræner eller angrebstræner. Jeg vil ikke have nået imod at komme tilbage til Danmark, siger Peter Utaka til bold.dk og tilføjer, at han er åben for at få en rolle i en dansk klub eksempelvis OB.

Peter Utaka har besøgt Danmark flere gange, efter at han forlod dansk fodbold, og Danmark har også en speciel plads i angriberens hjerte. 

- Danmark er et meget specielt land, og det er meget smukt. Det er et dejligt og rent land, og folk er meget flinke. Folk er skønne. Alle lande er forskellige, og der er forskellige attituder, så det er svært at sammenligne danskere med japanere og kinesere, for der er forskellige kulturer, men danskere er nogle af de bedste, som jeg har mødt i mit liv. 

- De er meget venlige og byder én velkommen, siger Peter Utaka til bold.dk og tilføjer, at han er meget taknemmelig for den støtte, som han fik i Danmark, specielt i OB:

- Jeg vil elske at komme tilbage, siger angriberen.

37-årige Peter Utaka nettede hele 52 gange i 108 kampe for OB, og han blev topscorer i sæsonen 2009/2010. Han nåede kun at spille et halvt år i Vejle i foråret 2018, hvor det blev til seks kampe og ingen scoringer.


Af Anders Jensen
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december