Luk

V-ordfører før samråd: SL-ordning er ansvarlig

| Danmark | 6 kommentarer

Infoboks

Venstre har kaldt kulturminister Joy Mogensen i samråd onsdag, hvor de kræve, at den såkaldte Superliga-ordning tages i brug, så tilskuere kan komme tilbage på lægterne.

Venstres idrætsordfører, Sten Knuth, og kulturordfører, Kim Valentin, har kaldt kulturminister Joy Mogensen i samråd onsdag for at få genåbnet idræts- og kulturlivet.

Tidligere tirsdag fastslog Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, at partiet ville kræve tilskuere tilbage på stadion i Superligaen, og det er også det, som onsdagens samråd blandt andet omhandler.

Sten Knuth mener blandt andet, at den såkaldte Superliga-model er ansvarlig, og derfor er partiets budskab til Joy Mogensen, at tilskuerne skal tilbage.

- Andre data bekræfter, idrætsorganisationerne med ”superligamodellen” har vist, at de kan afvikle fodboldkampe og andre udendørs events med tilskuere på ansvarlig vis, siger Sten Knuth.

- Men svaret fra er regeringen er: Det er lige meget. Vi holder klubberne lukket alligevel. Selv om antallet af indlagte ligger under en fjerdedel af det niveau, regeringen opridsede som det store skræmmebillede, er svaret stadig det samme: Det er lige meget.

- Vi holder idræts- og kulturlivet lukket alligevel. Men nu skal det altså have en ende. Hver dag tæller.

Regeringen og partierne i Folketinget mødes ifølge TV 2 for at drøfte en yderligere åbning af samfundet.

Regeringens såkaldte 'hurtigarbejdende ekspertgruppe' skulle medio april være klar med en løsning på at få tilskuere tilbage på stadion, og det bør altså også være i denne uge.


Af Sara Margren

6 kommentarer

Slettet(010124212704) 15:50          
Selv om antallet af indlagte ligger under en fjerdedel af det niveau, regeringen opridsede som det store skræmmebillede, er svaret stadig det samme: Det er lige meget.

- Vi holder idræts- og kulturlivet lukket alligevel. Men nu skal det altså have en ende. Hver dag tæller.


Kunne ikke have været mere enig !
NnS 15:56          
Jeg så gerne, at børn kunne have deres forældre med på sidelinjen. Det er lidt plat, at de ikke må, når forsamlingen af deltagere må være 50, og så at de forældre der har kørt børnene til kamp, skal sidde og vente i bilen.
Toon Toon! 16:12          
To nyheder fra Venstre på bold.dk på én dag, man får næsten indtrykket at Venstre forsøger at profilere sig.
Slettet(010124212704) 23:19          
@FC Nordsjælland

Har du tænkt på hvad det gør ved din beregning at 8 ud af 10 positive Quick tests er falsk positive ?
FC Nordsjælland 08:05          
@ Den12mand

Man begyndte for nogle måneder siden, at tælle Quicktest med i det samlede antal positive. Det er man dog gået bort fra igen, da der et rigtig mange såvel falsk positive som falsk negative samt, at alle der testet positive ved en quicktest også henvises til en PRC-test. Man er derfor gået bort fra det i dag og tæller således kun positive PCR-test med i opgørelsen.

Såvel beregningen fra i Januar og den seneste beregning opererer kun med PCR-test. Når man ser antallet at positive pr. dag i de officielle statistikker, er det således også kun PCR-test der opgøres - netop pga. den store usikkerhd.

Som jeg har set det, er antallet af såvel falsk positive i øvrigt mindre end antallet af falsk negative.
Mandag 17. maj
Søndag 16. maj